18. marts 2022

Silkeborg IF Invest A/S præsenterer solidt overskud

For syvende år i træk kan Silkeborg IF Invest A/S præsentere sorte tal på bundlinjen. Årets resultat i koncernen er et overskud på 13,9 mio. kr. før skat.

I lighed med 2020 blev 2021 et regnskabsår med stor påvirkning af COVID19 og tilhørende vanskeligheder for koncernens forretningsområder. Alligevel kan Silkeborg IF Invest A/S præsentere et resultat på 13,9 mio. kr. før skat.

– Det er et godt resultat i et ellers udfordrende år. Både fodboldforretningen og hotel- og konference-aktiviteterne har været kraftigt påvirkede af restriktioner og nedlukninger, men en kombination af sportslig succes, transferindtægter og ikke mindst en stabil indtjening i ejendomssegmentet har resulteret i et flot overskud på 13,9 mio. kr. Det er vi selvsagt tilfredse med, siger administrerende direktør Kent Madsen.

Årets omsætning er på 94,6 mio. kr., og årsresultatet før skat er en tilbagegang på 14,6 mio.kr. i forhold til 2020, hvor der blev realiseret endnu mere markante transferindtægter. Ejendomssegmentet har også i 2021 realiseret en stabil og stærk indtjening til koncernen på 20,0 mio. kr., mens hotel- og konferencesegmentet har været markant negativt påvirket af COVID-19 og realiseret et underskud på 1,4 mio. kr. – hvilket dog er en fremgang på 2,7 mio. kr. i forhold til 2020 og isoleret set acceptabelt den meget svære markedssituation pga. COVID-19 taget i betragtning.

Fodboldsegmentet har i 2021 realiseret et underskud før skat på 2,1 mio. kr., hvilket er markant bedre end forventet ved finansårets start.

– Vi har i fodboldsegmentet været begunstiget af både sportslig succes og moderate transferindtægter. Det er værd at huske på, at vi gik ind i regnskabsåret med en tredjeplads i den næstbedste række, og et år senere er vi med i 3F Superligaens Mesterskabsspil efter en sikker oprykning og et spille- og resultatmæssigt stærkt tilfredsstillende indtog i 3F Superligaen. Vi nyder den markante fremgang på den sportslige front og ser frem til det spændende Mesterskabsspil og endnu en sæson i den bedste række. Også på hotel- og konference-aktiviteterne forventer vi fremgang, og det samme gør sig gældende i ejendomssegmentet på Papirfabrikken, hvor vi har indgået nye lejeaftaler og kigger ind i en endnu højere belægning af lejemålene, forklarer Kent Madsen.

Selskabets ledelse ser frem imod et lidt højere aktivitetsniveau for regnskabsåret 2022, og koncernen forventes at realisere et resultat før dagsværdiregulering af investeringsejendomme og skat på 0 til 10 mio.kr. i det nye regnskabsår.

Årsrapport 2021 i tal

 

Nøgletal 2021 2020
Årets resultat (før skat) 13,9 mio. kr. 28,5 mio. kr.
Omsætning 94,6 mio. kr. 87,3 mio. kr.
Egenkapital 232,8 mio. kr. 222 mio. kr.

For yderligere oplysninger, kontakt adm. direktør Kent Madsen på 2146 7355.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.04. kl. 16.00
Scroll til toppen