6. september 2022

“Vi tager til Bruxelles for at få et resultat”

Cheftræner Kent Nielsen ser frem til torsdagens møde med den belgiske storklub Anderlecht, hvor han ser muligheder for at hente et resultat med hjem.

Torsdag aften klokken 18.45 spilles første runde i Conference League-gruppespillet for Silkeborg IF, når Anderlecht tager imod på Lotto Park i Bruxelles. SIFs cheftræner Kent Nielsen tager til det belgiske med masser af respekt for modstanderen – men ser også muligheder for at overraske Anderlecht, der ligger på 8.-pladsen i Jupiler League med 10 point for syv kampe.

– Vi skal op imod den historisk største klub i belgisk fodbold – en klub med stolte traditioner og en kæmpe historie. Det har vi selvfølgelig masser af respekt for, selv om belgisk fodbold har udviklet sig sådan, at der i dag også er andre store klubber, der udfordrer. Anderlecht har også kæmpet lidt med tingene i den hjemlige turnering, men der er ingen tvivl om, at vi skal op imod et storhold med en kæmpe status, og vi går ind til kampen som klare underdogs. Men vi har det også sådan, at hvis vi rammer vores topniveau, så kan vi give Anderlecht problemer, og vi ser bestemt muligheder for at hente et resultat med hjem. Det kræver, at vi er ultraskarpe både offensivt og defensivt og finder den dér europæiske skarphed i begge felter, men hvis vi lykkes med vores spil, kan vi udfordre alle – også Anderlecht, siger Kent Nielsen og fortsætter.

– Anderlecht er meget velorganiserede, og de spiller med stor fysik og står i en ret stram 5-3-2, hvor det kan være vanskeligt at finde plads – og så har de nogle spillere med høj X-faktor. Man kan godt sammenligne dem med FC København, som er på nogenlunde samme niveau, selv om Anderlecht nu nok har endnu flere spillere med den her X-faktor. Og mod FCK forleden lykkedes vi jo da med en del ting – både i forhold til at holde dem nede på et nogenlunde antal chancer og samtidig selv skabe de chancer, der skulle til. Igen handler det om at dosere tingene rigtigt og udnytte de muligheder, der byder sig, og på det parameter skal vi toppræstere og være effektive. Men jeg er optimistisk og ser muligheder, og kan vi spille med coolness og kvalitet, kan vi godt overraske. Vi tager ikke afsted for oplevelsens skyld – vi tager afsted for at få et resultat, slutter cheftræneren.

Han har udtaget 22 spillere til kampen – se truppen her.

 

 

 

 

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen