24. juni 2021

SIF erobrede pokalen med 2-0 sejr

SIF blev en fortjent vinder af pokalfinalen på JYSK park torsdag aften med en sejr på 2-0 over Hobro IK.

En stolt SIF-anfører, Sebastian Laustsen, kunne torsdag aften lidt over den normale sengetid for 14-15-årige drenge løfte pokalen på JYSK park som synligt bevis på sejren i DBU Jyllands pokalfinale. SIF slog Hobro IK med 2-0, og den sejr var fortjent. SIF sad på det meste i de 70 minutter, kampen varede, og SIF-holdet havde også den nødvendige skarphed i afslutningerne. Først ved Bertram Binggeli efter et kvarter og siden ved Christian Spørring med knap fem minutter igen.

Kampens første chance var SIF’s, og den indfandt sig efter seks minutters spil. Bertram Binggeli tog et par træk på kanten af feltet og fyrede venstrebenet af. Bolden sneg sig dog udenom fjerneste stolpe. En omstilling kort efter gav Sebastian Biller en skudmulighed, men han sparkede bolden over mål. Det kunne dog ikke fjerne indtrykket af, at SIF dominerede kampen og var i kontrol.

Fortjent føring
Derfor var det også ganske fortjent, at SIF bragte sig foran efter et kvarter. Bertram Binggeli sparkede på mål fra kanten af feltet, og på sin vej strejfede bolden i Hobro-forsvarer og snød dermed Patrick Tarp Hansen i gæsternes mål.

Hobro kom bedre med efter føringen og var også tæt på scoring efter et par hjørnespark. Den største mulighed havde William Pedersen, der var tæt på at sparke i mål direkte på hjørnesparket, men Kristian Pedersen fik fingrene på og afværgede til nyt hjørnespark.

God SIF-start på 2. halvleg
SIF måtte fulføre 1. halvleg i undertal, da Julius Nielsen modtog et gult kort, og det tog tempo ud af kampen uden at Hobro dog kom tæt på udligning.

SIF kom bedst ud til 2. halvleg og lagde fra start tryk på Hobro-defensiven. Sebastian Biller var tæt på 2-0, da han sparkede på stolpen, og Marcus Ryberg havde kort efter et skudforsøg, som Hobro-keeperen klarede. I den anden ende bød Severin Ugilt Hansen ind med et skudforsøg lige over mål, og indskiftede Nicklas Svanholm hamrede bolden på stolpen, så selv om SIF i store træk sad på kampen, og Bertram Binggeli burde have bragt SIF yderligere foran efter knap 50 minutter, men brændte i fri position på Patrick Tarp Hansen, virkede 1-0 føringen skrøbelig.

Afgørelse fem minutter før tid
Med knap fem minutter igen blev kampen imidlertid defintivt afgjort. Efter et hjørnespark og lidt tumult foran Hobro-målet dukkede indskiftede Christian Spørring op og sendte bolden i nettet. Færdigt arbejde af SIF, der dermed fik endnu en pokal til trofæ-skabet.

U15, finale i DBU Jyllands pokalturnering, torsdag 24. juni kl. 20.15 på JYSK park:
Silkeborg IF – Hobro IK 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Bertram Binggeli (15.), 2-0 Christian Spørring (65.)