31. januar 2020

SIF forstærker midtbanen

SIF forstærker midtbanen

21-årige Mark Brink Christensen skifter fra Esbjerg til Silkeborg IF på en 3-årig kontrakt.

På transfervinduets sidste dag har Silkeborg IF hentet endnu en spiller ind i skikkelse af Mark Brink Christensen, der fredag aften har underskrevet en 3-årig kontrakt i Søhøjlandet.

Mark Brink Christensen har hele sin karriere spillet i Esbjerg og har sin unge alder til trods (21 år) allerede spillet 100 førsteholdskampe for vestjyderne. SIF har købt den offensive midtbanespiller fri af hans kontrakt i Esbjerg.

– Mark er en talentfuld spiller, som trods sin alder allerede har stor erfaring. Han kan spille flere pladser på midtbanen og har nogle færdigheder, der passer godt til den type fodbold, vi gerne vil spille i SIF. Vi ser både Mark som en forstærkning her og nu, og også en spiller for fremtiden i SIF, hvor vi sammen kan få et godt forløb, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker.

Den teknisk stærke midtbanespiller debuterede for Esbjerg som 17-årig i 2015 i en pokalkamp. Året før blev han kåret som årets U17-talent af DBU, og han er noteret for 39 u-landskampe for Danmark.

Han brød for alvor igennem i sæsonen 2017/18 med 33 kampe for vestjyderne, der endte med at rykke tilbage i Superligaen – som bekendt efter to play-off kampe mod SIF. I sidste sæson, hvor Esbjerg sluttede på 3. pladsen i ligaen, blev Mark Brink Christensen noteret for 30 superligakampe. Efter 10 kampe i efteråret ’19, flest som indskifter, har han valgt at skifte til Søhøjlandet, hvor han omgående bliver indlemmet i SIF’s kamp for at undgå nedrykning.

– Jeg kan mærke, at det er det rigtige. Selvfølgelig var det lidt vemodigt i morges, da jeg sagde farvel. Det er første gang, jeg skifter klub. Men jeg glæder mig, og det er det rigtige for mig. Jeg har håbet, at det ville falde på plads, fra første gang jeg hørte om Silkeborgs interesse, og heldigvis blev klubberne enige, siger Mark Brink, der ikke er skræmt af den opgave, han står overfor.

– Jeg tror på projektet, og jeg vil gøre alt i det næste halve år for at SIF lykkes med at blive i ligaen. Jeg så nogle af klubbens kampe i efteråret, og SIF havde fortjent flere point, end det blev til, siger Mark Brink.

SIF’s nye midtbanespiller begynder træningen i klubben mandag og møder sine nye holdkammerater, når de returnerer fra træningslejren i Spanien i begyndelsen af næste uge.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen