25. november 2019

Se videohøjdepunkter fra SIF-Esbjerg

Esbjerg gjorde det onde ved SIF

På to mål indenfor fem minutter sikrede Esbjerg sig en sejr på 2-1 i bundgyseren på JYSK park søndag eftermiddag. Dermed blev SIF sat af i bundstriden.

SIF havde styr på begivenhederne og førte 1-0 ved pausen i søndagens bundgyser på JYSK park mod Esbjerg. Der var også chancer til 2-0 i starten af 2. halvleg, men på to mål indenfor fem minutter vendte gæsterne kampen på hovedet. 2-1 lød den esbjergensiske sejr, og dermed tabte SIF et vigtigt skridt i kampen for at komme væk fra sidstepladsen.

Kent Nielsen havde valgt et rutineret centralforsvar med Dennis Flinta og Simon Jakobsen, og dermed nåede Flinta op på 385 kampe i SIF-trøjen efter at have bebudet sit farvel, når hans kontrakt udløber til nytår.

Esbjerg stod lavt fra start, mens SIF forsøgte at bygge op over kanterne. Svenn Crone kom til første skudchance efter en god stikning fra Mathias Hebo indenom vestjydernes forsvar, og Nicolai Vallys forsøgte sig kort efter med et skud mod fjerneste målhjørne.

Solid spil-overvægt til SIF
SIF sad i det hele taget solidt på kampen, og Ronnie Schwartz  var tæt på at komme på skudhold efter 10 minutter, men blev presset til at aflevere, hvorefter chancen løb ud i sandet. Jeppe Okkels skar godt ind i banen kort efter, da Daniel Anyembe fejlede, men hans skud til det korte hjørne  blev overplaceret og gik forbi.

Esbjerg var sjælden gæst på SIF’s banehalvdel, og når de var, blev det sjældent farligt. Et langskud midt i halvlegen af Mathias Kristensen, hvor bolden gik et godt stykke forbi mål, var det nærmeste vestjyderne kom.

SIF havde også svært ved at skabe åbne chancer på trods af massiv overvægt i boldbesiddelse. Det blev for ofte til afleveringer på tværs af banen og skudforsøg langt udefra, der ikke for alvor voldte Jeppe Højbjerg i Esbjerg-målet kvaler.

Flot forarejde af Okkels ved 1-0
Da først SIF spillede dybt, blev det farligt. Efter en halv time sendte Nicolai Vallys bolden fladt op til Jeppe Okkels, der vendte godt rundt og skød fart mod mål. Alene med Jeppe Højbjerg prikkede han elegant bolden videre til Ronnie Schwartz, der med sit 11. sæsonmål kunne bringe SIF fortjent foran ved at sætte indersiden på tæt under mål.

2. halvlegs første chanxce var også SIF’s. Vallys fandt Mads Emil Madsen i feltet. SIF’eren tog bolden godt med sig og fik også prikket til den, men Jeppe Højbjerg i Esbjergs mål fik afværget med en benparade. Da var der spillet tre minutter af halvlegen, og SIF var umanerligt tæt på 2-0. Kort efter blev Ronnie Schwartz stukket afsted i dybden, men blev dømt offside. Det så tvivlsomt ud, og SIF gik glip af endnu en mulighed for at bringe sig foran 2-0.

Esbjerg kom gradivist længere frem i forsøget på at skaffe udligning. Mohammed Dauda brokkede sig til en advarsel i en situation, hvor han følte sig snydt for et straffespark efter sammenstød med Simon Jakkobsen. Samme Dauda havde også et godt skudforsøg efter hjørnespark, der blev blokeret til nyt hjørnespark af Dennis Flinta og det trak i det hele taget op til en udligning.

Udligning og føring til Esbjerg
Den kom i det 66. minut, hvor Daniel Anyembe lagde en flad bold ind foran mål. Den fik lov at passere hele vejen igennem feltet, og ved bagste stolpe dukkede Joni Kauko op og kunne sende den i nettet til 1-1. Skidt blev værre fire minutter senere, da Yuri Yakovenko slap fri i SIF-feltet og sendte bolden ind foran mål, hvor Muhammed Dauda fra tæt hold kunne bringe Esbjerg i front. Kampen var vendt på hovedet, SIF var på hælene.

Kent Nielsen forsøgte med en dobbeltindskiftning af Shkordan Maholli og Mads Kaalund, og Maholli havde kort efter et hovedstød efter hjørnespark på overliggeren, men tættere på kom SIF ikke. Et tungt nederlag på JYSK park var en realitet.

SIF spiller igen på næste mandag, 2. december, på MCH Arena i Herning mod FC Midtjylland. Næste hjemmekamp er søndag 8. december kl. 12.00, hvor Randers FC kommer på besøg. Køb billet til den kamp her.