14. november 2018

SIF-talenter med i future-kamp

SIF-talenter i future-kamp

Tre af SIF’s U15-spillere var med på et udvalgt futurehold under DBU, der tirsdag vandt 5-2 over Viborg.

SIF’s talentsektor havde tre spillere udtaget, da DBU’s futurelandshold for talenter vest for Storebælt tirsdag vandt 5-2 over Viborg. Christian Lyrskov, Emil Thyregod og Magnus Bøttger, der til dagligt spiller på SIF’s U15 Liga-hold, fik alle spilletid i kampen.

– Det var ikke fejlfrit, men en flot præstation af vores drenge og generelt af hele holdet, siger SIF’s U13-træner Nicolaj Bækgaard, der overværede kampen.

Future-begrebet er betegnelsen for spillere, der er talentfulde, men typisk endnu ikke er kommet i vækstspurt og derfor fysisk kan være overmatchede i træning og kampe. DBU har indført future-landshold for ikke at “tabe” generationer af spillere, der ofte er født i sidste halvdel af året og derfor ikke er fysisk lige så veludviklede som de tidligt fødte i årgangen.

Nicolaj Bækgaard havde i træningskampen naturligvis særligt fokus på de tre SIF-spillere.

– Christian Lyrskov spillede 1. halvleg som 8’er og viste god teknik, gode relationelle færdigheder, og lykkedes med at bryde et par bolde i Viborgs opspil, siger Bækgaard og fortsætter:

– Emil Thyregod spillede 2. halvleg som højre stopper, hvor han sammen med sin makker havde sit at se til mod en fysisk stærk angriber. Det løste de dog hæderligt, og specielt Emil var god til at støtte sin makker. Magnus Bøttker spillede 2. halvleg som 10’er, hvilket kastede en rigtig god præstation af sig. Han var ofte spilbar og satte sammen med kanterne og angriberen nogle gode angreb sammen. Ligesom Lyrskov fik han også brudt mange bolde. Han fik oveni lavet to mål og to assist, siger Nicolaj Bækgaard.

SIF-trekløveret er i dag tilbage på Søholt, hvor de forbereder sig til lørdagens hjemmekamp i U15 Ligaen mod TST. Det er efterårets sidste turneringskamp med kampstart kl. 13.00.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen