20. januar 2019

SIF vandt årets første testkamp

Mads Emil Madsen stod for to mål i en underholdende træningskamp mod norsk 1. divisionshold.

Årets første træningskamp blev en til tider velspillet affære mellem to mandskaber, som gerne vil spille langs jorden.

Modstanderen var norske Raufoss Fotball, som sluttede 2018 af med at rykke op til den andenbedste række i Norge. Oprykkerne var taget på udflugt til Danmark, hvor mandskabet ankom fredag, og dermed kunne nå at træne en enkelt gang på JYSK park, inden det gik løs.

For Silkeborg IF kom kampen ovenpå to ugers intensiv træning, hvor fysikken har været i højsæde. Dagen før kampen havde holdet således haft to træningspas. Dennis Flinta og Oliver Haurits sad ude med småskavanker, mens Magnus Mattsson og Sebastian Jørgensen ikke var kommet hjem fra landsholdstur endnu.

Derfor startede SIF således:

Oscar Hedvall – Svenn Crone, Frederik Alves,  Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Rasmus Carstensen, Valance Nambishi, Mads Emil Madsen,  Jeppe Okkels –  Marc Rochester, Ronnie Schwartz.

I øjnefaldende var naturligvis startpladsen til U19-spilleren Rasmus Carstensen, som startede inde på højrekanten. Også Oscar Hedvall fik muligheden fra start, mens Valance Nambishi fik en sjælden mulighed på den centrale midtbane.

God norsk begyndelse

De norske gæster startede bedst ud i de første ti minutter. Holdet spiller også normalvis på kunstgræs hjemme i Norge, og ville også gerne styre kampen langs jorden. Efter de første ti minutter var det dog SIF-holdet som tog over. Svenn Crone havde god plads i højresiden, og var flere gange katalysatoren i SIFs offensiv.

Efter 24 minutter blev det 1-0 til SIF. Igen var det efter en aktion i højresiden, hvor unge Rasmus Carstensen fandt en fremadstormende Mads Emil Madsen i dybden. Midtbanespilleren, som i øvrigt var anfører i kampen, lavede et smart træk ind i banen, som fuldstændig overrumplede den norske forsvarsspiller, som blev sat. Dernæst chippede Mads Emil bolden og Raufoss-keeperen, og så stod der 1-0. Et pragtmål af Mads Emil.

Øjeblikket efter var Ronnie Schwartz tæt på af to omgange, mens også Marc Rochester fik en stor chance efter en halv times spil. Efter en kontra i venstresiden sparkede Rochester resolut til bolden, men ramte træværket. Målet og chancerne kom i en rigtig god SIF-periode på 25 minutter, hvor det bestemt ikke var til at se, at det var årets første træningskamp.

Hedvall i fokus

Til sidst i første halvleg kom gæsterne bedre med igen. I målet hos SIF stod Oscar Hedvall dog en rigtig fornuftig kamp. Han fik hele kampen på banen. Det gjorde Valance Nambishi, Frederik Møller, Rasmus Carstensen og Ronnie Schwartz dog ikke. Alle blev skiftet ud i pausen, hvor Mikkel Vendelbo, Simon Jakobsen, Stephan Petersen og Shkodran Maholli kom ind.

Efter 53 minutter fik gæsterne udlignet. Kampen var på det tidspunkt helt åben med chancer i begge ender. Gæsternes Anton Henningsson headede bolden ind, efter et indlæg fra højre side havde fået lov at passere hele vejen igennem feltet. En anelse passivt SIF-forsvarsspil.

Målet kunne Oscar Hedvall ikke gøre noget. Målmanden havde til gengæld flere fine redninger i kampen. Den bedste efter 80 minutter, da en flad afslutning havde sigte mod det lange hjørne. SIF-keeperen nåede dog ned og fik lige akkurat hånden på afslutningen, som skiftede bane og røg forbi.

Straffespark

Kort forinden den flotte redning var SIF kommet på 2-1. Shkodran Maholli var blevet nedlagt i feltet. Straffesparket tog Mads Emil Madsen sig af, og dermed blev midtbanespilleren dobbelt målscorer.

Otte minutter før tid cementerede Stephan Petersen sejren med et mål til 3-1. Svenn Crone fik sendt en bold ind til Petersen, som firsttimede bolden i mål.

Med scoringen døede kampen lidt ud til sidst. Det var der dog ingenting at sige til, efter en fin forestilling fra de to mandskaber.

På torsdag spiller SIF igen træningskamp, når SønderjyskE kommer på besøg. Det er kl. 13.00 på JYSK park, hvor de to mandskaber mødes i en kamp af tre gange 45 minutter.

Træningskamp, lørdag 19. jan. kl. 13.00 på JYSK park:

Silkeborg IF – Raufoss Fotball 3-1 (1-0)

Mål: Mads Emil Madsen 2 (24., 74. (str.)), Stephan Petersen (82.), Anton Henningsson (53.)
Advarsler: Snorre Strand Nilsen
Tilskuere: Ukendt

Silkeborg IF (4-4-1-1): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Frederik Alves,  Anders Hagelskjær, Frederik Møller (Simon Jakobsen, 45′) – Rasmus Carstensen (Stephan Petersen, 45′), Valance Nambishi (Mikkel Vendelbo, 45.), Mads Emil Madsen,  Jeppe Okkels –  Marc Rochester, Ronnie Schwartz (Shkodran Maholli, 45′).
Cheftræner: Michael Hansen

Raufoss Fotball: Ole Kristian Lauvli, Kevin Jablinski, Marius Alm, Emile Noe Dadjo, Matias Moldskred Belli, Anton Henningsson, Ryan Doghman, Mikkel Jakobsen Maigaard, Oskar Løken, Martin Petterson Heiberg, Solomon Owusu.
Cheftræner: Christian Johnsen