9. august 2022

Rasmus Carstensen solgt til KRC Genk

Silkeborg IF har solgt den 21-årige højreback Rasmus Carstensen til den belgiske storklub KRC Genk.

Rasmus Carstensen er siden debuten i 2019 blevet noteret for 89 førsteholdskampe og to mål for Silkeborg IF – og flere bliver det ikke til i denne omgang. Således er den dynamiske højreback i dag blevet solgt til belgiske KRC Genk, hvor han tiltræder med øjeblikkelig virkning.

– Rasmus Carstensen er et mønstereksempel på vores strategi i Silkeborg IF. Han kom til klubben som 11-årig fra vores samarbejdsklub Virklund Boldklub og har været igennem hele vores talentudviklingsprogram, herunder Talent Team og Silkeborg Fodbold College, hvorfra han eftertrykkeligt er braget igennem på vores førstehold. Rasmus er et eksempel til efterlevelse i forhold til vedholdenhed og viljestyrke. Han fik sin første kontrakt, da der var under et halvt år, til han blev seniorspiller. Mange havde givet op, men Rasmus knoklede videre og har vist sig enorm robust, og med en enorm udvikling i de senere år giver det stor tro på, at han går en stor karriere i møde. Med sine markante præstationer både i 3F Superligaen og som fast mand på det danske U21-landshold har han været genstand for stor interesse i både ind- og udland, og vi er glade for at kunne sende ham videre til en europæisk storklub som KRC Genk. Belgierne har været meget opsatte på at tilknytte ham, og vi ønsker Rasmus alt det bedste i det belgiske eventyr, siger sportschef Jesper Stüker.

Rasmus Carstensen, der er noteret for 15 U21-landskampe, glæder sig naturligvis også til de spændende, nye udfordringer hos de fire-dobbelte, belgiske mestre, der hører hjemme i den flamske del af Belgien i det nordøstlige hjørne af landet.

– KRC Genk er en stor klub i en stor liga, og jeg er både glad for og stolt af at skifte til klubben. Det bliver ekstremt spændende at prøve mig af på så højt niveau, og jeg glæder mig rigtig meget til udfordringerne. Når dét er sagt, er det også vigtigt for mig at takke Silkeborg IF for at have gjort mig til en topspiller, og jeg forlader klubben med de bedste minder. Som jeg tidligere har sagt, har jeg altid drømt om at spille for SIF, og det har været en udsøgt fornøjelse og en ære at trække den røde trøje over hovedet og at optræde på JYSK park foran vores fantastiske fans, der lige som klubben har bevæget sig i en rigtig spændende retning i den seneste tid. Det vil jeg selvfølgelig stadig følge intenst med i, og hvem ved – måske får jeg chancen for at komme tilbage en skønne dag, siger Rasmus Carstensen.

Silkeborg IF siger tusind tak for de mange flotte indsatser i SIF og ønsker Rasmus Carstensen alt det bedste i sin nye klub.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen