Pelle Mattsson

Pelle Mattsson

Nummer 6
Fødselsdato 4. august 2001
Alder 22
Højde 181
Vægt 74
Hold Silkeborg IF
Position Midtbane
Fødested Dansk
Forrige klubber ØBG

Pelle Mattsson skrev trainee-kontrakt med SIF i februar 2019, og med sin indskiftning i 2-0 sejren i Hvidovre 21. april samme år fik han sin førsteholdsdebut. Han afløste Ronnie Schwartz i det 88. minut. Det blev kulminationen på en stor uge for Mattsson Den Yngre (han er lillebror til Magnus Mattsson), idet han få dage tidligere havde fået debut på det danske U19-landshold i Danmarks 5-2 sejr over Tyskland i en testkamp.

Pelle Mattsson er en hårdtarbejdende midtbanespiller, og han kommer ligesom brormand Magnus fra SIF’s samarbejdsklub ØBG. Han kom til SIF som U13-spiller og har fulgt SIF’s talentudviklingsprogram siden. I debut-sæsonen gik han på andet år på HHX på College360.

I januar 2019 blev han sammen med Rasmus Carstensen så småt indlemmet i SIF’s førsteholdstrup – dog fortsat med kampe på U19-holdet. Han var med på SIF’s træningslejr i Tyrkiet i februar og deltog også i en del af testkampene op til sæsonen. I april var han så klar til sin debut.

I sæsonen 2019/20 var Pelle Mattsson primært tilknyttet U19-holdet. I sæsonens sidste kamp mod OB fik den unge SIF-spiller dog sin debut i Superligaen, da han startede inde i 3-1 sejren over fynboerne. Samme dag forlængede Pelle Mattsson sin kontrakt med SIF indtil 31.12.2024.

Scroll til toppen