25. januar 2024

SIF tabte første træningskamp

SIF tabte med 2-0 til Malmø FF i årets første træningskamp, der blev afviklet i Lund nordøst for Malmø.

Godt 850 Malmø-tilskuere og en håndfuld SIF-fans, der havde taget toget hele vejen fra Jylland, tog imod Malmøs og SIFs spillere på Klostergaardens IP i strålende solskin, da sæsonens første træningskamp blev spillet på det svenske kunstgræs. Malmø FF´s slagsang blev afsunget på smukkeste vis inden kampen – med de hvide og lyseblå halstørklæder højt hævet over hovederne.

Et par SIF-chancer indledte kampen
Frederik Carlsen startede i front sammen med Tonni Adamsen, der indledte med et næsten-gennembrud, men blev stoppet af en svensk forsvarer. Kort efter var Adamsen igen på spil, da Carlsen blev spillet i dybden i venstresiden. Den nyklippede Carlsen spillede tilbage til Adamsen, der igen var tæt på at slippe fri til en chance.

Malmø FF foran 1-0
I det 12. minut slog hjemmeholdet så til med en scoring efter et kort indlæg i højre side – uden chance for Nicolai Larsen, der selvfølgelig alligevel ærgrede sig meget over det hurtige mål.
Kort efter forsøgte både Carlsen og McCowatt sig, men Dahlin i Malmøs mål reddede i fin stil, lige som han gjorde flere gange i løbet af 1. halvleg.
Oliver Sonne havde lidt besvær med den vævre svenske venstrekant, og det kostede en advarsel allerede efter  25 minutter.

Cheftræneren kan stadig!
Også Kent Nielsen fik lov at lege lidt med, da  han tæmmede en bold ved sidelinjen, og publikum klappede spontant. Vores træner huskes nok stadig derovre hinsidan!

Svenske forsøg på overliggeren
2. halvleg var kun nogle få minutter gammel da Jacob Pryts, der afløste Larsen efter pausen, bare kunne konstatere, at hjemmeholdet var tæt på 2-0, da der blev affyret et skud fra kanten af feltet. Endnu tættere var det på mål nummer to efter den halve time, hvor bolden ramte undersiden af overliggeren og ramte ned – tja, på den ene eller den anden side af linjen? Pryts kunne i hvert fald ikke gøre andet end at sikre sig bolden efterfølgende. I andre tilfælde havde SIF-målmanden dog nogle gode indgreb, der hindrede yderligere svenske scoringer.

Momentum af Malmø – SIF kom tilbage
Hjemmeholdet sad på meget af spillet i løbet af de sidste 45 minutter.  SIF fik dog kæmpet sig tilbage, men desværre blev der tabt for mange bolde midt på banen, og de forreste fik ikke skabt chancer og blev derfor aldrig rigtig farlige.

Sejren slået fast med scoring til 2-0
Malmø FF´s forward slap, med knapt 10 minutter tilbage, fri af Busch og lagde bolden indover, hvor kollegaen foran mål havde let ved at score.
Ud over et par spæde forsøg fra Alexander Lind blev det ikke til mere, så Malmø kunne trække sig ud af kampen med en velfortjent 2-0 sejr.
Det blev til et glædeligt gensyn med Sebastian Jørgensen, der spillede de første 45 minutter, mens den tidligere Lyngby- og FCN-spiller, Anders Christiansen, fik en halv time. AC fik comeback efter sidste år at have fået indopereret en pacemaker, og han lagde ovenikøbet op til Malmøs første mål i dagens kamp.

Træningskamp den 25. januar 2024, Klostergaardens IP i Lund
Malmø FF – SIF 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 (12), 2-0 (83)
Sådan stillede SIF op (1. halvleg): Nicolai Larsen, Oliver Sonne, Robin Østrøm, Alexander Busch, Andreas Poulsen, Pelle Mattsson, Stefan Thordarson, Andreas Pyndt, Callum McCowatt, Fredrik Carlsen, Tonni Adamsen

2. halvleg: Jacob Pryts, Jens Martin Gammelby, Frederik Rieper, Alexander Busch,  Anders Dahl, Kasper Kusk, Mark Brink, Mads Larsen, Pelle Mattsson (75: Oskar Boesen), Fredrik Carlsen (75: Asbjørn Bøndergaard), Alexander Lind

Advarsel: Oliver Sonne (25), Malmø FF tre styks

Tekst og foto: Ulla Myrhøj