28. oktober 2019

Se video-højdepunkter fra 1-1 i Hobro

Fin SIF-fight gav point i Hobro

Silkeborg hentede et enkelt point i 3F Superligaen, da holdet på udebane spillede 1-1 mod Hobro.

Andel del af grundspillet i 3F Superligaen blev for Silkeborg IF’s vedkommende skudt i gang søndag middag med en kamp mod Hobro IK.

Det var et SIF-hold som for første gang i dette års Superliga kom til start med en sejr i bagagen, efter holdet ugen forinden havde besejret AGF med 4-3 i en særdeles underholdende affære. Spørgsmålet var så, om Hobro-mandskabet var klar på en lige så åben og afvekslende kamp.

På SIF-holdet havde Kent Nielsen skiftet ud på højrebacken, hvor Svenn Crone var tilbage efter overstået karantæne. Også på højrekanten var der nyt blod i form af Nicolai Vallys, som var kommet sig ovenpå en mindre skade.

Der skulle kun gå tre minutter, inden kampen blev kickstartet af en scoring til Hobro. Det var næsten en tro kopi af nordjydernes første mål fra det seneste indbyrdes opgør. Et langt indkast blev forlænget, og efter endnu en afretning endte bolden hos Emmanuel Sabbi, som sendte værterne tidligt foran.

Et kort overtag

Ronnie Schwartz var kort efter ved at svare igen, men Rasmus Minor fik afvist “Plaffeministeren”, som ikke kom til en afslutning. Det gjorde til gengæld Jeppe Okkels efter otte minutter. Venstrekanten kanonerede bolden mod mål på en vaskeægte firsttimer lige udenfor feltet. Der skulle en pragtredning af Jesper Rask i Hobro-målet til for at afvise forsøge.

Silkeborg-mandskabet fik dog ikke fulgt op på den gode periode. Holdet havde svært ved at holde fast i bolden, og det var tydeligt at se, at tempoet i boldomgangen ikke var hurtig nok. Det gav Hobro muligheden for at komme tæt på SIF-holdet i duellerne, og det var noget, som de fysisk stærke Hobro-spillere drog fordel af. Hjemmeholdet fik overtaget, og det resulterede i flere farlige dødboldssituationer. Den største chance i denne periode kom efter 26 minutter, hvor angriberen Imed Louati fik serveret bolden i hovedhøjde i en relativ upresset situation. Heldigt for SIF strøg bolden snært forbi.

Første Superligamål

Vi skulle en halv time hen, før SIF spillemæssigt kom tilbage i opgøret. Højresiden med Vallys og Crone havde indtil da været ganske anonym, men fik nu flere gange held med at bryde igennem Hobros venstreside. Det gav blandt andet en ganske pæn chance til Mads Emil Madsen, som trykkede af udenfor feltet. Skuddet sneg sig dog forbi den ene opstander.

Mere held havde Nicolai Vallys efter 40 minutter. Kantspilleren var trukket ind i banen og fik bolden serveret for fødderne et stykke udenfor feltet. Ingen Hobro-spillere gik til Vallys, som i stedet trak bolden med frem og skød på mål fra distancen. Bolden ramte en Hobro-mand på vejen og sejlede i mål uden chance for Jesper Rask. Det var første mål i SIF-trøjen for Nicolai Vallys, som dermed også fik scoret sit første Superliga-mål.

Lige inden pausen var det tæt på en SIF-føring. Ronnie Schwartz blev spillet fri i Hobros felt, og trykkede resolut af. Kun en stor redning fra Jesper Rask forhindrede en 2-1 scoring til SIF.

SIF-overtag

SIF kom godt ud efter pausen. Målet havde gjort godt for selvtilliden i pasningsspillet, som flød langt bedre. Modsat første halvleg turde holdet langt mere med bolden, og fik i det første kvarter af anden halvleg spillet sig frem til pæne chancer til Svenn Crone, Jeppe Okkels og Mads Emil Madsen.

1970 tilskuere var tilstede på DS Arena. Det var rundt regnet 20.000 færre end sidst SIF var i aktion. Hjemmeholdets fans kunne efter 66 minutter ærgre sig over en brændt chance fra Pål Kirkevold, som headede forbi i en ellers gunstig situation. Chancen var hjemmeholdets første i anden halvleg.

Stille og roligt fik hjemmeholdet spillet sig ind i opgøret. Der kom igen flere farlige dødboldssituationer til værterne, som pressede godt på.

Hektisk afslutning

Der var lagt op til en spændende afslutning på opgøret, som hele tiden lå på vippen. Hobro kom rigtig tæt på, da Emmanuel Sabbi blev spillet helt fri. Amerikanerens afslutning sad dog lige på Rafael Romo, som fik reddet fint.

Og ganske kort før tid skulle hjemmeholdet have lukket kampen, da de over flere omgange var særdeles tæt på. Både stolpen og Rafael Romo var i vejen for værterne.

Flere chancer kom der ikke i kampen, som dermed endte med et point til hvert hold.