27. juli 2021

Sikker SIF-sejr og tre mål af testspiller

SIF vandt tirsdag 5-1 over SønderjyskE i en reserveholdskamp i Haderslev. Prøvespilleren Gustav Marcussen scorede tre gange i 1. halvleg.

I den seneste ugestid har Gustav Marcussen været på prøvetræning i SIF. Tirsdag i en reservekamp mod SønderjyskE skulle han så til eksamen, og den må siges at være bestået. Den teknisk stærke ex-Lyngby spiller, der er kontrakt-fri efter en sæson i den tyske klub KFC Uerdingen, scorede tre mål i de første 45 minutter og viste prøver på sin styrke med bolden. SIF vandt kampen 5-1 på yderligere to mål efter pausen – ét af Niclas Holm Pedersen og ét af Oliver Sonne.

Læg dertil, at Nicklas Helenius spillede med i 45 minutter og klarede det fint – han var hovedarkitekten bag målet til 0-3 – og at Stefán Teitur Thórdarson  så ud til at være ovre sin skade med 60 gode minutter på banen.

SIF indledte bedst og lagde et godt tryk på hjemmeholdet, men SønderjyskE havde kampens første chance efter knapt et kvarter, hvor Bård Finne slap fri i SIF-feltet og skød mod Stan van Bladeren. SIF’s hollandske keeper parerede imidlertid med brystet efter at være kommet godt ud af sit mål.

Overkant af overligger
I den anden ende truede Sebastian Jørgensen med et godt skud efter fint sammenspil med Nicklas Helenius, men her gik bolden lige forbi, og midtvejs i halvlegen gik Oscar Fuglsang godt med i venstre side, trak bolden over til sit højreben og bankede den på overkanten af overliggeren.

I en halvleg, der udviklede sig til at blive jævnbyrdig, havde SønderjyskE også sine chancer, bl.a. ved Emil Kornvig, dre efter en halv time blev stukket fri i feltet og sparkede mod mål, hvor Stan van Bladeren igen parerede.

SIF i front efter 30 minutter
På trods af jævnbyrdigheden var det SIF, der kom i front efter godt en halv time. Sebastian Jørgensen sendte et godt forsøg afsted fra kanten af feltet, som SønderjyskE’s keeper halvklarede. Riposten røg til den ene side, hvor Gustav Marcussen fulgte godt op og sendte bolden i nettet fra spids vinkel. Flot aktion af Jørgensen og prøvespilleren med fortid i Lyngby, og tre minutter senere gentog de to kunststykket.

Sebastian Jørgensen sparkede fra en lidt spidsere vinkel denne gang, målmanden halvklarede, og Gustav Marcussen var over riposten og kunne let sende bolden i mål. SIF havde i den grad taget styringen af kampen.

Marcussen igen med sidste fod
Det blev da også til endnu en scoring inden pausen. Nicklas Helenius stod bag det med et godt skud fra distancen, som lige akkurat blev rettet af af Gustav Marcussen, der dermed for tredje gang på en halvleg fik sidste fod på bolden inden den trillede i nettet.

SIF fortsatte dominansen efter pausen, og Gustav Marcussen var tæt på sit fjerde mål fem minutter inde i kampen, da han sparkede fra distancen, men måtte se bolden pareret og SønderjyskE’s målmand give hjørnespark.

Det blev 4-0, da Joel Felix sendte Niclas Holm Pedersen afsted med en dyb aflevering. Den talentfulde SIF’er gik direkte mod mål og sendte bolden sikkert i nettet.

Dermed var kampen reelt afgjort, og selvom Julius Eskesen reducerede og SønderjyskE også havde et skud på stolpen, kom SIF-sejren aldrig i fare. Oliver Sonne scorede endda til 5-1 med et kvarter igen efter godt forarbejde af Wessam Abou Ali.

Reserveholdskamp, tirsdag 27. juli kl. 13.00 på Haderslev Atletikstadion:
SønderjyskE – Silkeborg IF 1-5 (0-3)
Mål: 0-1 Gustav Marcussen (34.), 0-2 Gustav Marcussen (37.), 0-3 Gustav Marcussen (45.), 0-4 Niclas Holm Pedersen (53.), 1-4 Julius Eskesen (71.), 1-5 Oliver Sonne (73.)
Silkeborg IF (4-3-2-1): Stan van Bladeren – Oliver Sonne, Alexander Busch, Joel Felix, Oscar Fuglsang (63.: Jeppe Kilden Grøn) – Stefán Teitur Thórdarson (59.: Anders Dahl), Pelle Mattsson, Nicklas Røjkjær – Sebastian Jørgensen (46.: Nicklas Holm Pedersen), Gustav Marcussen (63.: Nicklas Mehl) – Nicklas Helenius (46.: Wessam Abou Ali).
Træner: Peder Knudsen