23. juni 2021

SIF henter erfaren målmand hjem fra Frankrig

30-årige Nicolai Larsen er ny målmand i SIF. Han skifter fra franske EA Guingamp til Søhøjlandet på en to-årig kontrakt.

En intens jagt på en erfaren målmand er afsluttet. SIF har skrevet en to-årig kontrakt med 30-årige Nicolai Larsen, der kommer fra den franske klub EA Guingamp på en fri transfer. Han kommer med stor superliga-erfaring fra både AaB og FC Nordsjælland. I alt har han stået 260 kampe i den bedste danske fodboldrække for de to klubber. Han er desuden dansk mester og pokalvinder med AaB i sæsonen 2013/14, hvor han også blev kåret som ligaens bedste målmand og modtog Tipsbladets Det Gyldne Bur.

– Jeg glæder mig helt vildt til at få begyndt i SIF. Jeg kender jo klubben fra kampene i Superligaen, og jeg kender Kent Nielsen. Det var ham, der gav mig min superliga-debut, og han var min træner i fem sæsoner i AaB, siger Nicolai Larsen om SIF-træneren, der stod bag det AaB-hold, der vandt The Double i 2013-14.

Hjem fra Frankrig
Nicolai Larsen debuterede på højeste danske niveau i sommeren 2011 i en AaB-kamp mod Brøndby (2-2), efter at være kommet til klubben som en ung talentfuld målmand fra Lyngby året inden. Efter seks sæsoner og 203 kampe for AaB skiftede han i sommeren 2017 til FC Nordsjælland, hvor han gennem tre sæsoner blev noteret for 57 kampe.

Sidste sommer tog han på fransk eventyr i Ligue 2-klubben EA Guingamp, men det blev aldrig den store fodboldmæssige succes.

– Klubben var præget af uro, både på træner-posten og med økonomien. I de 10 måneder, jeg nåede at være i klubben, havde jeg fire forskellige trænere, siger SIF’s nye målmand.

Nicolai Larsen nåede kun at få seks kampe for den franske klub – sæsonens seks første, hvorefter han blev placeret på bænken. Derfor var det tid at søge et nyt sted hen, og det blev SIF.

Sikkert og erfarent kort
SIF’s sporschef Jesper Stüker er tilfreds med, at målmandsjagten nu er afsluttet med et godt resultat.

– Vi har tilknyttet Nicolai, da han er et sikkert og erfarent kort på målmandsposten med mere end 250 kampe i Superligaen. Med sin erfaring og sine evner vil han kunne bidrage til den udfordring, vi står overfor som oprykker. Der går lige nogle dage, inden Nicolai får afsluttet sit ophold i Guingamp og kan indtræde i truppen på JYSK park. Det ser vi frem til, siger Jesper Stüker.

Nicolai Larsen var i Silkeborg søndag for at få formaliteterne med SIF på plads. Han er herefter rejst tilbage til Frankrig for at få de sidste detaljer på plads, inden han og familien kan flytte hjem til Danmark.

– Det er planen, at vi vil bosætte os i Silkeborg, og det glæder både jeg og min familie sig til, siger Nicolai Larsen, der sammen med sin hustru Katrine har sønnen Jonathan på syv år og datteren Karoline på fire år.

Nicolai Larsen forventes at tilslutte sig resten af SIF-truppen i træningen på JYSK park sidst på ugen. Truppen indledte forberedelserne til den kommende sæson i 3F Superligaen søndag.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen