14. december 2020

SIF henter Helenius på 3,5 årig kontrakt

I januars transfervindue skifter angriberen Nicklas Helenius fra AGF til Silkeborg IF. Gode minder og ønsket om mere spilletid har motiveret angriberen til skiftet.

Sidst Nicklas Helenius spillede for SIF, scorede han 10 mål i 29 kampe. Foto: Ulla Myrhøj.

SIF har sikret sig offensiv erfaring i de næste tre et halvt år. Den 29-årige angriber, Nicklas Helenius, skifter i januars transfervindue til Søhøjlandet på en 3,5 årig kontrakt. Dermed genforenes klub og spiller efter at Helenius i sæsonen 2016/17 med 10 mål i 29 kampe var en vigtig brik i klubbens overlevelse i Superligaen.

– Jeg er kommet til et trin i min karriere, hvor jeg har behov for at spille så meget som muligt. Det er ambitionen, at jeg skal ind og være en fast del af startformationen, og den udfordring glæder jeg mig til. SIF spiller fodbold på en måde, som jeg sagtens kan se mig selv som en del af, siger Nicklas Helenius, der sidst han var i klubben blev hentet ind på en lejeaftale fra AaB sent i transfervinduet.

Gode minder
– Jeg har gode minder fra Silkeborg. Dengang kom jeg til klubben i slutningen af transfervinduet på et tidspunkt, hvor SIF ikke havde scoret i de første fire runder. Der var nogle offensive udfordringer, som vi i fællesskab fik løst. SIF var favorit til nedrykningen, men det lykkedes at overleve, fordi vi troede på hinanden, erindrer Helenius om sæsonen, der begyndte skævt, men efter tilgangen af Helenius og Ibrahim Moro og tilbagekomsten af Robert Skov efter en skade langsomt blev rettet op.

Sportschef Jesper Stüker er glad for, at det – endnu engang – er lykkedes at hente Nicklas Helenius til SIF.

– Vi kender Nicklas og han kender os, og vi ved, at vi har fået en angriber, der kan udfylde en vigtig position hos os. Han skal selvfølgelig indgå i lige konkurrence med vores øvrige angribere i truppen, men vi har da en forventning om, at Nicklas med sin erfaring, sit målinstinkt og sin arbejdsradius kommer til at spille en vigtig rolle i vores bestræbelser på at nå målet om oprykning, siger Jesper Stüker.

Interesse vakt
Efter det succesrige ophold i SIF drog Nicklas Helenius videre til OB, og efter to sæsoner i fynske striber skiftede han for halvandet år siden videre til AGF. I Århus har han dog mest optrådt i rollen som indskifter, og det er ønsket om mere spilletid, der nu sender ham videre til SIF.

– Allerede ved den første kontakt med SIF var min interesse vakt. Det er en spændende mulighed, jeg har fået, og jeg glæder mig, siger den 196 centimeter høje angriber.

Nicklas Helenius er nordjyde og fodbolduddannet i AaB. Han fik sit gennembrud i Superligaen i sæsonen 2012/13 med 16 mål i 33 kampe, hvilket førte til et skifte til engelske Aston Villa. Efter et år i Birmingham-klubben vendte han hjem til AaB, og i sæsonen inden sit første ophold i SIF var han i et år på lejeophold i tyske SC Paderborn 07. Det er således masser af erfaring, SIF’s unge trup nu får tilført.

Nicklas Helenius spiller efteråret færdigt for AGF. Han var således med i den trup, der søndag spillede mod AC Horsens. Han tiltræder i SIF, når Kent Nielsen efter en kort juleferie samler sit hold i starten af januar.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen