26. november 2021

1-1 trods rød dominans i Århus

Rasmus Carstensen stod for udligningen til 1-1, da SIF måtte nøjes i Århus efter en flot præstation, der kaldte på to point mere – men blev forhindret af hjemmeholdets keeper, Jesper Hansen.

Silkeborg IF spillede fredag aften årets sidste kamp, da AGF tog imod på Ceres Park i en både kold, blæsende og flot kulisse med sæsonrekord-mange tilrejsende SIF-fans i udebaneafsnittet. Cheftræner Kent Nielsen havde valgt den samme start-11er som i søndags i Farum, og det betød en forsvarskæde foran Nicolai Larsen bestående af Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, André Calisir og Oliver Sonne. På midtbanen lå Mark Brink bag Stefán Teitur Thórdarson og Robert Gojani, mens Nicolai Vallys og Sebastian Jørgensen tog sig af kanterne – og helt fremme Nicklas Helenius, der for første gang skulle i aktion på sin tidligere hjemmebane siden skiftet fra netop AGF til SIF.

Kampen begyndte hektisk i en højspændt atmosfære. Allerede efter et par minutter var der straffesparksappeller på Ceres Park og VAR-tjek, da Nicklas Helenius kantede Albert Grønbæk i feltet, men
der blev korrekt dømt offside i situationens opspil.

SIF bøvlede i det hele taget med at sætte spillet i de første 10 minutter, mens AGF primært bød på aggressive dueller og tons.

AGF i front
Kampens første afslutning faldt i det 15. minut, da Nicolai Vallys brød et AGF-opspil og stak mod målet. Vallys forsøgte at chippe bolden over Jesper Hansen, men den rutinerede keeper lod sig ikke overliste.

Minuttet efter var det SIFs tur til at smide bolden væk, og denne gang gik det galt. Mustapha Bundu opsnappede bolden og passerede Nicolai Larsen med et fladt spark – 1-0 til hjemmeholdet.

Kort efter havde Nicolai Poulsen verdens mest tydelige arm på bolden i eget felt, men hverken dommer Aydin Uslu eller VAR-vognen reagerede, selv om situationen var markant mere tydelig end det straffespark, som AGF fik i Parken i sidste runde.

Robert Gojani prøvede herefter med et tordenskud, som Jesper Hansen med nød og næppe fik pareret, men status efter godt 20 minutter var en føring til hjemmeholdet.

Efter 24 minutter opstod en kæmpe chance til Nicklas Helenius, da Rasmus Carstensen centrede perfekt indover – men Helenius headede lige forbi på den store chance.

Også AGF kom frem til endnu en mulighed, da Mikael Anderson sparkede forbi – det brændte på i begge ender nu.

Kæmpe SIF-chancer
SIF fik mere fat i spillet efterhånden, og afleveringerne begyndte at ramme bedre, mens kanterne også kom mere med. Især Rasmus Carstensen var aktiv og stod for flere skarpe indlæg, der var lige ved og næsten.

Igen i det 38. minut serverede Rasmus Carstensen bolden for Nicklas Helenius, der listigt lobbede bolden over Sebastian Hausner og flugtede – men igen var sigtekornet ikke helt præcist indstillet.

Endnu en gang inden pausen kom SIF centimeter fra en udligning. Nicklas Helenius trykkede af og blev blokeret af en særdeles velspillende Jesper Hansen. Riposten fløj ud til Nicolai Vallys, der headede – men med det yderste af handsken fik Jesper Hansen igen-igen reddet – denne gang via overliggeren.

Dermed måtte SIF acceptere en 1-0 stilling ved pausen, selv om der så sandelig havde været chancer til mål – og for anden weekend i træk et straffespark, der ikke blev dømt i SIFs retning.

Dobbelt dobbeltudskiftning
Både Kent og David Nielsen skiftede to mand i pausen, hvor Anders Klynge og Nicklas Røjkjær erstattede Oliver Sonne og Stefán Teitur Thórdarson.

SIF fik herefter etableret et godt tryk mod GF-målet, og i det 59. minut kom gæsterne igen tæt på. Sebastian Jørgensen sendte et listigt skud afsted med kort aftræk, men igen lige forbi stolpen.

I den anden ende kom Mikael Anderson også frem til skud, men det voldte ingen problemer for Nicolai Larsen, mens haglen begyndte at hamre ned over et iskoldt Ceres Park.

Mere farligt blev det i det 65. minut, da AGF slog kontra. Bundu centrede indover, hvor Mark Brink flot afværgede – Patrick Mortensen fulgte op og bragede på stolpen og ramte samtidig Nicolai Larsen i hovedet med støvlen, så keeperen måtte til behandling.

Carstensen til 1-1!
Efter 68 minutter fik SIF endnu et af mange hjørnespark, og med en snedig kombination kom Nicolai Vallys til afslutning, men igen reddede Jesper Hansen på stregen.

To minutter senere gik den så ikke længere for hjemmeholdet. Nicklas Helenius fandt Rasmus Carstensen, der med stor appel trak ind i feltet og afsluttede med venstrebenet – og mellem benene på Jesper Hansen. 1-1 ved den sjældne målscorer Rasmus Carstensen, som dermed fordoblede sin all time-måltotal for SIF – og så gik det ellers amok i udebaneafsnittet.

SIF blev ved med at mase på og havde fået ny energi af udligningen. Robert Gojani prøvede endnu engang med et skud efter hjørne, men denne gang et stykke over. Også Mark Brink fik sendt en hammer afsted, men Jesper Hansen var varm.

Skud på mål-statistikken hed på dette tidspunkt 8-2 i gæsternes favør – boldbesiddelsen 35-65.

Kort efter blev den statistik til 9-2, da Sebastian Jørgensen igen trykkede af, men man måtte bare konstatere, at Jesper Hansen stod en fremragende kamp.

Nicolai Vallys fik en gylden chance i slutminutterne med en halv friløber, og Nicklas Røjkjær krøllede et højrebensspark snert forbi – og dermed måtte SIF altså nøjes med det ene point efter en kamp, som SIF endte med at have stor ære af.

Dermed slutter et fantastisk 2021 for Silkeborg IF med en utroligt flot plads i den øverste halvdel og kun to Superliga-nederlag. Næste kamp er i weekenden omkring den 20. februar, hvor Vejle Boldklub gæster Danmarks smukkeste fodboldstadion.

3F Superligaen, 17. runde – fredag den 26. november 2021 klokken 19.00 på Ceres Park i Århus
Aarhus Gymnastik Forening – Silkeborg IF 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Mustapha Bundu (17), 1-1 Rasmus Carstensen (70)

Advarsler: Nicklas Helenius, Nicolai Poulsen, André Calisir.

Tilskuere: 9.083

AGF: Jesper Hansen, Anthony D’Alberto, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Eric Kahl (46: Oliver Lund), Gift Links (46: Frederik Brandhof), Mikael Anderson (79: Jón Thorsteinsson), Nicolai Poulsen, Albert Grønbæk (79: Yann Bisseck), Mustapha Bundu, Patrick Mortensen (80: David Kurminowski).
Cheftræner: David Nielsen

Silkeborg IF: Nicolaj Larsen, Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, André Calisir, Oliver Sonne (46: Nicklas Røjkjær), Mark Brink (91: Andreas Oggesen), Stefán Teitur Thórdarson (46: Anders Klynge), Robert Gojani, Sebastian Jørgensen (91: Joel Felix), Nicolai Vallys, Nicklas Helenius.
Cheftræner: Kent Nielsen