2. september 2021

SIF overvandt chokstart i Skive

Der var ikke engang spillet tre minutter af torsdagens pokalkamp, før Skive IK tog føringen – men SIF rejste sig hurtigt og vandt alligevel overbevisende på Hancock Arena.

Silkeborg IF rejste torsdag aften de godt 60 kilometer mod nordvest for at møde 2. divisionsklubben Skive IK i Sydbank Pokalens 2. runde.

Cheftræner Kent Nielsen stillede op med kun få ændringer i forhold til søndagens Superliga-sejr mod Randers.

Nye var Joel Felix i centerforsvaret og Nicklas Røjkjær på højrebacken, der afløste André Calisir og Rasmus Carstensen, som begge er på landsholdsopgaver.

Chokstart på Hancock Arena
Blot to et halvt minut inde i kampen kom hjemmeholdet foran efter et hjørnespark. Bolden blev headet til rette for debuterende Mads Bager, der sikkert og uden chance for Nicolai Larsen hamrede kuglen i kassen – 1-0 til Skive, og så kom der lidt mere liv i Hancock Arena.

Herefter fulgte en rodet periode, hvor det slet ikke lykkedes for gæsterne at få spillet til at køre, og der var flere nemme boldtab og fejlafleveringer på den lidt ujævne bane.

Efter 11 minutter rørte SIF på sig for første gang, og et Nicklas Røjkjær-indlæg var ved at blive farligt, inden det blev clearet til hjørne. Det medførte et større tryk på hjemmeholdet, men de store chancer lod vente på sig.

Røjkjær på træværket
Første gode SIF-forsøg opstod efter 18 minutter, da et klumpspil i Skives felt gav en lidt tilfældig afslutning til Nicolai Vallys, men hans curlede forsøg strøg over målet. Siden fulgte en dobbelt skudchance til Nicklas Helenius efter 25 minutter, men angriberen blev i begge tilfælde blokeret.

Fire minutter senere kom SIF for alvor tæt på, da Nicklas Røjkjær trykkede af fra kanten af feltet med et brækkende skud – men desværre for Røjkjær prellede bolden af på oversiden af overliggeren.

SIF bevarede trykket, og efter en halv time kom udligningen så. Sebastian Jørgensen fandt Oliver Sonne i den modsatte ende af feltet – Sonne headede på tværs, og så kunne Nicolai Vallys heade udligningen i nettet med et kontrolleret hovedstød.

Helenius til 1-2 og Seb til 1-3
De medrejsende SIF-fans skulle herefter ikke vente længe på næste mål. Anders Klynge lagde en fin bold i dybden til Nicklas Helenius, og med største selvfølgelighed lagde angriberen bolden i nettet under målmand Mads Knügle – 1-2 til SIF, der nu måtte sige at have vasket chokstarten af sig.

Nu gik det stærkt for gæsterne – og vel nok også lidt for stærkt for hjemmeholdet. Igen stod Anders Klynge fadder til en flot assist, da han fandt Sebastian Jørgensen på kanten af feltet, og med et tørt hug smækkede Sebastian Jørgensen bolden i nettet til 3-1.

Kort efter fløjtede dommer Aydin Uslu til pause, og man måtte dermed konstatere, at første halvleg sluttede en del bedre for SIF, end den begyndte.

Nicolai Larsen på arbejde
Skive fik – lige som i første halvleg – anden halvlegs første tilbud. Christoffer Maul Petersen trykkede af, men Nicolai Larsen fik handskerne på og vippet over. To minutter senere måtte Nicolai Larsen igen på arbejde, da Oliver Østergaard sparkede hårdt og fladt, men igen gik SIF-keeperen sejrrigt ud af duellen.

Men man måtte applaudere Skive-spillernes gode indledning på anden halvleg, efter at de havde fået ørerne gevaldigt i SIF-maskinen inden pausen.

SIF begyndte at røre på sig igen, og i det 59. minut kom Sebastian Jørgensen igen tæt på, da han brød igennem og afsluttede fladt, men Mads Knügle reddede i fin stil.

Tengstedt-debut
I det 64. minut skulle Anders Klynge selv være kommet på tavlen, da han sled sig igennem Skive-feltet, men Mads Knügle fik igen snuppet forsøget – og det blev sidste aktion for Klynge, der blev erstattet af Gustav Marcussen, mens Søren Tengstedt blev sendt ind til debut ved at afløse Sebastian Jørgensen.

Søren Tengstedt fik hurtigt prøvet lykken med et godt venstrebensforsøg, der strøg lige forbi – godt at se offensivspilleren med mod på tilværelsen.

Kampens intensitet var med ti minutter igen efterhånden for nedadgående – SIF havde et brugbart resultat, og Skive formåede ikke længere at finde kræfterne til at true gæsterne.

Begge hold skiftede også meget ud i denne fase, og Andreas Oggesen og Pelle Mattsson afløste Mark Brink og Nicolai Vallys.

Og dermed passerede kampens sidste minutter uden særligt nævneværdige episoder – sikker sejr til SIF, som dermed avancerer til tredje runde i Sydbank Pokalen.

Der blev lige efter kampen trukket lod til næste runde, og her venter en vanskelig opgave på udebane mod AC Horsens.

Næste opgave for Silkeborg IF er i 3F Superligaen fredag den 10. september, hvor der venter en spændende udekamp mod Brøndby IF.

Kampen i tal
Sydbank Pokalen, 2. runde – torsdag den 2. september 2021 klokken 19.15 på Hancock Arena.

Skive IK – Silkeborg IF 1-3 (1-3)
Mål: 1-0 Mads Bager (3), 1-1 Nicolai Vallys (31), 1-2 Nicklas Helenius (34), 1-3 Sebastian Jørgensen (43)