25. februar 2020

Tre SIF-talenter med i 6-1 sejr over USA

Tre SIF-talenter med i 6-1 sejr over USA

Asbjørn Bøndergaard, Lasse Kaihøj og Jonathan Pank har i den seneste uge deltaget i en stærkt besat turnering i England med det danske U16-landshold. Bøndergaard scorede i sejr over USA.

Det danske U16-landshold, der har deltaget i UEFA Development Tournament i England i den seneste uge. I nederste række (nummer tre fra venstre med nr. 17) er det Lasse Kaihøj, øverste række, nr 5 fra højre, er det Asbjørn Bøndergaard, mens Jonathan Pank ses i nederste række som nummer to fra højre (med nr. 18).

Det danske U16-landshold har i den seneste uge deltaget i UEFA Development Tournament i England og mødt tre stærke nationer i England, Spanien og USA. Det er blevet til to nederlag (0-4 til England og 0-3 til Spanien), mens den sidste kamp i turneringen mod USA tirsdag udløste en storsejr på 6-1.

– I de to første kampe mod England og Spanien var de danske landsholdsspillere maksimalt udfordret. Det gav en masse lærerig erfaring  og en indsigt i, at vi stadig har et stykke vej til den aller øverste hylde, siger SIF’s transitionstræner, Dennis Pedersen, der har været en del af træner-teamet omkring landstræner Søren Hermansen under turneringen.

Den foregik på St. Georges Park, det engelske fodboldforbunds anlæg en times kørsel fra Manchester.

– Et imponerende anlæg, siger Dennis Pedersen om centret, der blev indviet i 2012 med 12 fodboldbaner både med græs og kunstgræs, en overdækket bane i fuld størrelse og topmoderne faciliteter i form af svømmehal, medicinsk laboratorium, møderum og et Hilton-hotel. Anlægget har kostet 105 millioner pund (i underkanten af 1 milliard danske kroner) og er bl.a. finansieret af Nike. Anlægget benyttes af alle engelske landshold til bl.a. begivenheder som UEFA Development Tournament i den forgangne uge og A-landsholdets forberedelser til de store kampe.

På sidstedagen af turneringen mødte Danmark USA, som havde givet de to andre deltagende nationer, England og Spanien, kamp til stregen i deres indbyrdes kampe tidligere i turneringen.

– Vi ramte vores topniveau og smadrede USA med hele 6-1 efter 4-1 ved pausen. Drengene leverede både som hold og individuelt, og de to ting lagt sammen gav også et fantastisk resultat, siger Dennis Pedersen.

I kampen scorede Asbjørn Bøndergaard til 6-1. Han kom ind i 2. halvleg og spillede de sidste 25 minutter i det danske angreb. Lasse Kaihøj var med fra start på højrekanten i det danske tre-mandsangreb. Han spillede 55 minutter og lavede en assist til et af de danske mål, mens Jonathan Pank spillede hele kampen på den defensive del af den danske midtbane.

– Alle 3 fik vist flaget og gjorde det godt på et godt hold, siger Dennis Pedersen, der også har fået en personlig oplevelse med sig hjem.

– Det har for mit vedkommende været lærerigt at spille mod de største talenter fra de klubber, der dominerer på den helt store scene, siger han.

– Vi rammer Silkeborg engang i nat (natten til onsdag – red.), og må hjem og fortsætte det gode arbejde i bestræbelserne på at udvikle fremtidens fodboldspillere.

Læs også:
SIF-talenter fik en halvleg hver – den ene scorede
Eskild Dall med i dobbelt-sejr over Frankrig

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen