9. august 2023

SIF lejer Lubambo Musonda

Silkeborg IF lejer den zambiske landsholdsanfører, Lubambo Musonda, i AC Horsens.

Silkeborg IF er blevet enig med AC Horsens om en lejeaftale, der sender den offensive back Lubambo Musonda til Søhøjlandet.

28-årige Lubambo Musonda er anfører for det zambiske landshold, hvor han står noteret for 44 landskampe.

I de seneste to sæsoner har den offensive back været en profil i AC Horsens i NordicBet Ligaen og 3F Superligaen, og i seneste sæson leverede Musonda tre mål og tre assists fra sin position på wingbacken.

– Musonda er en spiller, der ofte har givet os udfordringer i vores kampe mod AC Horsens, og vi mener også, at hans spidskompetencer kan komme til at shine i SIF’s spillestil. Han kan dække begge backpositioner, hvor han har sine store styrker i gennembrudsspillet, siger sportschef Jesper Stüker og fortsætter.

– Lubambo Musonda er en spiller, der har prøvet lidt af hvert. Både for Zambias landshold og i polsk fodbold, hvor han spillede tre sæsoner for Slask Wroclaw i den bedste, polske række. Samtidig har han været i Danmark i to år, hvor han har præsteret flot i AC Horsens. Derfor er vores forhåbning også, at Musonda hurtigt kan byde sig til her i SIF, siger Jesper Stüker.

Lubambo Musonda nåede i alt 60 kampe for AC Horsens over de seneste to sæsoner. Inden da tørnede han ud for Slask Wroclaw i Polen og Gandzasar Kapan i Armenien, hvor det blev til 23 mål og 26 oplæg i 115 kampe.

Den ny SIF’er ser frem til udfordringerne i sin ny klub.

– Det er et godt skridt for mig at komme til at spille i 3F Superligaen igen. Jeg glæder mig virkelig til at blive en del af spillestilen i SIF. Jeg har spillet mod SIF mange gange, og jeg har altid beundret den stil, Kent Nielsen og klubben går på banen med. Jeg tror, jeg vil passe godt ind på holdet med mine offensive kvaliteter, men samtidig ved jeg, at jeg også skal være påpasselig i mine defensive aktioner, siger den ny SIF-back og fortsætter.

– Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang, og jeg håber, at jeg får en masse spilletid denne sæson, og at jeg kan hjælpe holdet til at få succes både i ligaen og pokalen. Det er en meget spændende mulighed for mig, siger Lubambo Musonda.

Lejeaftalen med Lubambo Musonda løber til udgangen af indeværende sæson, og den ny SIF’er indleder træningen med sine nye holdkammerater allerede torsdag.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen