11. maj 2021

SIF henter talentfuld back på to-årig kontrakt

20-årige Oliver Sonne tiltræder i Silkeborg IF på en to-årig kontrakt fra sæsonstart 2021/22. Han kommer på en fri transfer fra HB Køge.

SIF har søndag skrevet en to-årig aftale med den talentfulde forsvarsspiller, Oliver Sonne, der i de seneste to sæsoner har spillet for HB Køge. Den 20-årig back, der kan dække både højre og venstre side, tiltræder ved sæsonstart 2021/22.

– Silkeborg IF er en attraktiv klub. Jeg kan godt lide den spillestil, holdet praktiserer, og jeg hører kun gode ting om klubben fra nogle af de spillere, jeg har spillet sammen med og som har erfaring med Silkeborg. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at SIF er den rigtige klub for mig, siger Oliver Sonne med henvisning til Stephan Petersen og Joel Felix, som han kender fra henholdsvis HB Køge og FC Københavns U19-hold.

Oliver Sonne er 20 år og har fået det meste af sin fodboldopvækst i HB Køge, som han skiftede til fra Rishøj IF – en oplandsklub på Køgekanten – som U15-spiller. Han var en tur omkring FC Københavns akademi som U19-spillere, hvor han spillede på storklubbens U19 Liga-hold. For to år siden vendte han tilbage til HB Køge på en to-årig kontrakt og er i den periode noteret for 33 kampe for klubben.

Behov for konkurrence
I Silkeborg IF er han hentet ind for sine kvaliteter som back – både offensivt og defensivt – og han kan dække både højre og venstre side. Han er bedst med højre fod, men har spillet de fleste kampe for HB Køge i denne sæson som venstre back.

– Med de afgange, vi står overfor i sommerpausen, har vi behov for at forstærke os defensivt. Oliver Sonne er en talentfuld spiller, der stadig har et stort udviklingspotentiale. Han skal ind og konkurrere om backpositionerne, hvor vi er dækket godt ind med Rasmus Carstensen og Gustav Dahl, og Oscar Fuglsang presser sig også på, mens Milan Massop er en ubekendt, som vi håber på.  Men alt i alt har vi brug for mere konkurrence på pladserne, siger sportschef Jesper Stüker.

Og den konkurrence glæder Oliver Sonne sig til.

Personlig udvikling
– Jeg har stadig ting at lære spillemæssigt, men jeg drømmer da om, at jeg i løbet af de næste to år kan spille med om en fast plads på Silkeborg IF’s bedste hold og på den måde både personligt udvikle mig som fodboldspiller og være med til at løfte niveauet på holdet, siger Oliver Sonne.

Med kontrakten i SIF rykker Oliver Sonne sine sjællandske rødder op og flytter til Søhøjlandet. Han gør sæsonen i HB Køge færdig og tiltræder i SIF, når Kent Nielsen samler sin trup efter sommerpausen. Allerede på lørdag besøger han Silkeborg igen, når HB Køge gæster JYSK park til turneringskamp i 1. division.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen