3. september 2020

Se højdepunkter fra pokalsejren over St. Restrup

SIF sikkert videre i Sydbank Pokalen

Bag sejrscifrene på 5-0 over St. Restrup i første runde af Sydbank Pokalen gemmer sig en historie om total SIF-dominans og en aldeles fortjent sejr.

I løbet af det første kvarter afgjorde SIF torsdagens pokalkamp mod St. Restrup med to mål, og selv om SIF sad på både spil og chancer, skulle man hen i kampens sidste del, før de sidste tre mål blev scoret i sejren på 5-0. Endnu engang ved Magnus Mattsson samt indskiftede Alexander Lind. Sejren var ikke et mål for stor, og faktisk burde SIF have vundet større, men afslutningerne manglede det sidste bid, Magnus Mattsson brændte et straffespark og St. Restrups målmand parerede en del. Det kunne dog ikke dække over, at SIF’s sejr var aldeles fortjent og overbevisende.

Som ventet satte SIF sig på kampen fra start, men serie 2-spillerne fra St. Restrup havde taget fighterinstinktet med sig på banen, som var det deres livs fodboldkamp – hvilket det vel også var for mange af dem.

Tidlig SIF-føring
Magnus Mattsson, der vendte tilbage i en officiel SIF-kamp efter halvandet års skadespause, var nærgående på et frispark efter få minutter, men måtte se sit forsøg gå lige forbi, men det var kun et forvarsel på en sikker scoring fra hans fod i det 8. minut. Efter gode kombinationer gennem St. Restrups centrale forsvar modtog Mattsson bolden i fri position og havde ikke svært ved at passere hjemmeholdets keeper, Jens Holt, med en behersket indersideafslutning.

Næste SIF-scoring faldt efter et kvarters spil ved Emil Holten, der fik en skudchance i feltet og med et fladt spark sendte bolden i nettet. Et boldtab af hjemmeholdet blev straffet lynhurtigt af SIF, og var der spænding om udfaldet før kampen var man allerede efter det første kvarter ikke i tvivl om, at SIF ville vinde pokalkampen komfortabelt.

Dominans uden mål
I resten af 1. halvleg fortsatte SIF sin dominans og havde også chancer til mere end de to mål, det blev til inden pausen. Emil Holten havde flere behjertede skud-forsøg, og Magnus Mattsson skabte meget med sin dynamik med bolden og havde også et skud efter godt en halv time, der lige akkurat sneg sig forbi opstanderen, og et frisparksforsøg lige udenfor buen, der gik over. Med til historien hører også, at St. Restrup-målmand Jens Holt tog godt fra på det, der kom imod ham.

Brændt straffespark
Kampbilledet var det samme fra 2. halvlegs start, og Magnus Mattsson fik fodboldens største mulighed for at øge til 3-0, men brændte straffespark begået mod ham selv i det 55. minut. Mattssons forsøg prellede af på oversiden af overliggeren.

Man skulle således hen i kampens sidste del, før der faldt yderligere scoringer. Efterhånden som trætheden indfandt sig hos serie 2-spillerne fra St. Restrup, fik SIF attte r hul på målscoringen. Først sendte Magnus Mattsson med sit andet mål i kampen bolden i nettet, hvorefter indskiftede Alexander Lind først med hovedet dirigerede bolden ind til SIF-føring på 4-0, siden efter et hjørnespark gjorde det til 5-0.

Dermed er SIF sikkert videre i DBU Pokalen og spiller 2. runde-kamp 6.-8. oktober.

Sydbank Pokalen, 1. runde, torsdag 3. september kl. 17.00 på Frejlev Stadion:
St. Restrup IF – Silkeborg IF 0-5 (0-2)
Mål: 0-1 Magnus Mattsson (8.), 0-2 Emil Holten (15.), 0-3 Magnus Mattsson (69.), 0-4 Alexander Lind (73.), 0-5 Alexander Lind (81.)