21. juni 2020

SIF siger farvel til 3F Superligaen med 1-2 nederlag

Med tre runder tilbage af nedrykningsspillet er det nu en kendsgerning, at SIF må en tur ned i den næstbedste række. 1-2 søndag mod SønderjyskE slukkede det sidste håb.

SIF lå længe i vinderposition i søndagens kamp mod SønderjyskE på JYSK park på det mål, Mads Emil Madsen scorede i 1. halvleg, men en udvisning til Kees Luijckx og en gang kluddermor i SIF-feltet betød, at SønderjyskE et kvarter før tid kunne udligne og til allersidst også sikre sig sejren med et straffesparksmål af Anders K. Jacobsen. Forinden havde Sebastian Jørgensen og Brumado haft muligheder for at blive matchvindere, men det lykkedes ikke, og dermed forsvandt det sidste håb om redning for SIF. Med tre runder igen og dermed 9 point at spille om er SønderjyskE nu 12 point foran SIF på den tredjeplads, der udløser playoff om overlevelse.

SIF havde Júnior Brumado tilbage efter karantænen mod Lyngby, men det var også eneste ændring i forhold til 0-0 kampen tre døgn tidligere.

SønderjyskE kom aggressivt ud, og SIF måtte prise sig lykkelige for Rafael Romo allerede i det 4. minut, da Patrick Banggaard med ryggen til mål headede mod det fjerneste målhjørne. Romo måtte ud i fuld længde for at afværge forsøget tli hjørnespark.

SIF svarede igen og fremtvang en serie af hjørnespark, der skabte tryk på SønderjyskE-forsvaret. Vegard Moberg havde desuden en gylden mulighed på indlæg fra Nicolai Vallys, men måtte se sit skud fra området omkring straffesparkspletten gå vore mål.

I det hele taget blev det en livlig indledning, hvor også Alexander Bah stemplede ind med et godt SønderjyskE-forsøg. Hans spark mod mål måtte Romo igen ud i fuld figur for at afværge.

Anføreren gik forrest med mål
Det lå i luften, at der skulle komme et mål, og ikke ufortjent vvar det til hjemmeholdet. Brumado stak Vegard Moberg fri i feltet. Nordmanden lagde en flad skråt bagud til en fremstormende SIF-anfører, Mads Emil Madsen, der resolut sendte bolden i nettet i det nærmeste hjørne. Godt aggressivt spil og hurtige generobringer var opskriften, der gav SIF momentum og mål.

SønderjyskE var sjældne gæster på SIF’s banehalvdel i minutterne efter målet, hvor hjemmeholdet viste overdådigt spillehumør. Anders K. Jacobsen var dog pludselig fri efter en høj bold, såom han tog godt ned, men Rafael Romo kom godt ud af sit mål og parerede. SønderjyskE fik endnu en chance for udligning – igen ved Anders K. Jacobsen – i det 25. minut efter boldtab af Mads Kaalund. Men igen var Romo klar med en parade.

Brumado fri – og fældet
Efter godt en halv time så det ud som om, Júnior Brumado blev snydt for et straffespark. I fuld fart på vej mod mål blev han i feltet kantet af Pierre Kanstrup og væltede, men dommer Aydin Uslu vinkede afværgende med begge arme. Det lignede en klar fejl.

SIF holdt dog føringen til pausen efter en 1. halvleg, hvor begge hold havde sine periode, men hvor SIF overordnet set havde været bedst med bolden.

SIF kom også frem til 2. halvlegs første chance, da Rasmus Carstensen med et uimodståeligt gennembrud på højrekanten gik til baglinjen og centrede ind foran. Han måtte dog se bolden blive samlet op af SønderjyskE-keeper Sebastian Mielitz.

SønderjyskE fik en gigant-chance for udlingning efter godt en times spil, da indskiftede Artem Dovbyk kom fri til skud. Romo parerede, og bolden røg hen til en helt fri Alexander Bah, der på forundrelig vis var i stand til at sende bolden over mål. Dér var heldet med SIF. Stadig 1-0 på måltavlen.

Kort efter stoppede Kees Luijckx ureglementeret Anders K. Jacobsen i et gennembrud, og det udløste hollændrens andet gule kort i kampen og dermed rødt. SIF kom under gevaldigt pres i de efterfølgende minutter, og Romo hev den ene parade efter den anden ud af handskerne. Kent Nielsen forsøgte at stabilisere defensiven med to indskiftninger, Mark Brink og Anders Hagelskjær, men det kunne ikke forhindre udligningen.

Med knap et kvarter igen opstod der klumpspil i SIF-feltet, da Rafael Romo ikke fik bokset ordentlig væk, og så fik sønderjydernes Eggert Jonsson sidste fod på, så bolden kunne trille over stregen til udligning.

SIF forsøgte at tvinge endnu et mål frem, og både Sebastian Jørgensen og Júnior Brumado – på oplæg af indskiftede Jeppe Okkels, der kom ind til sin kamp nummer 100 for SIF – kom frem til muligheder, men misbrugte.

I stedet fik SønderjyskE straffespark i de døende minutter, og han udnyttede den store chance sikkert til 2-1 og dermed sønderjysk sejr.

SIF må en tur ned i NordicBet Ligaen, når de sidste tre runder er spillet.

3F Superliga, Gruppespil, Gruppe 1, runde 3 (29. runde) søndag 21. juni kl. 14.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – SønderjyskE 1-2 (1-0)
Mål: 1-0 Mads Emil Madsen (14.), 1-1 Eggert Jonsson (73.), 1-2 Anders K. Jacobsen (89.)
Advarsler: Kees Luijckx, SIF, Patrick Banggaard, SønderjyskE.
Udvisning: Kees Luijckx, SIF (2 x gult)
Tilskuere: 291.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Rafael Romo – Rasmus Carstensen, Frederik Alves, Kees Luijckx, Frederik Møller (85.:  – Mads Emil Madsen, Filip Lesniak (85.: Alexander Lind), Mads Kaalund (71.: Mark Brink) – Nicolai Vallys (71.: Anders Hagelskjær), Vegard Moberg (60.: Sebastian Jørgensen) – Junior Brumado.
Cheftræner: Kent Nielsen.
SønderjyskE (4-1-4-1): Sebastian Mielitz – Alexander Bah (86.: Mads Hansen), Patrick Banggaard, Pierre Kanstrup, Stefan Gartenmann – Victor Ekani (86.: Rasmus Vinderslev) – Peter Christiansen (63.: Artem Dovbyk), Mads Albæk (76.: Christian Jakobsen), Eggert Jonsson (76.: Emil Frederiksen), Julius Eskesen – Anders K. Jacobsen.
Cheftræner: Glen Riddersholm.