22. marts 2018

Overskud på 11 mio. kr. i Silkeborg IF Invest A/S

Overskud på 11 mio. kr. i Silkeborg IF Invest A/S

Silkeborg IF Invest A/S kom ud af 2017 med et overskud før skat på 11 mio. kr. Samtidig steg omsætningen til 95,9 mio. kr. som et resultat af et år med høj aktivitet og vigtige begivenheder.

Det er sket meget i koncernen Silkeborg IF Invest A/S i 2017. Det afspejles i selskabets regnskab, der fortæller en historie om både høj aktivitet og fremgang. Overskuddet før skat blev på 11 mio. kr., en fremgang på 7,3 mio. kr. i forhold til året før, og omsætningen steg fra 61,2 mio. kr. til 95,9 mio. kr.

– Det er et resultat, som vi er tilfredse med efter et meget travlt år. Vi har solgt byggeretterne til opførelse af et højhus på Papirfabrikken, vi købte i sommer Radisson Blu Papirfabrikken Hotel, vi har omlagt lånene i Papirfabrikken og vi er flyttet på JYSK park. Jeg forudser allerede nu, at vi i 2018 for første gang i selskabets historie runder 100 mio. kr. i omsætning, siger adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen.

Salget af byggeretten til at bygge højhuset Papirtårnet på Papirfabrikken blev midt på året gennemført. Aberdeen European Residential Opportunities Fund står for byggeriet. I sommer overtog selskabet hotellet på Papirfabrikken, der allerede har fået en vigtig rolle i konferencedriften på JYSK park. Det halve års ejerskab har påvirket årsregnskabet positivt med 600.000 kr., og det er et område, Silkeborg IF Invest forventer sig meget af i de kommende år. Omlægningen af lånene i K/S Papirfabrikken styrker fremadrettet driftsindtjeningen med omkring 3,5 mio. kr. årligt.

– Og så har flytningen til JYSK park jo været en meget markant begivenhed efter 91 år med hjemmebane på Silkeborg Stadion, der i de sidste mange år hed Mascot Park. 2017 blev ganske enkelt et historisk år for selskabet, hvor moderforeningen Silkeborg Idrætsforening samtidig kunne fejre sit 100 års jubilæum, siger Kent Madsen.

Også i fodboldforretningen er der sket en markant udvikling. Omsætningen er steget fra 29 til 46 mio. kr. Bl.a. har der været startomkostninger i forbindelse med flytningen til JYSK park, og så har skadessituationen i spillertruppen betydet øgede løn-udgifter, da det blev nødvendigt at foretage ekstraordinære dispositioner. Underskuddet på fodbold lød på 10,3 mio. kr. mod 10,8 mio. kr. året før.
– Isoleret set er det utilfredsstillende, men vi forventer et markant bedre resultat i 2018 hjulpet godt på vej af salget af Robert Skov til F. C. København, siger Kent Madsen.

Forventningerne til 2018 er et overskud på mellem 8 og 12 mio. kr. før skat og dagsværdiregulering af selskabets investeringsejendomme.

Nøgletal                              2017               2016
Årets resultat (før skat) 11,0 mio. kr.    3,7 mio. kr.
Omsætning                         95,9 mio. kr.   61,2 mio. kr.
Egenkapital                       176,1 mio. kr. 162,1 mio. kr.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen