13. oktober 2020

SIF-keeper i tysk stormvejr

Det danske U16-landshold med SIF-keeper Aske Andrésen i mål tabte mandag 4-5 til Tyskland i venskabskamp. U19-landskamp aflyst på grund af covid-19.

Det danske U16-landshold kunne ikke følge op på fredagens sejr på 2-0 over Tyskland, da der mandag var andendagsgilde i den tyske by Duisburg. Danmark tabte 4-5 efter en 1. halvleg, hvor der var tysk storm over den danske defensiv. SIF’s målmand Aske Andrésen fik sin landsholdsdebut i det danske mål og stod således i orkanens øje, da tyskerne indledte kampen med tungt pres på det danske hold, hvilket førte til pauseføring på 4-0.

– Som pause-stillingen indikerer, har det været en rigtig svær 1. halvleg for det danske hold. Der har været for mange fejl både individuelt og som hold, og så har spillerne haft svært ved at matche den tyske fysik, hedder det i DBU’s facebook-opdatering fra kampen.

I 2. halvleg blev det bedre. Efter en reducering til 4-1 ved Malek Bakhit (Brøndby) kom Tyskland yderligere foran, men fra da af tilhørte kampen Danmark. Det blev til reducering til både 5-2 (Tinus Gripping, SønderjyskE), 5-3 (Elias Hansborg-Sørensen, OB) og 5-4 (Bertram Kvist, Brøndby), men det sidste mål faldt så sent i kampen, at udligningen blev umulig. Danmark leverede dog en flot 2. halvleg.

Aske Andrésen vender nu hjem til Søholt og deltager i U17 Liga-holdets forberedelser til lørdagens kamp i Esbjerg.

U19-landsholdet med Alexander Lind skulle også have været i kamp mandag mod Polen. Opgøret blev imidlertid aflyst, idet der var tilfælde af positive covid-19-tests i den polske delegation. De danske spillere er blevet testet undervejs. Alle test har været negative.

Alexander Lind vender dermed også tilbage i træning på JYSK park  og forberedelserne til fredagens divisionskamp i Hvidovre.