28. oktober 2018

SIF-talenter videre mod EM

SIF-talenter videre mod EM

Det danske U17-landshold vandt lørdag 5-2 over Estland og er dermed inden sidste puljekamp sikker på videre avancement.

Det danske U17-landshold med SIF-talenterne Alexander Lind, Oscar Fuglsang og Frederik Carstensen er videre mod EM-slutrunden i Irland til maj. Det er en realitet efter lørdagens 5-2 sejr over Estland i Viborg. De to bedste hold i gruppen går videre, og inden sidste kamp mellem Danmark og Rusland har de to nationer 6 point, mens Estland og Georgien endnu ikke har optjent point.

Dermed skal Danmark spille Elite Round til marts næste år, hvor gruppevinderne kvalificerer sig til EM-slutrunden i maj i Irland.

Der blev aldrig spænding om udfaldet i Danmarks kamp mod Estland. Chancefordelingen hed 7-2 i 1. halvleg og 12-1 i 2. i Danmarks favør, og Estland slap billigt med 5-2. De danske mål blev scoret af Noah Crone (3) fra FC Nordsjælland, Jacob Haar, FC København og Aral Simsir fra FC Midtjylland.

SIF’s Oscar Fuglsang spillede hele kampen på favoritpositionen højre back.

– Han spillede en fin kamp med mange løb til frimærket og meget spil fik gennem højre side, mest i 1. halvleg og okay solidt forsvarsspil, siger SIF’s T+ træner P.C. Hansen, der overværede kampen i Viborg.

Også Frederik Carstensen var med i hele kampen på venstre midtbane.

– Han traf gode valg i kombinationsspillet og var med til at holde gang i spillet. Samtidig havde han overskud til at udfordre undervejs og fik også afsluttet et par gange, men manglede også nogle gange inde i feltet. Men han leverede en solid præstation, lyder det fra P.C. Hansen.

Den sidste landsholds-SIF’er, Alexander Lind, kom på banen til de sidste 10 minutter som angriber.

– Han kom til to afslutninger. På den første gik målmanden galt i marken, og Alexander kunne hårdt presset skyde med to markspillere på kassen, mens han på den anden chance i akrobatisk stil saksede et skævt indlæg mod mål. Heldet svigtede dog i begge situationer. Men alt i alt en fin præstation af vores SIF-drenge, konkluderer P.C. Hansen.

Danmark spiller sin sidste kamp mod Rusland tirsdag kl. 13.00 på Hancock Arena i Skive.

U17 EM-kvalifikation kort fortalt:

  • 52 europæiske lande, heriblandt Danmark, deltager i kvalifikationen.
  • Der er slutrunde i Irland til maj, hvor 16 hold deltager, værtsnationen plus 15 kvalificerede nationer.
  • Første skridt er Preliminary Round, der afvikles i øjeblikket i 13 forskellige grupper fordelt på lige så mange lande.
  • Danmark er vært for gruppe 6 og møder Estland, Georgien og Rusland.
  • De to bedste hold i gruppen går videre til Elite Round. Også de fire bedste tre’ere går videre.
  • Elite Round afvikles i marts næste år på samme måde som Preliminary Round. Kun gruppevinderen kvalificerer sig til slutrunden.
  • Slutrunden i Irland tæller også som kvalifikation til VM for U17-landshold i Peru i oktober 2019.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen