5. januar 2021

SIF lejer målmand i Brentford

20-årige Patrik Gunnarsson spiller for SIF i foråret 2021. Han har senest optrådt i Viborg FF. Nu er han udlejet fra Brentford til SIF i foråret.

Billedtekst: Patrik Gunnarsson stod i vejen for en del i de to kampe, SIF tabte til Viborg i efteråret. I foråret vogter han SIF-målet. Foto: Ulla Myrhøj.

SIF har løst det målmandsproblem, der opstod da Oscar Hedvall pådrog sig en alvorlig skade 12. december mod Fredericia. I den engelske Championship-klub Brentford FC har klubben lejet den 20-årige islandske U21-landsholdsmålmand Patrik Gunnarsson. Lejeaftalen løber sæsonen ud.

Patrik Gunnarsson var i efteråret udlejet fra Brentford til Viborg FF, hvor han spillede en vigtig rolle i viborgensernes ubesejrede halvsæson. I de 12 kampe, han vogtede målet, blev der kun scoret 9 mål på ham, og fire gange holdt han nullet. Ved årsskiftet kaldte Brentford ham hjem fra lejeaftalen og har nu videre-udlejet ham til SIF.

– Vi har fundet en god løsning. Med Oscar ude i foråret har vi søgt en målmand, der kan indgå i målmandsteamet med målmandstræner Thomas Nørgaard og målmand Stan van Bladeren. Patrik har i Viborg vist, at han er en dygtig målmand – det fik vi jo at mærke på egen krop i de to kampe mod Viborg, hvor det på trods af mange chancer ikke lykkedes os at vinde – og han har også i de øvrige kampe vist, at han har et højt niveau, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker.

Patrik Gunnarsson kom til Brentford FC som 17-årig i sommeren 2018, hvor den talentfulde keeper kom fra den islandske klub Breidablik. Efter en sæson på klubbens U18-hold var han reservekeeper i syv kampe på klubbens førstehold i Championship i den følgende sæson og fik sin debut mod Middlesbrough i marts 2019, da han kom ind for en skadet Daniel Bentley.

Han har siden været udlejet til Southend på en kortids-aftale og altså til Viborg FF i efteråret 2020.

Han er glad for at kunne fortsætte sæsonen ud i den danske 1. division og for Silkeborg IF.

– Straks jeg hørte, at SIF ville have mig, var jeg interesseret. Det er et godt sted for mig at fortsætte efter Viborg. Jeg kender jo lidt til klubben fra de to opgør mod Viborg i efteråret. SIF har et godt hold med kvalitetsspillere, og det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Patrik Gunnnarsson, der tror fuldt og fast på, at han kan være med til at indfri målet om oprykning.

– 100 procent. SIF fortjener at have flere point, end tilfældet er lige nu. Holdet har klassen til top 2 i 1. division, slår SIF’s nye målmand fast.

Patrik Gunnarsson indleder sit lejeophold i SIF torsdag, når truppen træner første gang efter nytår.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen