19. oktober 2020

U19, U17, U15: Tung lørdag i Esbjerg

SIF’s tre ældste ungdomselite-hold var i Esbjerg lørdag eftermiddag og måtte alle tage tomhændede hjem efter tre nederlag.

Billedtekst: U17 Liga-holdet fra SIF var tæt på at tvinge Esbjerg ud i straffesparks-afgørelse i lørdagens kamp, men måtte se sig besejret 2-1. Foto: Ulla Myrhøj.

SIF’s tre ældste ungdomselitehold var i Esbjerg lørdag, hvor hjemmeholdene ikke viste sig særligt gæstfrie på banen. I hvert fald måtte de tre SIF-hold tage tomhændede hjem efter tre nederlag på stribe. Værst gik det ud over U19-holdet, der tabte 2-8, mens U17 og U15 begge led nederlag på 1-2.

For U19-holdet var der tale om en nedtur af de svære, og træner Jesper Mikkelsen lagde ikke fingrene imellem i sin karakteristik af indsatsen.

– Det var vores dårligste præstation i år, og cifrene lyver ikke i forhold til, hvor dårligt vi forsvarede os. Lyspunktet var vores 2-1 reducering lige efter pausen, hvor vi et kort øjeblik var med i kampen, men alt for hurtigt gjorde de det til 3-1 og 4-1, og derfra var vi ude af kampen, konstaterede han bag efter.

U19-holdet havde ellers op til kampen brugt en del tid på at snakke om holdudtrykket.

– Men jeg må bare erkende, at jeg ikke er nået igennem med budskabet, og vi var milevidt fra at leve op til det, jeg forventer, lød det fra SIF-træneren.

Det var mere jævnbyrdigt i U17-drengenes kamp, som hjemmeholdet afgjorde blot fire minutter før tid i en lidt atypisk U17-kamp, hvor der ikke var ret mange chancer.

SIF kom tidligt bagud, men fik det egentlig hurtigt lagt den dårlige indledning væk. Drengene tog initiatiavet i kampen, var mest på bolden og havde flere gode sekvenser midt på banen og på Esbjergs halvdel. Der manglede dog det sidste i afslutningsspillet.

Et kvarter inde i 2. halvleg fik SIF udlignet ved Marko Rasmussen.

– Vi havde lidt sværere ved at løse Esbjergs høje pres i løbet af 2. Halvleg. Men jeg synes drengene forsøgte. Vi havde en god mulighed med 10 minutter igen, men en flot redning af Esbjergs målmand forhindrede en SIF-føring, siger U17-træner Casper Røjkjær.

I stedet scorede Esbjerg til sidst, og dermed kom kampen ikke ud i den straffesparkskonkurrence, der var lagt op til. Fra denne sæson er der indført afgørelse på straffespark i U17 Ligaen i tilfælde af uafgjort. Vinderen af konkurrencen får to point, taberen beholder det ene point for at opnå uafgjort.

U15-drengenes kamp blev også tæt – men endte som U17 kampen med 2-1 sejr til hjemmeholdet.

SIF blev trykket i bund fra start og havde svært ved at spille sig ud af Esbjergs høje pres. Når det lykkedes, blev der brugt for mange berøringer i mellemrum, og SIF’erne formåede ikke at blive farlige. I stedet var Esbjerg foran 2-0 ved pausen.

I 2. halvleg spillede SIF’erne med et godt udtryk og løste tingene langt bedre med bolden.

– Vi havde flere gennemspillede angreb og blev bedre til at veksle mellem korte og længere bolde. Sebastian Biller scorede et flot mål efter fint forarbejde af Lasse Abildgaard, og mod slutningen jagtede vi udligningen. Men selv om vi var meget på bolden, lykkedes vi ikke med at skabe de helt store chancer. Vi manglede lidt kvalitet og finish på den sidste tredjedel af banen, siger U15-træner Peter Ager Kristensen.

Kampene i tal:
U19 Liga, 8. runde, lørdag 17. oktober kl. 11.45 på Esbjerg Kunstgræsbane:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 8-2 (2-0)
Mål for SIF: 1-3 Niclas Holm Pedersen (51.), 2-5 Frederik Carstensen (57.)

U17 Liga, 7. runde, lørdag 17. oktober kl. 14.00 på Esbjerg Kunstgræsbane:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Nikolaj Lund (4.), 1-1 Marko Rasmussen (58.), 2-1 Gustav Jensen (86.).

U15 Liga, 7. runde, lørdag 17.oktober kl. 16.15 på Esbjerg Kunstgræsbane:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Mads Bjerregaard Svane (22.), 2-0 Nicolas Zøhner (26.), 2-1 Sebastian Biller Mikkelsen (61.).

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen