2. februar 2020

SIF skuffede mod nordmænd: Se højdepunkterne her

Silkeborg IF tabte med 1-0 til norske Sogndal Fotball, efter nordmændene kom foran tidligt i kampen på et selvmål.

Efter 10 træningspas og en enkelt træningskamp over 3 x 45 minutter mod LASK Linz, så var det søndag eftermiddag tid til sidste punkt på dagsordenen under træningslejren i Spanien. Sogndal Fotball tog imod SIF på La Manga ca. 45 minutters kørsel fra SIF’s hotel i San Pedro del Pinatar.

Kent Nielsen skiftede på to positioner i forhold til kampen mod LASK Linz. Kees Luijckx gled direkte ind i startopstillingen efter skiftet fra SønderjyskE, mens Mads Kaalund fik chancen på bekostning af Nicolai Vallys.

SIF-holdet startede egentlig fint ud i de første minutter af opgøret. Der var flere kombinationer og relationer på holdet, som i starten så lovende ud. Der skulle dog ikke gå mere end fem minutter, før SIF-holdet for alvor mødte modgang. Det der lignede et forholdsvist ufarligt frispark blev uheldigt snittet af Frederik Møller, hvis hovedstød fik pacificeret Rafael Romo i målet. Venezuelaneren kunne ikke nå at reagere, og kunne blot se til, mens bolden sejlede i mål.

En skidt første halvleg

Den tidlige scoring gjorde ikke noget godt for SIF-mandskabet. Der manglede energi og fantasi på holdet, som lavede alt for mange fejl og havde problemer med at presse det norske hold. Modstanderen fra Sogndal var til gengæld gode til at stresse SIF-holdet, som skulle helt hen til slutningen af første halvleg, før det reelt blev farligt.

Ligesom i det første opgør på træningslejren, så var det igennem Jeppe Okkels, at chancen opstod. Den hurtige kantspiller kom til baglinjen, hvor han med en flad aflevering fandt Vegard Moberg, som desværre ikke fik ordentlig ramt på bolden. Chancen var den største, og stort set også den eneste, som var værd at skrive hjem om for begge mandskaber i første halvleg.

Den mest dramatiske scene opstod i midten af halvlegen, hvor Alexander Lind med en hård tackling fik sat gang i løjerne. For en stund fejlede energiniveauet ingenting hos SIF-spillerne, som stod klar til at forsvare den unge angriber, som blev omringet af Sogndal-spillere, som mente at tacklingen var unødig hensynsløs. Kampens spanske dommer langede et par advarsler afsted i situationen.

Fire udskiftninger i pausen

Kent Nielsen tøvede ikke med at skifte på holdet i pausen. Det var der også brug for, efter en sløj præstation af SIF-holdet i de første 45 minutter. Det gik udover Jeppe Okkels, Svenn Crone, Anders Hagelskjær og Alexander Lind, som blev taget ud i pausen. Det kunne dog ligeså godt have været en af de andre SIF-spillere på banen. De fire blev erstattet af Emil Holten, Nicolai Vallys, Frederik Alves Ibsen og Rasmus Carstensen.

Som anden halvleg skred frem blev Silkeborg IF-holdet også bedre og bedre. Indskiftede Rasmus Carstensen gjorde en god figur, og stod blandt andet bag en af de største chancer i kampen, da han med et godt indlæg fandt Emil Holten, som med lidt mere held og præcision havde snittet bolden i mål. Frederik Møller fik også en stor mulighed til sidst i kampen, hvor han pludselig stod fri ved den bagerste stolpe, og havde muligheden for med en helflugter at udligne. Venstrebacken ramte dog bolden skævt, og dermed fik SIF ikke kapitaliseret på det spilovertag, som holdet kom frem til i slutningen af kampen.

Nyindkøbet Kees Luijckx fik 60 minutter på banen, inden han blev afløst af Jeppe Gertsen. Midterstopperen gjorde en fin figur, og var en del af en SIF-defensiv, som kampen igennem ikke tillod de helt store muligheder til det norske hold.

Det blev dog ved de 1-0 til Sogndal, som dermed fik lukket og slukket for SIF’s træningslejr med en smule malurt i bægeret. Det har dog ellers været en god uge i Spanien, hvor holdet har trænet igennem, og har haft flotte forhold i et dejligt vejr i San Pedro del Pinatar.

Mandag morgen vender SIF-holdet tilbage til Søholt, hvor man kl. 13.00 træner på JYSK park. Her vil holdets to nye spillere Júnior Brumado og Mark Brink træne med.