2. februar 2024

Ny fangruppe ser dagens lys i Silkeborg

Den nye fangruppe i Silkeborg, Ultras Drewsen, overtager det stemningsskabende arbejde på tribunen, når SIF spiller, mens Stoltheden overgår til at fokusere på tifoarbejdet.

Det er ikke kun på banen, at der i de seneste år er leveret store præsentationer i SIF. Det samme gør sig gældende for fanscenen, der sideløbende har været i en rivende udvikling.

Og der sker store ting i det silkeborgensiske fanmiljø i 2024!

I takt med at den aktive fanscene i Silkeborg har rykket sig på mange parametre og har vokset sig markant større, er der i det aktive fanmiljø opstået et behov for at lave en ny og mere synlig opdeling af fangruppernes aktiviteter.

Det betyder, at den aktive stemning i fremtiden styres og koordineres af den nye stemningsgruppe i Silkeborg, Ultras Drewsen.

I front for den nyopståede gruppe er de tidligere grundlæggere af Stoltheden Ungdom – en afdeling som nu lukkes ned for at skabe plads til Ultras Drewsen.

– Vi glæder os til at varetage det stemningsskabende arbejde på tribunen. Vi arbejder for at udbrede og løfte stemningen til et endnu højere niveau i fællesskab med hele Den Røde Tribune, lyder det fra frontfigurerne i Ultras Drewsen.

Stiftelsen af Ultras Drewsen betyder samtidig, at ’Stoltheden’ træder tilbage og overgår til, ligesom tidligere, udelukkende at være en tifogruppe med ansvar for idégenerering, produktion og eksekvering af de tifoer, som ses på Den Røde Tribune.

– Først og fremmest skal Stoltheden som gruppe, og ikke mindst personerne bag, have en stor tak for et godt samarbejde gennem tiden. Vi ser samtidig meget frem til det gode samarbejde med tifogruppen, lyder det fra Ultras Drewsen.

To af de tidligere grundlæggere af Stoltheden vil fortsat være i front for gruppen, og i en udtalelse fra Stoltheden udtrykkes der stor tilfredshed med udviklingen i fanmiljøet i Søhøjlandet gennem årene.

– Stoltheden blev dannet i 2011 af kræfter fra den officielle fanklub Sifosis og det uofficielle fanmiljø omkring SIF. Det hele tog for alvor fart i 2015 hvor en stor gruppe unge sluttede sig til Stoltheden som Stoltheden Ungdom, står det i en udtalelse fra Stoltheden, der fortsætter.

– Efter coronaen, og i takt med klubbens succes, steg antallet af stemningsaktive til nye højder, og gruppen er for alvor blevet kendt ikke bare i Silkeborg, men i fankredse rundt i landet, som værende en særdeles aktiv gruppe med et højt visuelt og vokalt niveau. En gruppe som i de seneste sæsoner har været flot repræsenteret til alle kampe rundt i landet. Men med den fortsatte udvikling i fanmiljøet i Silkeborg, så er det på tide at lave en mere klar fordeling af opgaverne og lade nye, unge kræfter træde frem på den stemningsskabende scene.

– Med den nye konstellation kørt i stilling kigger vi ind i et forår, der også på tifosiden bliver skelsættende. Der bliver taget helt nye midler i brug, og vi kan allerede nu løfte sløret for, at det bliver historisk stort, lyder det fra Stoltheden.

Reorganiseringen i SIF’s fanmiljø er allerede trådt i kraft.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen