6. maj 2021

SIF sejrede i topbraget på JYSK park

På mål af Magnus Mattsson og Nicklas Helenius sikrede SIF sig tre vigtige point i kampen for oprykning.

SIF kom et meget stort skridt nærmere sæsonens mål om oprykning, da det torsdag aften blev til sejr på 2-0 over Esbjerg. Efter en 1. halvleg med chancer, men ingen mål, viste SIF sig effektive og overlegne efter pausen. Et straffesparksmål af Magnus Mattsson satte SIF i gang, og Nicklas Helenius kom ind i mål-rytmen igen, da han headede SIF på 2-0 med et kvarter igen. SIF er nu 10 point foran Esbjerg med fire kampe igen. Meget skal gå galt, hvis ikke SIF spiller i 3F Superligaen til næste sæson.

Konturerne af kampens betydning blev tegnet op fra start. Esbjerg lagde pres på SIF i sine bestræbelser på at hente de tre point, der ville holde vestjyderne inde i opryknings-kampen, og SIF-defensiven var presset. Men mere end et enkelt hjørnespark blev det ikke til.

I stedet bød SIF ind med kampens første chance efter otte minutter, da Nicklas Helenius lagde en “papegøje-aflevering” ind foran Esbjerg-målet, hvor Nicolai Vallys lige akkurat kom for sent. To minutter senere var Magnus Mattsson nærgående med et lumsk skud på en omstilling. Her fik Mads Kikkenborg i Esbjerg-målet handsken på og afværget til hjørnespark.

Patriks stærke arm
Der skulle også en stærk arm til i den anden ende for at forhindre Esbjerg i at komme i front. Midtvejs i halvlegen modtog Kjartan Finnbogasson bolden midt for mål, tog et træk og fik højrebenet fri til skud. Han fyrede mod mål, men Patrik Gunnarsson fik hånden på i det, der må betegnes som en klasseredning.

SIF kom  mere og mere på bolden, som halvlegen skred frem, og det blev også til chancer. Efter godt en halv time havde Mads Kaalund et godt, fladt skudforsøg, som Kikkeborg i Esbjerg-målet måtte helt ned til stolperoden og afværge til hjørnespark.

Vallys på overligger x 2
Et frispark kort efter sparkede Magnus Mattsson i muren, men på riposten kom Vallys til to chancer – og ramte på dem begge den vestjyske overligger. I angrebet efter kom samme Vallys fri til skud og fyrede bolden lige forbi den ene opstander. SIF var i teten og man ventede bare på føringsmålet.

Det kom ikke, og i stedet fik Esbjerg en pause, som de udnyttede til at samle tingene. I hvert fald startede gæsterne bedst efter pausen, og igen var Kjartan Finnbogason farlig med et skud, og igen var Patrik Gunnarsson på plads med handsken og fik afværget til hjørnespark.

Straffespark og drama
SIF fik fat i kampen igen, som minutterne gik, og Nicklas Helenius bød ind med et par muligheder, først et hovedstød lige over og dernæst et frispark, som voldte Kikkenborg kvaler på stregen.

Målet kom i det 70. minut efter en dramatisk situation. Rodolph Austin fældede Magnus Mattsson i et gennembrud i straffesparksfeltet, og dommer Chris Johansen dømte straffespark – og rødt kort til Austin, der allerede havde samlet et gult kort op. Magnus Mattsson udnyttede usvigeligt sikkert sparket fra 11-meter pletten og scorede dermed sit 13. mål i sæsonen, det fjerde på straffespark.

Godt blev bedre for SIF med et kvarter igen. Nicklas Helenius var endelig på pletten igen efter nogle kampes scoringspause, og på indlæg fra Rasmus Carstensen headede han SIF på 2-0. Nu så det svært ud for Esbjerg, nede med to og en mand i undertal.