20. februar 2021

SIF spillede 3-3 i tæt testkamp

Et pragtmål med venstrefoden af Anders Hagelskjær var med til at sikre SIF 3-3 i lørdagens reservetest mod Aarhus Fremad.

I en ujævn affære mod en god modstander spillede SIF’s reservehold lørdag formiddag 3-3 mod Aarhus Fremad, der til dagligt spiller i 2. division. I en kamp, hvor SIF-indsatsen var svingende, udnyttede et velorganiseret gæste-hold de chancer, der bød sig, mens SIF havde individuel klasse i bl.a. Anders Hagelskjær og Nicklas Røjkjær, der vendte 1-3 til 3-3 i kampens sidste 20 minutter.

På Aarhus Fremads hold startede 18-årige Emil Junge inde på positionen som venstre back. Lyseng-talentet er netop skiftet fra SIF til Fremad efter at have spillet på SIF’s U19-hold i denne sæson.

Kampens første chance tilfaldt Alexander Lind, der forfulgte en dyb bold og nåede den før en fremstormende Thomas Hagelskjær i Aarhus Fremad-målet. Lind fik tåen på, men Hagelskjær fik også blokeret med fødderne, så bolden gik til indkast.

Få chancer
SIF med Jeppe Gertsen og Anders Hagelskjær i det centrale forsvar havde generelt godt styr på 2. divisionsholdets offensiv, og største  chance til gæsterne var faktisk et frisparks-indlæg, der uhindret svævede over forsvaret og akkurat sneg sig forbi den ene stolpe. Det var midtvejs i 1. halvleg.

I den modsatte ende var det heller ikke fordi produktionen af chancer var overvældende. Et skudforsøg af Anders Sønderby et godt stykke forbi fjerneste stolpe var det nærmeste, SIF kom i 1. halvleg.

Hjørnespark direkte i mål
Der skulle således en standartsituation til at bryde det målmæssige dødvande, og det blev Aarhus Fremad, der gjorde det. På et hjørnespark fra Christoffer Nissen i det 37. minut svævede bolden over både forsvar og målmand Stan van Bladeren, hvorefter den lagde sig til rette i fjerneste ende af nettet.

Kort efter pressede Alexander Lind Fremad-keeper Thomas Hagelskjær og fik også prikket bolden i mål, men dommer Paw Johansen fløjtede for frispark til stor frustration for både Lind og træner Peder Knudsen på sidelinjen.

Korvarig glæde
SIF fik udlignet 10 minutter efter pausen efter en fin omstilling, hvor Frederik Carstensen i andenbølgen trak sig fri til skud. Et fladt spark blev rettet en smule af i Fremad-forsvaret og snød dermed Frederik Nørgaard, der havde overtaget keeper-tjansen ved halvtid.

Glæden i SIF-lejren varede dog kun et minuts tid. Emil Hauge fik en skudmulighed på kanten af SIF-feltet og høvlede bolden over i fjerneste målhjørne. Et flot mål, der atter bragte de århusianske gæster i spidsen.

Chance for udligning
SIF fik en mulighed for igen at udligne i det 64. minut, da Frederik Carstensen fint fandt Asbjørn Bøndergaard i dybden. Fra en halvspids vinkel måtte det 16-årige Ringkøbing-talent dog se sit forsøg pareret af Frederik Nørgaard i Fremad-målet.

I stedet blev det 3-1 efter endnu et hjørnespark, hvor aarhusianernes Søren Andreasen ugeneret kunne heade bolden i nettet ved bageste stolpe. Det var i det 70. minut.

Venstrefods-hug til 2-3
Anders Hagelskjær skabte fornyet spænding i opgøret, da han med et kvarter igen bankede bolden op i målhjørnet fra 22 meter. Wauw en venstre-fod, centralforsvareren her demonstrerede. Det blev også 3-3, da indskiftede Nicklas Røjkjær fra en uvant position på højre back rykkede med frem og modtog bolden i det helt rigtige øjeblik, så han kunne drible ind i feltet og udplacere Fremads målmand med et fladt spark.

Mere blev det ikke til selvom Anders Hagelskjær havde et potent forsøg med fem minutter igen. Det blev en fin træningskamp, hvor SIF dog kun i glimt viste noget af det hurtige kombinationsspil, der ellers er varemærket.

Reservehold, træningskamp, lørdag 20. februar kl. 11.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Aarhus Fremad 3-3 (0-1)
Mål: 0-1 Christian Nissen (37.), 1-1 Frederik Carstensen (55.), 1-2 Emil Hauge (57.), 1-3 Søren Andreasen (70.), 3-2 Anders Hagelskjær (75.), 3-3 Nicklas Røjkjær (84.)
Advarsler: Alexander Lind, Pelle Mattsson, SIF.
Silkeborg IF (4-3-1-2): Stan van Bladeren – Oscar Fuglsang (70.: Nicklas Røjkjær), Jeppe Gertsen, Anders Hagelskjær (70.: Alexander Busch), Anders Sønderby – Valance Nambishi, Pelle Mattsson, Frederik Carstensen (70.: Jeppe Kilden Grøn)- Anders Dahl – Alexander Lind, Asbjørn Bøndergaard (70.: Jonathan Pank).