20. marts 2020

Overskud i Silkeborg IF Invest

Overskud i Silkeborg IF Invest

Silkeborg IF Invest A/S kommer ud af 2019 med et overskud på 10,3 mio. kr.

Silkeborg IF Invest A/S har i dag offentliggjort sin årsrapport med resultatet for 2019. Det viser et overskud på 10,3 mio. kr. Foto: Morten Kjær.

For andet år i træk har transferindtægter bidraget betydeligt til resultatet i koncernen Silkeborg IF Invest A/S, der både driver fodbold (Silkeborg IF), hoteldrift (Radisson Blu Hotel Papirfabrikken) og ejendomsudlejning (Papirfabrikken). Således kommer koncernen ud af regnskabsåret 2019 med et overskud på 10,3 mio. kr.

Det fremgår af den årsrapport, Silkeborg IF Invest A/S netop har offentliggjort.

Koncernen har således haft netto-transfers på 22,9 mio. kr. De stammer primært fra videresalgsaftaler vedrørende Robert Skov og Kasper Dolberg. Robert Skov blev i sommeren 2019 solgt fra FC København til tyske TSG Hoffenheim, mens Kasper Dolberg skiftede fra Ajax Amsterdam til OGC Nice i Frankrig. SIF sikrede sig videresalgsklausuler på begge, da de blev solgt til henholdsvis FC København og Ajax.
Transfer-resultatet ligger på niveau med året før, hvor salgene af blandt andre Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte var med til at sikre transferindtægter på netto 22,5 mio. kr.

Koncernens samlede resultat på plus 10,3 mio. kr. er 5,8 mio. kr. lavere end i 2018 (16,1 mio. kr.), men med til regnestykket hører, at 2019-regnskabet indeholder en nedskrivning på ejendommene på Papirfabrikken på cirka 8 mio. kr.

– Resultatet er tilfredsstillende og følger forventningerne, og det er værd at hæfte sig ved, at vi for andet år i træk har haft nettoindtægter på transfers på mere end 22 mio. kr. Når vi har valgt at nedskrive ejendomsporteføljen med cirka 8 mio. kr, hænger det sammen med, at vi har haft lidt mere tomgang end tidligere, at vi har gennemført et omfattende renoveringsprojekt på en af de større ejendomme samt at et par af de større lejere har fået nye aftaler med længere uopsigelighed og tilpasset lejebetaling, siger adm. direktør Kent Madsen.

Omsætningen, der opgøres eksklusiv transferindtægter, er faldet med 11 mio. kr. til 102 mio. kr., hvilket skyldes et fald i primært tv-indtægter samt entré-indtægter efter at SIF var i pokalfinalen i 2018, samt lavere omsætning på hotellet efter ophør af catering-leverancen til Jysk Musikteater.

Driften af ejendomsporteføljen på Papirfabrikken er fortsat ”det sikre anker,” som Kent Madsen betegner det, i selskabets økonomi. Efter nedskrivningen på cirka 8 mio. kr. giver Papirfabrikken overskud på 10,1 mio. kr., så reelt er der tale om en driftsindtjening på 18,1 mio. kr.
Fodboldselskabets overskud er på 4,8 mio. kr. Det er andet år i træk, at fodbold giver overskud, og det skal igen ses i lyset af betydelige transferindtægter.

På selskabets hotel, Radisson Blu Hotel Papirfabrikken, er der realiseret et minus på 1,2 mio. kr.

– Det er utilfredsstillende. Hotellet var også før corona-krisen udfordret. Vi budgetterede oprindeligt med balance på hoteldriften i 2020, men det når vi ikke. Aktiviteterne på hotellet er hårdt ramt af nedlukningen i samfundet, og hvor slemt det bliver og hvor længe det varer, er umuligt at sige lige nu, siger Kent Madsen.

Forudsigelsen af resultatet for hele koncernen i 2020 lyder på et spænd mellem minus 5 mio. kr. og plus 5 mio. kr. Det er uafhængigt af, hvilken række, SIF måtte spille fodbold i efter sommerferien, men påvirket af usikkerheden i relation til de økonomiske konsekvenser af corona-krisen.
– Krisen kommer til at påvirke os. I resultat-forventningerne er der taget højde for konsekvenserne på den korte bane, men da vi ikke kender varigheden og det aktivitetsniveau, samfundet vil ligge på bagefter, er det ikke muligt at forudsige mere nøjagtigt, siger Kent Madsen.

– Vi skal imidlertid nok komme igennem. Vi har opbygget en vis robusthed, så vi skal nok klare det, selv om det kan komme til at trække tænder ud, siger SIF-direktøren.

Nøgletal: 2019 2018
Årets resultat 10,3 mio. kr 16,1 mio. kr.
Omsætning 102 mio. kr. 113,6 mio. kr.
Egenkapital 199,4 mio. kr. 189,1 mio. kr.

 

Læs Årsrapporten 2019 her. 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen