14. juli 2019

SIF tabte fortjent i 3F Superliga-premierekamp

Silkeborg IF fik ikke den ønskede start på årets 3F Superliga, og måtte rejse tomhændet hjem fra Brøndby Stadion.

Silkeborg IF led søndag aften et fortjent 3-0 nederlag til Brøndby.

På Brøndby Stadion skulle SIF-holdet ellers forsøge at få den bedst mulige start på tilværelsen i 3F Superligaen. Kampen mod Brøndby var Kent Nielsens første officielle kamp i spidsen for SIF.

Med sig havde Kent Nielsen bragt sin velkendte 4-4-2 opstilling, som med held havde været afprøvet i træningskampene inden. Det var således ikke den helt store overraskelse, at SIF stillede op med to angribere på toppen i form af Shkodran Maholli og Ronnie Schwartz. De to spydspidser blev dog aldrig rigtig sat i scene i kampen.

Det var nemlig et Brøndby-mandskab som kom flyvende fra start. Taktikken hos værterne var tydelig. SIF skulle sættes under maksimalt pres i de første 15-20 minutter af opgøret.

Under pres
De første ti minutter af kampen gik dog fint set med SIF-briller. Ronnie Schwartz kom frem til en chance, men forsøget fra sidste års topscorer var ikke farligt. Brøndby-holdet fortsatte med at presse på, og efter 14 minutter gav det pote. Et hjørnespark voldte Oscar Hedvall lidt for store problemer, og SIF-keeperen fik aldrig rigtig styr på bolden, som til gengæld endte hos Brøndbys forsvarsspiller, Paulus Arajuuri, som sparkede bolden i mål. En mavepuster for SIF-holdet.

Målet gav selvtillid til Brøndby-spillerne som fortsatte med at mose på. Hjemmeholdet fik skabt flere store chancer i løbet af første halvleg, hvor værterne med lidt mere skarphed godt kunne have straffet SIF mere. Efter 36 minutter blev det dog også til en 2-0 scoring, da Dominik Kaiser bankede en løs bold op i nettaget.

På Silkeborg-mandskabet lyste Mads Emil Madsen op. Midtbanespilleren var godt spillende, og var flere gange involveret i gode opspil, som dog i sidste ende ikke blev udnyttet til fulde.

Rolig 2. halvleg
Efter pausen var det som om, at Brøndby-holdet lettede på gassen. Tempoet blev skruet ned, og det gav flere gode perioder til SIF-holdet, som fik arbejdet bolden godt rundt. Desværre sad man også med fornemmelsen, at hjemmeholdet kunne skrue op for tempoet, hvis det var nødvendigt. Og efter en længere sekvens med SIF på bolden (som udløste olé-råb af de medrejsende SIF-fans), så kom Brøndby-holdet op i gear til sidst i kampen.

Kamil Wilczek sendte værterne på 3-0 i en situation, hvor angriberen blev spillet i dybden mellem SIF’s to stoppere. Polakken sparkede med et fladt spark i det lange hjørne udenfor Hedvalls rækkevidde, og så var den kamp lukket.

For SIF fik både Filip Lesniak og Nicolai Vallys debut, da begge spillere i løbet af anden halvleg kom på banen.