6. december 2017

SIF er klar til kvartfinale mod Randers

SIF er klar til kvartfinale mod Randers

En lang aften på JYSK park endte lykkeligt for SIF, der vandt 3-1 over Lyngby efter forlænget spilletid i DBU Pokalens 4. runde.

SIF er kun to sejre fra pokalfinalen i Parken Kr. Himmelfartsdag. På en kold decemberaften på JYSK park slog SIF Lyngby med 3-1 i f4. runde. Det blev en lang aften, idet Martin Ørnskov kort før tid udlignede den føring, Davit Skhirtladze havde sikret SIF i starten af 2. halvleg. I forlængelsen afgjorde mål af Tobias Salquist og Stephan Petersen imidlertid tingene. SIF møder Randers i en af de fire kvartfinaler i DBU Pokalen til foråret.

SIF-manager Peter Sørensen havde kun foretaget enkelte ændringer i sin startopstilling i forhold til 3-2 sejren over Randers. Mate Vatsadze var sendt i front i stedet for Gustaf Nilsson, Marc Rochester var med på midtbanen som erstatning for en skadet Casper Sloth, og Mikkel Vendelbo havde overtaget venstre back-positionen, mens Peter Friis Jensen varetog tjansen mellem stængerne.

Forsigtig indledning
En lidt forsigtig indledning af de to hold gav første SIF-chance i det 11. minut, da Lyngby-keeper Mikkel Andersen fumlede ved et hjørnespark hvorefter der opstod tumult i Lyngby-feltet. Efter flere riposter og en aflevering fra Marc Rochester kom Jens Martin Gammelby på skudhold, men hans forsøg smuttede forbi mål.

Lyngby svarede igen med en kvik kontra, som Kristoffer Larsen afsluttede med et skudforsøg, som dog sad lige i brystet på Peter Friis Jensen.

Nu var der sparket gang i kampen. Mikkel Vendelbo havde et godt skud efter forarbejde af Davit Skhirtladze, men Lyngby-keeper Mikkel Andersen ben-parerede det kvalificerede forsøg.

Stor chance til Rygaard
Kampbilledet var ved at sætte sig med SIF i den boldkontrollerende rolle og Lyngby lurende på hurtige omstillinger. Det var netop en af omstillingerne, der gav Lyngby kampens hidtil største chance midt i halvlegen. Mikkel Rygaard modtog ene fin centring i feltet og var fri på Peter Friis Jensen. Han havde god tid til at afvikle sit skud, men SIF-keeperen hev en fornem redning op og parerede skuddet.

Efter godt en halv time gik samme Peter Friis fejl af en høj bold og ramlede ind i Jens Martin Gammelby, der tumlede om på banen, mens bolden flaksede videre i feltet – dog uden at Lyngby kom til en mulighed. Det var til gengæld også Friis’ eneste fejl på en aften med mange store redninger fra den normale reserve for Thomas Nørgaard. Episoden kom efter en periode med chancemæssig tomgang i spillet. Gammelby blev dog så medtaget, at han måtte lade sig udskifte i pausen, hvor Gregor Sikosek erstattede ham.

Få minutter senere fik Robert Skov dog en god mulighed efter at være vandret over i venstre side af banen. Hans venstrebens-skud blev dog pareret af Mikkel Andersen. Kampen vågnede op igen – Mayron George var i den anden ende fri til skud, men sparkede bolden op på LED-banden mellem tribuneafsnittene på Den Røde Tribune.

Skhirtladze scorer
2. halvleg blev indledt med stillingskrig, og heldigvis var det SIF, der kom bedst ud af perioden med en scoring. Efter knap en times spil blev et indlæg fra Ibrahim Moro rettet af i Lyngby-forsvaret, så bolden strøg hen til en helt fri Davit Skhirtladze, der havde listet sig ind i lommen bag Lyngbys centrale forsvarere. Herfra kunne han tage bolden til sig, kontrollere den og sparke den i nettet til 1-0 føring til SIF. Nu lignede det en pokalkvartfinale til SIF.

Hjemmeholdet fastholdt initiativet og kom frem til flere gode tilbud. Ibrahim Moro bød ind med et skud med bund i midtvejs i halvlegen. Bolden strøg dog lige over Mikkel Andersens mål. Lyngby var ikke ufarlig, og med et kvarter igen måtte Peter Friis Jensen atter hive en god parade op, da han forhindre et skud fra en helt fri Mikkel Rygaard i at gå i nettet. Han var igen på pletten to minutter senere, da Mayron George fik chancen tæt under mål. To kampafgørende redninger fra SIF’s nummer 16.

I den sidste del af kampen havde SIF de fleste tilbud – mest nærgående var Robert Skov med et trademark-spark på frispark lige udenfor feltet. Bolden strøg lige akkurat forbi den ene opstander.

Bedst som man sad og varmede sig ved tanken om kvartfinale til foråret for SIF, slog en tidligere SIF’er til for Lyngby. Efter en flot redning af Peter Friis opfangede Martin Ørnskov riposten og sendte bolden i nettet fra spids vinkel. Så stod der 1-1 og forlænget spilletid truede. Tobias Salquist gjorde sit for at forhindre det, da han bankede bolden på overliggeren minuttet efter. En hektisk afslutning på en kamp, som SIF ellers i lange perioder havde kontrolleret.

Salquist på måltavlen
Tobias Salquists overligger-skud var dog kun et forvarsel på det, der skete i forlængelsens andet minut. Efter et hjørnespark dumpede bolden ned for fødderne af Tobias Salquist, der med låret fik bolden raget over stregen. Dermed 2-1 til SIF på Salquists første førsteholdsscoring for i klubben.

10 minutter senere lignede det en afgørelse, da Stephan Petersen gjorde det til 3-1. På en hurtig omstilling fandt Davit Skhirtladze indskiftede Petersen i venstre side. Han gik direkte mod mål og sendte bolden sikkert forbi Mikkel Andersen. Det lignede en kvartfinaleplads til SIF.

SIF har nu én opgave tilbage inden julepausen. Søndag kl. 12.00 venter OB på EWII Park i Odense.

Kampen i tal:
DBU Pokalen, 4. runde, onsdag 6. december 2017 kl. 18.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Lyngby Boldklub 3-1 (0-0) (1-1) (3-1)
Mål: 1-0 Davit Skhirtladze (58.), 1-1 Martin Ørnskov (88.), 2-1 Tobias Salquist (92.), 3-1 Stephan Petersen (102.)
Advarsler: Davit Skhirtladze, Ibrahim Moro, SIF, Michael Lumb, Lyngby.
Tilskuere: 1.728
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis Jensen – Jens Martin Gammelby (46.: Gregor Sikosek), Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Mikkel Vendelbo – Ibrahim Moro, Sammy Skytte – Robert Skov, Davit Skhirtladze, Marc Rochester Sørensen (77.: Stephan Petersen) – Mate Vatsadze (71.: Gustaf Nilsson).
Manager: Peter Sørensen.
Lyngby Boldklub (4-2-3-1): Mikkel Andersen – Lasse Fosgaard, Hallgrimur Jonasson (87.: Jeppe Kjær), Thomas Sørensen, Michael Lumb – Martin Ørnskov, Mathias Hebo Rasmussen – Gustav Marcussen (65.: Bror Blume), Mikkel Rygaard, Kristoffer Larsen (65.: Herolind Shala) – Mayron George.
Cheftræner: Thomas Nørgaard.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen