4. juli 2023

SIF køber Callum McCowatt

Silkeborg IF har købt den newzealandske landsholdsspiller Callum McCowatt i FC Helsingør.

Silkeborg IF har sikret sig den newzealandske landsholdsspiller Callum McCowatt, der er købt fri af sin kontrakt i FC Helsingør.

Den 24-årige offensiv-spiller har i foråret vist sin målfarlighed med seks scoringer i ni kampe for FC Helsingør i oprykningsspillet i NordicBet Ligaen.

Callum McCowatt scorede ligeledes for New Zealands landshold ved den seneste landsholdssamling i juni, hvor den ny SIF’er kom på tavlen mod Sverige.

– Vi er utrolig glade for, at det er lykkedes at hente Callum McCowatt til SIF. Han er en dynamisk spiller, der er god til at udfordre og kan finde løsninger på egen hånd foran mål. Han har bevist i sin karriere i Helsingør, i hjemlandet og på landsholdet, at han er målfarlig og pågående på den sidste tredjedel af banen, siger sportschef Jesper Stüker og fortsætter.

– Vi mener, vi kan udvikle Callums evner endnu mere her i SIF, hvor vi tror på, han vil passe godt ind i vores spilsystem. Han dækker mange af de offensive positioner, og i SIF er han i første omgang tiltænkt en rolle som 8’er, men vi ved, at han også er dygtig som 10’er, siger Jesper Stüker.

Den ny SIF-spiller glæder sig til at prøve sig af i 3F Superligaen på et hold, der praktiserer den spillestil, som, han mener, passer bedst til ham.

– Jeg er meget glad for at være her. Det er en dejlig klub, og jeg har fået en utrolig varm velkomst. Jeg har været i Danmark i tre år og fulgt Silkeborg IF fra afstand. Det virker til at være en fantastisk klub, der virkelig har udviklet sig flot i de seneste år.

– Jeg tror, SIF og jeg er det perfekte match. Jeg er en offensiv midtbanespiller, der elsker at score mål og lave assists. Samtidig sætter jeg også pris på en god tackling og hårdt arbejde. Så jeg glæder mig meget til at komme i gang og møde mine holdkammerater og trænerne og begynde at bidrage, siger Callum McCowatt, der kommer til at spille i trøje nummer 17 for SIF.

Callum McCowatt kom til FC Helsingør fra Wellington i september 2020 og er siden noteret for 19 mål i 86 kampe i NordicBet Ligaen samt to scoringer i 13 landskampe for New Zealand.

Callum McCowatt, der kommer til at spille i trøje nummer 17, har skrevet under på en kontrakt med Silkeborg IF, der løber frem til 31. december 2027.

Newzealænderen skal deltage i den kommende træningslejr i Tønder med sine nye holdkammerater fra på torsdag.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen