22. august 2022

U15 vandt kæmpe international turnering

Silkeborg IFs U15-hold vandt i weekenden en international turnering afholdt af Augsburg FC foran hold som Shakhtar Donetsk, Juventus og Dortmund.

Torsdag aften drog U15-holdet sydpå for at deltage i en international turnering afholdt af Augsburg FC. Ud over værterne deltog klubber som Real Salt Lake, Dinamo Zagreb, Shakhtar Donetsk, Dortmund og Juventus, så det var et stærkt felt, SIFerne skulle konkurrere med. Formatet var to puljer med fem hold i hver, hvoraf de to bedste gik videre til semifinalen. Puljekampene blev spillet over 2 x 17 minutter, mens søndagens play off-kampe forløb over 2 x 25 minutter.

– Det var en fantastisk mulighed for at måle os med nogle af Europas bedste akademier – og for at øve os mod forskellige spillestile og udtryk. Lørdag formiddag åbnede vi turneringen mod et meget fysisk stærkt Dinamo Zagreb, der fra start trykkede os bagud, men også efterlod chancer via omstillinger. Dinamo Zagreb bragte sig midtvejs i 1. halvleg foran med 1-0, da vi ikke var helt afklarede i vores forsvarsspil. Vi havde i ugen op til haft fokus på at kunne justere vores gameplan ud fra, hvad modstanderne kom med. Derudover havde vi trænet i det længere spil for at kunne skabe flere åbninger overfor højtpressende modstandere, siger U15-træner Peter Ager og fortsætter.

– Den cocktail bragte os tilbage i opgøret, da vi midt i 2. halvleg scorede to hurtige mål. Først chippede Marius Kristensen en bold ind i feltet mod William Faber, som kom først på bolden og derefter blev nedlagt af den kroatiske keeper. William Faber udnyttede selv straffesparket og bragte balance i regnskabet. Kort efter var det Marius, der udnyttede en god dybdebold fra Markus Møller og via et skarpt cut bragte han sig i en god position og kunne lægge bolden forbi keeperen til slutresultatet 2-1. Et godt afsæt til dagens øvrige gruppekampe, lyder det fra Peter Ager.

Dortmund fik ørerne i SIF-maskinen
Kamp nr. to var mod Borussia Dortmund, som udfordrede SIFerne på deres fart og individuelle kvalitet. De røde fra Søhøjlandet hang dog godt sammen defensivt og fik taget noget initiativ via et højt og aggressivt pres. Det var også efter en erobring på tyskernes halvdel, at Mads Jørgensen kunne stikke William Faber fri i dybden, hvilket han udnyttede ved at gå forbi keeperen og lægge den i kassen fra en skarp vinkel.

Dortmund kom tilbage på et klodset begået straffespark, men SIF holdt dem efterfølgende fra chancer ved at stå kompakt og sammenhængende defensivt, mens SIFerne hele tiden lurede på omstillinger. Det var dog efter et hjørnespark, at Kevin Knudsen på opsamlingen kunne sætte sin direkte modstander på en smart vending og fra spids vinkel sparke den imellem benene på keeperen.

– Med kort pauseinterval var vi hurtigt i ilden igen, da Shakhtar Donetsk fra Ukraine var næste modstander i gruppen. Vi startede godt og dominerede på bolden, men vi var ikke lige så energiske og friske i vores udtryk som i de to foregående kampe. Trætheden kom snigende, og undervejs tog Shakhtar Donetsk initiativet på bolden. Vi forsvarede godt og havde tilløb til flere chancer, men det forblev 0-0 ved pausen. Kort efter pausen brændte vi kampens største chance, og det resulterede desværre i mismod frem for fornyet energi. Shakhtar Donetsk bragte sig midt i 2. halvleg foran med både 1-0 og 2-0. Først via en afslutning fra distancen og efterfølgende på et selvmål, siger Peter Ager.

SIF i semifinalen
Den ukrainske sejr betød, at SIF skulle hente minimum et point i den sidste gruppekamp for at avancere. Modstanderen var Luxembourgs U15-landshold, som kun havde hentet et enkelt point i de øvrige kampe. Der var da også SIF-dominans fra start til slut, og på nær en enkelt stor chance, som Nicolai Vase på flot vis afværgede, så var det SIFerne, der var i teten.

– William Faber bragte os i 1. halvleg foran med 1-0 efter en flot individuel aktion, mens Noah Munkholm tidligt inde i 2. halvleg scorede et fremragende mål, da han fra sin backposition var trukket frem og på tæt hold bankede bolden i kassen via overliggeren. Sejren betød avancement som 1er i gruppen, og dermed skulle vi møde Puskas Academy fra Ungarn i semifinalen, fortæller Peter Ager.

Kampen blev spillet i solskin på en rigtig flot græsbane, og det bekom SIF-holdet godt. Efter en lidt passiv start satte SIF sig totalt på kampen og rullede det ene angreb efter det andet mod ungarernes mål. Der skulle dog gå 20 minutter, før SIF kom foran, da Noah Munkholm på et overlap blev spillet fri af Frederik Bunten og med en dribling ind i banen samt et flot spark mod fjerneste målhjørne kunne bringe SIF foran. Det ændrede ikke på kampbilledet. Tværtimod var det SIF, der blev stærkere på bolden, og langsomt udtrættede modstanderen, som havde meget få nærgående forsøg. Midt i 2. halvleg udbyggede William Faber, da han på smart vis blev spillet fri af Marius Kristensen og kronede det med et veludført chip over den ungarske keeper. Det var en fuldt fortjent sejr, og da Shakhtar Donetsk i den anden semifinale besejrede Juventus med 1-0 efter forlænget spilletid, var der dømt revanche i finalen.

Revanche mod Shakhtar
I finalen kom SIF med et helt anderledes og stærkt udtryk end i lørdagens kamp mod samme modstander.

– Vi trykkede dem i bund fra start, og med god struktur i den offensive del formåede vi at spille lange og veludførte angreb, mens vi også fastholdt bolden via et godt genpres. Allerede efter 9 minutter kom vi foran, da Mads Jørgensen rundede sin modstander og med en dybdebold forsøgte at fange Frederik Bunten. En ukrainsk fod kom i vejen, og pludselig lå bolden for fødderne af Kevin Knudsen, som med en sikker afslutning åbnede scoringen. Allerede to minutter efter var det igen Kevin Knudsen, der kom på måltavlen. Efter et kort hjørnespark sendte William Faber et indlæg i boksen, som blev clearet af Shakhtar Donetsk. Kevin samlede bolden op udenfor feltet og afsluttede fladt mod fjerneste stang. På mærkværdig vis fejlvurderede den ukrainske målmand boldens retning, og så lå den i kassen til 2-0, smiler Peter Ager.

Halvlegen ud kontrollerede SIF kampen og brændte bl.a. en friløber. I 2. halvleg blev Shakhtar mere aggressive, og SIF blev en smule shaky, efterhånden som slutfløjtet nærmede sig.

– I hvert fald var det ikke helt så solidt, selvom vi havde halvlegens største chance mod slutningen, da William Faber fra tæt hold bankede et indlæg fra Marius Kristensen på stolpen. Forinden havde Shakhtar Donetsk haft et par gode tilbud, men uden at være skarpe – samtidig med, at vores bagkæde også gjorde det svært for dem. Vi spillede med et modent udtryk, og det var set over hele kampen fuldt fortjent, at vi kunne løfte pokalen efter en 2-0-sejr, siger SIFs U15-træner.

En udbytterig tur
– Jeg synes, at vi over hele weekenden præsterede flot fodbold med et energisk udtryk og en soliditet i vores defensiv, der gjorde det svært at score imod os. Vi havde også det fornødne held i et par af de tidlige kampe, mens søndagens kampe viste, at vi var det bedste hold. Det var en god tur, hvor vi fik prøvet os af mod forskellige spillestile og forskellige udtryk, og jeg synes virkelig, at spillerne var dygtige til at justere ud fra modstanderen. Det er anderledes at spille internationale kampe, og det var en god øvelse for spillerne at spille efter et resultat hen over flere, men korte kampe. Det bragte en helt anden dimension ind i kampene, og det var spillerne meget afklarede med, fortæller Peter Ager og fortsætter.

– Alt i alt var det en udbytterig tur, hvor alle kampklare spillere kom i spil undervejs og bidrog til den samlede sejr. Det var en turnering med et godt setup, og vi er naturligvis meget stolte af at vinde en turnering foran hold som Shakhtar Donetsk, Juventus og Dortmund. Jeg synes, at vi præsterede fantastisk som hold, mens flere spillere også viste sig frem på et virkelig højt individuelt niveau, slutter Peter Ager.

Som en lille krølle på halen var den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mads ”Mini” Pedersen – der nu tørner ud for Augsburg – med til at kommentere finalekampen – og med til at overrække pokal og medaljer. Finalen kan ses på FC Augsburg youtube-kanal via dette link: https://www.youtube.com/watch?v=8ASL7-eUgiU

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen