11. februar 2019

SIF besejrede armensk tophold

Silkeborg IF spillede i perioder en glimrende testkamp, da holdet mandag eftermiddag besejrede et armensk hold på en knoldet bane i Tyrkiet.

Der var bebudet spilletid til alle, da SIF mandag eftermiddag spillede den første af to træningskampe under opholdet i Tyrkiet. Michael Hansen stillede op med næsten to forskellige mandskaber i de to halvlege. Kun Frederik Alves, Frederik Møller, Pelle Mattsson og Rasmus Carstensen fik fuld tid på banen.

Modstanderen var Armeniens pt. næstbedste mandskab, FC Banants, som ligesom SIF indleder deres hjemlige liga i starten af marts.

De to hold startede kampen blødt ud. Der blev ikke skabt mange chancer hos nogen af mandskaberne. Hos SIF-holdet var det mærkbart, at kommunikationen på holdet har været et fokuspunkt i opstarten. Der var god lyd på over hele linjen. Desværre udmundede det sig ikke i store chancer i kampens begyndelse. Omvendt stod defensiven rigtig godt i kampens første 45 minutter, hvor Svenn Crone og Frederik Møller var placeret på højre- og venstreback, mens Frederik Alves og Simon Jakobsen var i midterforsvaret.

SIF i kontrol

Der stod Silkeborg IF på langt det meste i første halvleg. Der blev skabt flere gode rum, og der var optræk til flere gode angreb. Præcisionen manglede dog lidt i de sidste aktioner inden en evt. afslutning. Det lignede en sikker 0-0 ved pausen, men kort før første halvlegs slutning troede SIF-holdet, at man var kommet foran. Oliver Haurits headede bolden ind efter et hjørnespark. Kampens tyrkiske dommer blæste dog ikke i fløjten for mål, men i stedet for et frispark til det armenske hold. En “holde”-forseelse ved nærmeste stolpe forhindrede Haurits i at score. Angriberen blev i øvrigt prøvet af på positionen som højre kant i første halvleg. En halvleg som endte 0-0.

Og så kom chancerne

Der var ikke gået mere end tyve sekunder af anden halvleg, før Rasmus Carstensen første gang forsøgte sig fra distancen. Det var et signal om, hvad tilskuerne på Miracle Resorts træningsanlæg kunne vente sig af kampens sidste 45 minutter. I anden halvleg var Jeppe Okkels og Stephan Petersen blandt andre kommet på banen. Sidstnævnte på en position som højre back, selvom han flere gange i anden halvleg mere fungerede som en ekstra wing på kanten.

Jeppe Okkels var derimod på sin faste position på kanten. Herfra blev han fem minutter inde i anden halvleg noteret for kampens første mål. Det kom efter et angreb fra den modsatte side, hvor Andreas Heimer fik ekspederet bolden over til Okkels. Kantspilleren udfordrede sin direkte modstander, som hurtigt måtte give fortabt i duellen. Her kunne han se Okkels sparke bolden fladt i mål fra en spids vinkel. Dermed kom SIF helt fortjent foran med 1-0.

Scoringen satte gang i en god SIF-periode, hvor holdet kom frem til flere gode muligheder. Modstanderen fra FC Banants var derimod ikke i stand til at skabe de store chancer. Det skulle dog komme senere.

“En klassisk Stephan P”

Først blev tilskuerne på træningsanlægget dog budt på en perle af en scoring. Og hvis de ikke kendte noget til Stephan Petersen på forhånd, så sørgede Silkeborg IF-spilleren i hvert fald lige for, at de fik set det der efterhånden må betegnes som værende en signatur-scoring. Fra sin position som højreback tog SIF’s nummer syv adskillige løb i dybden i højre side, hvor der var masser af plads at boltre sig på. Efter 27 minutter af anden halvleg gav det pote. Petersen tog bolden med ind i banen, hvor han gik i et et-to spil med Skhodran Maholli, som fint serverede bolden i fødderne på Stephan Petersen, som bragede bolden i det lange hjørne.

Med lidt under tyve minutter tilbage af kampen lignede det en afgørelse. Men pludselig var SIF-holdet langt væk fra konceptet og markeringerne i kampen. Afleveringer blev sløset, og det kunne nemt have kostet et mål eller to. I buret hos SIF stod dog Thomas Nørgaard, som var kommet ind fra anden halvlegs start. SIF-keeperen blev en afgørende spiller for Silkeborg-holdet, da han blandt andet nappede en friløber, samt fik reddet et nærgående forsøg ud på stolpen.

Slutningen af kampen gav en smule malurt i bægeret, men overordnet var det en god SIF-kamp, hvor alle disponible spillere kom i aktion, og hvor alle slap for skader. Søndag spiller SIF holdets sidste kamp under opholdet i Tyrkiet, hvor russiske Yenisey Krasnoyarsk venter.

Træningskamp, mandag d. 11. februar 2019, kl. 15.00 (lokal tid) på Miracle Resort Hotel træningsanlæg.
Silkeborg IF – FC Banants 2-0 (0-0)
Mål: Jeppe Okkels (52′), Stephan Petersen (72′)

Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis Jensen (Thomas Nørgaard, 45′), Svenn Crone (Stephan Petersen, 45′), Frederik Alves, Simon Jakobsen (Anders Hagelskjær, 45′), Frederik Møller – Pelle Mattsson, Valance Nambishi (Mikkel Vendelbo, 45′), Rasmus Carstensen, Marc Rochester Sørensen (Andreas Heimer, 45′), Oliver Haurits (Jeppe Okkels, 45′), Ronnie Schwartz (Shkodran Maholli, 45′).

Cheftræner: Michael Hansen