8. november 2023

SIF sætter mod på skoleskemaet

Silkeborg IF indgår et samarbejde med MOT Danmark, der arbejder for at forbedre unges mentale sundhed. Nicolai Larsen og Alexander Lind har takket ja til at blive ambassadører for projektet.

Unges mentale sundhed er udfordret som aldrig før. Derfor er vi i Silkeborg IF glade for at kunne offentliggøre et nyt samarbejde med MOT Danmark, der gennem 26 år har udviklet trivselsprogrammer for skoler, uddannelser og klubber, der sætter mod på skemaet for de unge mennesker.

MOT træner de unge i at vise mod for at styrke deres mentale modstandskraft og forebygge mobning og mistrivsel. Et projekt, som er nemt at støtte op om.

– I et elitemiljø, som det SIF bevæger sig i, arbejder vi hårdt på at skabe de bedst mulige forudsætninger for vores unge mennesker, der har meget på spil og skal igennem et nåleøje for at nå op på højeste niveau. Det er dog langt fra alle, der får opfyldt deres drømme, siger kommunikationschef i Silkeborg IF Thomas Nørgaard Andersen og fortsætter.

– Vi er meget bevidste om de udfordringer, som mange unge kæmper med på grund af pres, usikkerhed eller helt andre omstændigheder. Vores spillere har bestemt ikke altid taget den direkte vej mod toppen, og derfor håber vi, at vores ambassadører, med deres erfaringer og fortællinger, kan bidrage til at give mod videre til unge mennesker, siger Thomas Nørgaard Andersen.

MOT er et træningsprogram i mod, som øger trivsel, samhørighed og robusthed blandt de unge på en sjov måde. Organisationen har gjort en forskel for flere end 80.000 unge mennesker i Danmark siden 2013, og i skrivende stund har flere end 100 skoler mod på skemaet i Danmark, heraf tre skoler i Silkeborg.

– Vi er begejstrede for at samarbejde med Silkeborg IF som i forvejen arbejder på at skabe et positivt miljø for unge sportsudøvere. Med dette samarbejde får vi mulighed for at lave nogle fede events på et af Danmarks fedeste stadions og skolebesøg for de unge MOT-elever i Silkeborg. Samtidigt udvider vi vores ambassadørkorps med to spillere fra Silkeborg IF, hvilket vi er meget glade for. MOT-ambassadørerne spiller en vigtig rolle for de unge som nogen de måske kender og kan inspireres af. SIF-spillerne er forbilleder for mange og vi er glade for, at vi nu kan udvide ambassadørkorpset med spillere, der alle kender og bakker op om vores arbejde i MOT, siger Nikolaj Eskelund, leder for MOT’s skoler og ambassadører.

I Silkeborg IF er det målmand og anfører Nicolai Larsen samt 3F Superliga-topscorer Alexander Lind, der har takket ja til at blive MOT-ambassadører.

– Jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være en af SIF’s ambassadører, da jeg blev spurgt. Det er et projekt, som jeg virkelig kan bakke op om. Forhåbentlig kan jeg hjælpe nogle unge mennesker med at forbedre deres selvværd og finde modet til at udleve deres drømme, siger Nicolai Larsen.

– Jeg er en af de spillere, der måske ikke har taget den direkte vej til Superliga-holdet, og der har været en masse forskellige udfordringer på min vej. Derfor vil jeg gerne hjælpe unge til at takle nogle af de udfordringer, som de måtte have, siger Alexander Lind.

For mere information om MOT Danmark, besøg venligst www.motdanmark.dk  

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen