31. august 2023

SIF henter Andreas Poulsen

Silkeborg IF lejer Andreas Poulsen i AaB for resten af sæsonen med en købsoption i aftalen.

Silkeborg IF har siden salget af Lukas Engel til Middlesbrough ledt efter en venstre back til truppen, og valget er i sidste ende faldet på Andreas Poulsen i AaB.

SIF lejer i første ombæring den 23-årige venstrebensspiller i Aalborg for resten af sæsonen, men der er indbygget en købsklausul i aftalen, såfremt samarbejdet bliver succesfuldt frem mod sommer.

– Selv om vi mener, vi står fint rustet med Robin Østrøm og Lubambo Musonda, så har vi været åbne om, at vi var på markedet efter en venstrebenet back, der har nogle tydelige spidskompetencer i sit spil frem ad banen. Det mener vi, Andreas har, og vi forventer, han vil passe rigtig godt ind i den spillestil, som vi praktiserer her i SIF, siger sportschef Jesper Stüker og fortsætter.

– Siden Andreas fik sit gennembrud som helt ung, har der været lidt bump på vejen i hans udvikling. Vi håber, at han hos os kan få sin karriere helt på skinner igen, og at vi sammen kan forløse det store potentiale, han helt sikkert har, og som han har vist, at han besidder på et højt niveau, lyder det fra SIF-chefen.

Andreas Poulsen blev solgt fra FCM til Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach i 2018 for et stort millionbeløb.

Det endelige gennembrud lod dog vente på sig i Gladbach, og Poulsen blev ad to omgange lejet ud til Austria Wien og siden Ingolstadt i 2. Bundesligaen, inden backen i sommeren 2022 vendte hjem til Danmark og AaB.

Her spillede Andreas Poulsen 18 kampe i seneste sæson, ligesom han har fået tre kampe i 1. division denne sæson.

Andreas Poulsen, der er noteret for 45 ungdomslandskampe for Danmark, hvoraf de 17 er for U/21-landsholdet, mener, at skiftet til Silkeborg IF passer perfekt til hans spillestil.

– SIF spiller noget virkelig god fodbold. Jeg har set en masse af klubbens kampe, og jeg har altid set for mig, at jeg ville passe godt ind i stilen på venstre back, så det håber jeg meget på, nu hvor jeg får chancen. Jeg er offensiv minded og laver mange offensive løb fra min back. Jeg prøver at hjælpe holdet med masser af indlæg og ved at skabe farlige situationer på sidste tredjedel, siger Andreas Poulsen, der i det hele taget glæder sig meget til at begynde i SIF.

– Det er en klub i fremgang på alle parametre, og der sker virkelig noget på fanscenen p.t. Jeg glæder mig enormt til at spille her på JYSK park, som er et fedt sted at komme. Jeg håber, at jeg hurtigt kan blive en del af holdet, siger den ny SIF-back.

Andreas Poulsen tiltræder i Silkeborg IF øjeblikkeligt og træner med sine nye holdkammerater fredag formiddag.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen