26. marts 2021

Rasmus C.: Så fed en kamp at spille

SIF’s Rasmus Carstensen var med fra start, da Danmarks U21-landshold vandt 1-0 over Frankrig i U21 EM’s første kamp. SIF’s to islændinge var med i nederlag mod Rusland.

SIF-backen Rasmus Carstensen var med fra start, da det danske U21-landshold tog hul på EM-slutrunden mod Frankrig torsdag aften. Med en sejr på 1-0 på det mål, Anders Dreyer scorede et kvarter før tid, fik Danmark drømmestart på turneringen.

– Jeg kunne godt mærke, at franskmændene er på et andet niveau end de spillere, vi møder i 1. division, så jeg var udfordret. Men det var så fed en kamp at spille, siger Rasmus Carstensen fra den danske EM-lejr i Ungarn.

Frankrig er inden turneringen udråbt som en af favoritterne til den endelige titel, så resultatet var overraskende. Franskmændene havde kampen igennem bolden mest og viste også ind imellem fodbold af meget høj klasse. Men det blev altså Danmark, der scorede kampens enlige mål.

God og fornuftig defensiv kamp
– Jeg synes, at vi spiller en god og fornuftig defensiv kamp, hvor Frankrig ikke kommer frem til de helt store chancer. De får selvfølgelig nogle muligheder, for det er umuligt at lukke så gode spillere ned i en hel kamp. Frankrig var rigtig gode, og det var pisse fedt at spille mod så god en modstander. Det er fedt at måle sig mod de bedste, siger Rasmus Carstensen videre.

Den nuværende FC Midtjylland-spiller, Anders Dreyer, kom på banen fra 2. halvlegs start, og den tidligere Esbjerg-angriber viste sin klasse, da der manglede et kvarter af kampen. Jacob Bruun Larsen lagde en snedig dyb aflevering ind i feltet i samme øjeblik, han så at Dreyer løb dybt, og tæt under mål fik angriberen kontakt med bolden og sendte den i nettet til en forløsende scoring for et til tider presset dansk mandskab.

SIF’ere mødes søndag i Györ
Rasmus Carstensen var blevet skiftet ud fem minutter tidligere og erstattet af Mads Roerslev, Brentford FC. Han erkendte bagefter, at han til tider var presset.

– Jeg ville gerne have gjort det bedre. De havde en god kant fra Nice (Amine Gouiri – red.), og han overdriblede mig ind imellem. Og så havde jeg nogle fejlafleveringer, som jeg er lidt træt af. Men en fed kamp at spille, og personligt vil jeg bare gerne spille så meget, som muligt, siger Rasmus Carstensen.

Den tidligere SIF’er, Frederik Alves Ibsen, der nu spiller i West Ham United, er også med i den danske trup. Han sad på bænken i hele kampen.

SIF’s to islændinge, Patrik Gunnarsson og Stefán Teitur Thórdarson, var også i kamp torsdag for Island, der måtte se sig slået 1-4 af Rusland. De var begge med i hele kampen, Gunnarsson i målet og Thórdarson på den centrale midtbane.

De tre SIF’ere møder hinanden på søndag i gruppens anden kamp. Det er kl. 15.00 i Györ. Kampen kan ses direkte på DR2.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen