1. marts 2020

SIF hentede point i Odense

Silkeborg IF spillede 1-1 med OB, efter værterne var kommet foran på et kontroversielt straffespark.

Årets første udekamp bød på en tur til Nature Energy Park i Odense. Her ventede et tændt OB-mandskab, som ligesom SIF havde hentet et enkelt point i forårets to første runder. Dermed var vilkårene ens for begge mandskaber, som var hårdt pressede for at hente point i kampen om henholdvis top 6 og overlevelse.

Til kampen måtte SIF-træner Kent Nielsen undvære frontangriberen Júnior Brumado, som en uge forinden i kampen mod FC København var blevet udvist. I stedet fik Emil Holten chancen fra start for blot tredje gang i denne sæson i front. Formationen var den samme, som med succes havde haft godt fat i FC København. Mads Emil Madsen, Filip Lesniak og Mads Kaalund lå på linje på midtbanen, og havde Nicolai Vallys og Vegard Moberg foran sig som to slags ti’ere, mens Emil Holten lå på toppen.

Underlaget på Odense Stadion bar tydeligt præg af årstiden. Banen var tung og sumpet, hvilket kunne aflæses på banen, hvor flere spillere havde svært ved at stå ordentligt fast. SIF-holdet fik en okay start på kampen, hvor holdet et par gange fik brudt OB-holdet centralt i banen. “Juletræ-formationen” viste sig effektiv med gode muligheder i kontrafasen.

Fynsk overtag

Det var dog OB, som sad på kampen til start. Pasningssikkerheden hos SIF-spillerne manglede, og det gav flere muligheder til værterne, som et par gange var ved at komme frem til farlige situationer. Efter 12 minutter var det Issam Jebali, som var tæt på at komme alene igennem, men en sidste øjebliks tackling fra Frederik Alves Ibsen reddede SIF. Nogle minutter senere var det Frederik Møller og dernæst Kees Luijckx, som fik afværget en potentiel OB-chance.

Tendensen med det fynske overtag og de mange fejlafleveringer fortsatte i store dele af første halvleg. OB skabte masser af muligheder, men hver gang kom en SIF-spiller i vejen i sidste øjeblik. Vi skulle således helt hen til det 30. minut, før værterne for alvor kom tæt på. Efter et flot gennemspillet angreb havnede bolden hos wingbacken Jacob Barrett Laursen, som fra kanten af feltet sendte bolden forbi SIF-målet i en ellers fri position.

Kontroversielt straffespark

Efter 35 minutter dømte Sandi Putros straffespark til OB. Situationen opstod efter et indlæg omkring SIF’s målmand Rafael Romo, som uden tvivl kom først på bolden og fik bokset den væk. Efterfølgende rammer SIF-keeperen en OB-spiller i hovedet. Den hændelse takserede Putros til et straffespark, som norske Sander Svendsen efterfølgende udnyttede sikkert. En stor bet for SIF-mandskabet, som ikke havde spillet en god første halvleg, men som heller ikke havde fortjent at komme bagud på den måde. En rasende Rafael Romo fik i samme ombæring en advarsel.

Føringen var dog fortjent. SIF havde langtfra sat en god første halvleg sammen.

Vegard Moberg kom kort tid efter til SIF’s første chance i kampen. Nordmanden var lige ved at fordoble dagens norske scoringer på Nature Energy Park, men skuddet fra midtbanespilleren strøg forbi.

Aggressiv start på anden halvleg

SIF-holdet kom ud til kampens sidste 45 minutter med større mod og aggressivitet. Holdet forsøgte at presse OB-holdet højere på banen, så det i stedet var værterne, som blev inviteret til at begå fejl. Det var lige ved at give gevinst efter 10 minutter. OB-forsvaret smed bolden væk, hvilket gav Mads Kaalund muligheden for at finde en helt fri Vegard Moberg i OB-feltet. Nordmanden fik dog ikke træf på bolden og forspildte en ellers stor, stor chance.

Efter 58 minutter skiftede Kent Nielsen det unge angrebstalent, Alexander Lind på banen. Han erstattede Emil Holten, som ikke havde fået meget at arbejde med i kampen.

Med tyve minutter igen var det så tid til at spille et andet offensivt kort. Jeppe Okkels blev skiftet ind, og skulle forsøge at true OB-forsvaret med sin fart.

Okkels banker den ind

Der skulle blot gå et øjeblik, inden indskiftningen gav pote. Det var dog ikke med sin fart i benene, at Jeppe Okkels gjorde ondt. I stedet var det med et kraftfuld spark fra kanten af feltet, at SIF’eren bankede en udligning i kassen. Situationen opstod efter at Nicolai Vallys i første omgang havde forsøgt at finde Alexander Lind inde foran målet. Angriberen nåede dog ikke frem til bolden i første omgang, men fik i stedet tæmmet bolden og afleveret videre til Okkels, som sendte bolden i mål. En flot scoring af Okkels, som med det samme fik vist sit værd.

Scoringen udløste med det samme en offensiv udskiftning fra hjemmeholdets cheftræner. En indikation på at hjemmeholdet ikke kunne bruge det ene point til særlig meget. Der var derfor lagt op til en spændende afslutning på kampen.

Begge hold kom frem til muligheder i kampens sidste ti minutter. Det var tydeligt, at den meget tunge bane havde mørnet begge hold godt, og det var derfor ikke underligt, at det var de to holds indskiftere, som kom frem til chancer. For SIF’s vedkommende, så var det Jeppe Okkels, som var tættest på med en afslutning, som hjemmeholdets målmand Oliver Christensen måtte redde fornemt. Også Alexander Lind var tæt på at komme i matchvinderens rolle med et forsøg i det 89′ minut.

Det lykkes dog ikke for nogle af holdene at finde vej til målet i en hektisk slutfase. Dermed endte det 1-1 og et point til hvert hold.

3F Superliga, 23. runde, søndag 1. marts kl. 14.00 på Nature Energy Park, Odense:

OB – Silkeborg IF 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Sander Svendsen (35′), 1-1 Jeppe Okkels (72′)

Advarsler: Mads Kaalund, Rafael Romo, Emil Holten, Troels Kløve

Dommer: Sandi Putros

Tilskuertal: 4864

OB: (3-5-2): Oliver Christensen – Alexander Juel Andersen, Jeppe Tverskov, Kasper Larsen – Jacob Barrett Laursen, Troels Kløve, Janus Drachmann (Mikkel Hyllegaard, 78′), Aron Elis Thrandarson, Ryan Johnson Laursen – Issam Jebali (Mart Lieder, 56′), Sander Svendsen (Mads Frøkjær, 78′)

Cheftræner: Jakob Michelsen

SIF: (4-3-2-1): Rafael Romo, Frederik Møller, Frederik Alves Ibsen, Kees Luijckx, Svenn Crone, Mads Emil Madsen, Filip Lesniak, Mads Kaalund (Anders Hagelskjær, 90.), Vegard Moberg (Jeppe Okkels, 71.),  Nicolai Vallys,  Emil Holten (Alexander Lind, 58.)

Cheftræner: Kent Nielsen