26. august 2018

SIF sejrede sikkert over Næstved

Tidlig føring af Næstved kunne ikke standse SIF, der sikrede sig sæsonens første sejr på JYSK park med 3-1 over Næstved.

Yngste og ældste SIF’er kom på scoringstavlen, da SIF søndag eftermiddag slog Næstved 3-1 på JYSK park. Sebastian Jørgensen, 17 år og indtil søndag tre kampe for SIF, udlignede til 1-1, og anfører Dennis Flinta, 34 år og 367 kampe for SIF incl. Næstved-kampen, gjorde det til 2-1. Shkodran Maholli lagde låg på med sin træffer til 3-1 efter godt en times spil.

SIF-træner Michael Hansen sendte de samme 11, der fire dage forinden havde tabt snævert til Viborg, ind til start på JYSK park.

Næstved kom bedst fra start. Havde SIF’erne forventet flokken af gæster pakke sig sammen foran eget net, blev de skuffede. Næstved lagde presset højt og brød hjemmeholdets spil midt på banen. Netopo sådan en omstilling gav de grønblusede gæster en tidlig føring. Et gennembrud i SIF’s venstre forsvars-side gav Næstved-angriber Finnur Justinussen en gylden chance tæt under mål, som han udnyttede. En rigtig skidt start for SIF.

Sebastian Jørgensen på mål-tavlen
Det tidlige Næstved-mål fik SIF længere frem på banen, og det lykkedes at lægge et tungt pres på gæsterne, der blev tvunget dybt ned på egen banehalvdel. Effekten udeblev ikke. I det 19. minut faldt udligningen ved Sebastian Jørgensen, der dermed scorede sit første mål for SIF. Optakten var et hjørnespark, hvor SIF holdt fast i bold og pres i de efterfølgende sekvenser. Okkels arbejdede godt i højre side, og via Mads Emil Madsens hoved kom Sebastian Jørgensen til en hovedstødschance. Snedigt placerede han bolden i modsatte side af målet udenfor Næstved-målmand Jacob Prytz Larsens rækkevidde.

SIF fortsatte sit pres, og på kampens andet SIF-hjørnespark faldt føringsmålet. Hjørnesparksbolden fra Magnus Mattsson gik direkte til Dennis Flinta, der flugtede de i nettet til et sjældent anfører-mål for Flinta, der i sin kamp nummer 367 for SIF scorede sit 26. mål.

SIF-presset fortsatte, og i begyndelsen af 2. halvleg var det ved at give endnu en hjemmeholds-scoring. En hurtig omstilling ved Jeppe Okkels gav Magnus Mattsson en god skudmulighed – men ikke mål.

Rødt kort til Næstved
I takt med at minutterne gik uden scoringer, overlod SIF efterhånden for meget initiativ til gæsterne, Kristoffer Munksgaard fik rødt kort efter godt en times spil. Efter en nærkamp sparkede han ud efter en SIF’er, og det så linjevogter Daniel Cortzen og tilkaldte Patrick Remon Gammelholm. Dommeren greb til baglommen og viste rødt til Næstved-spilleren.

Udvisningen og den samtidige indskiftning af Stephan Petersen gav igen SIF momentum, og effekten lod ikke vente på sig længe. I det 66. minut gjorde Shkodran Maholli det til 3-1 med et velplaceret spark fra kanten af feltet efter assist af Magnus Mattsson.

Resten af kampen foregik med SIF i kontrol, og dermed sikrede Michael Hansens mandskab sig sæsonens første sejr på JYSK park.

SIF spiller nu to udekampe – næste søndag mod Fremad Amager og mandag den 10. september mod Hvidovre inden en ny kamp venter på JYSK park. Søndag 16. september kommer Helsingør på besøg.

NordicBet Ligaen, 6. runde, søndag 26. august kl. 13.45 på JYSK park:
Silkeborg IF – Næstved Boldklub (3-1)
Mål: 0-1 Finnur Justinussen (9.), 1-1 Sebastian Jørgensen (19.), Dennis Flinta (24.), 3-1 Shkodran Maholli (66.)
Advarsler: Mark Kongstedt, Næstved.
Udvisning: Kristoffer Munksgaard, Næstved.
Tilskuere: 1.817
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Svenn Crone 64.: Stephan Petersen, Dennis Flinta, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Sebastian Jørgensen (85.: Oliver Haurits), Mikkel Vendelbo, Mads Emil Madsen, Jeppe Okkels (75.: Ibrahim Moro) – Magnus Mattsson – Shkodran Maholli.
Cheftræner: Michael Hansen
Næstved B: (4-4-2): Jakob Prytz Larsen – Kasper Mertz, Nikolaj Hansen, Peter Therkildsen, Andreas Moos – Mathias Andersen (72.: Søren Jensen), Mark Kongstedt, Daniel Nourouzi (72.: Mads Olsen), Kristoffer Munksgaard – Finnur Justinussen, Tobias Christensen (72.: Souheib Dahflaoui)..
Cheftræner: Michael Hemmingsen