20. august 2020

SIF henter defensiv forstærkning

SIF henter defensiv forstærkning

22-årige Joel Felix har underskrevet en fire-årig kontrakt med Silkeborg IF. Forsvarsspilleren er hentet i Næstved, hvor han i sidste sæson var anfører.

Torsdag har Silkeborg IF hentet den 22-årige defensivspiller Joel Felix, der efter en sæson i Næstved er købt fri af sin kontrakt på det sydlige Sjælland. Den 190 cm høje forsvarer, der kan dække positionerne som central forsvarer og venstre back, er ansat i Søhøjlandet på en fire-årig aftale.

– Det er rigtig dejligt, at kontrakten er på plads. Jeg glæder mig til at komme i gang, og jeg glæder mig til at møde truppen og trænerne. Silkeborg har vist interesse for mig, og jeg har fra den første kontakt været meget interesseret i SIF. Jeg kan godt lide måden, holdet spiller fodbold på, og måden, klubben udvikler spillere på. Jeg tror, at det er et miljø, som er godt for mig både som person og som fodboldspiller. Silkeborg er et hold, som spiller god fodbold, og det er noget, som jeg også selv vægter højt, siger Joel Felix om skiftet.

Joel Felix skriver her under på en fire-årig kontrakt med Silkeborg IF.

Sportschef Jesper Stüker er også tilfreds med, at det er lykkedes at lande den talentfulde forsvarer, der bliver sommerens anden signing efter at SIF i forrige uge hentede Anders Klynge i OB.

– Joel Felix kommer med god erfaring fra 1. division efter en sæson, hvor han var anfører for sydsjællænderne og blandt de bedste forsvarere i den næstbedste række. Han er godt fodbolduddannet og har potentiale til at udvikle sig yderligere, så vi forventer, at han går ind og konkurrerer om pladserne i start 11’eren, siger sportschef Jesper Stüker.

Uddannet i FCK
Den unge forsvarsspiller er uddannet i FC Københavns talentudviklingssystem og har undervejs i sin FCK-tid opnået syv kampe på det danske U18- og U19-landshold. I 2017 skiftede han til FC Twente Enchede i Holland, hvor han spillede på klubbens U21-hold i to sæsoner, hvorefter han sidste sommer vendte tilbage til Danmark og Næstved. Han betegner sig selv som en forsvarsspiller, der har ro, tager ansvar på banen og kommunikerer meget.

Nu glæder han sig til en hektisk sæson i NordicBet Ligaen med SIF.

– Det bliver ekstremt spændende. NordicBet Ligaen bliver lidt mere konkurrencedygtig i år, hvor der er kommet flere gode hold ned. Det bliver rigtig spændende, og jeg glæder mig meget, siger han.

Duelstyrke og spil med fødderne
Ud over erfaringen fra en sæson i 1. division med Næstved kommer han også med en solid fodboldmæssig ballast fra både FC København og hollandsk fodbold.

– Jeg er opvokset i FC København, hvor jeg har lært at være meget duelstærk i mit forsvarsspil, mens jeg i hollandsk fodbold lærte meget om spillet med fødderne i forhold til den hollandske fodboldfilosofi. Jeg har været anfører i alle de klubber, jeg har været i. I min rolle som midterforsvar, skal jeg tage ansvar, og det kommer jeg også til at gøre fra start i SIF, siger Joel Felix, der køber 100 procent ind på SIF’s målsætning om oprykning.

– Det motiverer mig, og det er også min målsætning. Vi skal op i Superligaen igen, slår han fast.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen