29. juli 2018

SIF kunne ikke gennembryde Thisted-muren

SIF kunne ikke gennembryde Thisted-muren

SIF stod overfor en nordvestjysk mur, da NordicBet Ligaen blev indledt på JYSK park søndag. Det lykkedes ikke hjemmeholdet at gennembryde den, og så sluttede det 0-0.

Allerede i sæsonens første kamp i NordicBet Ligaen lærte SIF lidt om det, der venter i det næste årstid. Thisted kom til Søhøjlandet med et defensivt udgangspunkt, og SIF fandt aldrig nøglen til porten i Thisteds fæstning. Sådan vil mange af den kommende sæsons modstandere gøre i den kommende sæson på JYSK park, så SIF har lidt at arbejde med i den kommende tid. Der var chancer til mål, men omvendt havde Thisted også sine muligheder, og så endte det hele 0-0.

SIF havde tre debutanter i startopstillingen, på backerne Svenn Crone og Frederik Møller og helt fremme den nye angriber fra Sverige, Shkodran Maholli, kommet til Søhøjlandet fra Sirius i ugens løb.

Thisted indledte opportunistisk og havde overvægt på chancefordelingen i den første fase af kampen. Både Christian Kudsk og Mathias Pedersen havde forsøg, der sneg sig lige akkurat udenom stolperne hos Thomas Nørgaard i målet. SIF’s første chance stod den nye mand fra Sirius for, da han fyrede resolut af udenfor feltet, så Mathias Rosenørn i Thisted-målet kun med det yderste af handsken fik afværget til hjørnespark. Da var der spillet 12 minutter af kampen, der blev spillet på en dejlig sommerdag i Søhøjlandet.

Chancerig indledning
SIF-forsvaret virkede ikke helt dirkefrit, og det flere chancer til Thisted. Mads Vang kom tæt på efter et kvarter og for SIF forsøge Davit Skhirtladze i en chancerig indledning med SIF mest på bolden og Thisted farlig på sine omstillinger.

En hjørnesparkskombination var tæt på at bringe SIF i front efter knap en halv time. Casper Sloth servede bolden over i den modsatte del af feltet, hvor en fri Vladimir Rodic fyrede af. Bolden blev blokeret i Thistedforsvaret på SIF’s hidtil største chance i kampen. Den blev dog overgået i det 34. minut, da Svenn Crone slap godt fri ved baglinjen og sendte bolden ind i panden på Shkodran Maholli. Svenskeren hovedstødte kraftfuldt, men en refleks fra Rosenørn reddede igen Thisted. Et hjørnespark fra den anden side mage til det seneste bragte igen Rodic til skud, men SIF’eren flugtede lige over. SIF var ved at få godt greb om kampen.

Defensivt Thisted-mandskab
2. halvleg begyndte som 1. med et par store tilbud til Thisted – den største til gæsternes finske angriber Sakari Tukiainen, der fik en friløber, men skød fladt forbi i duellen mod Thomas Nørgaard. Ellers var det et meget lavt stående Thisted-mandskab, SIF stod overfor, og selv om hjemmeholdet havde bolden meget kneb det med at spille sig igennem den bastante Thisted defensiv. Dødbolde var SIF’s farligste våben, og i det 66. minut var Frederik Møller tæt på at løfte bolden i nettet på et frispark lige udenfor feltet. Den gik dog lige akkurat over tværribben. Lidt senere kom Davit Skhirtladze til en hovedstødschance efter endnu et frispark, men Matias Rosenørn klarede uden de store problemer.

Peter Sørensen forsøgte et sidste offensivt træk ved at skifte Alex ind i stedet for Shkodran Maholli, der leverede en fin debut i den røde trøje. Kun en scoring manglede. Tiden løb dog ud for SIF. Sæsonens første kamp sluttede 0-0.

SIF spiller igen på søndag, hvor Lyngby venter på udebane. Næste hjemmekamp er søndag 12. august kl. 12.45, hvor HB Køge kommer på besøg på JYSK park.

Kampen i tal:
NordicBet Liga, 1. runde, søndag 29. juli kl. 13.45 på JYSK park:
Silkeborg IF – Thisted FC 0-0
Tilskuere: 2.757
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Svenn Crone, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Frederik Møller – Vladimir Rodic, Casper Sloth, Ibrahim Moro, Jeppe Okkels (67.: Marc Rochester) – Davit Skhirtladze (82.: Stephan Petersen) – Shkodran Maholli (87.: Alex).
Manager: Peter Sørensen
Thisted FC (4-5-1): Mathias Rosenørn – Glen Rask, Lukas Enevoldsen , Laus Østervig Nielsen, Matias Fjeldal – Mads Vang (81.:Emil Lagergaard) , Mathias Pedersen, Jeppe Mehl, Asger Bust Sørensen, Christian Kudsk (87.: Laurits Bust Sørensen) – Sakari Tukiainen.
Cheftræner: Bo Thomsen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen