21. november 2023

Målrig træningskamp mod Hobro IK

SIF vandt tirsdag middag træningskampen på JYSK park mod Hobro IK fra NordicBet Ligaen med 4-2. Alexander Lind åbnede målscoringen allerede i det tredje minut.

Den planlagte træningskamp i Hobro her i landskamppausen blev på grund af forholdene på DS Arena afviklet på JYSK park tirsdag middag. Der var gensyn med Simon Jakobsen samt Lukas Klitten og Emil Søgaard, der blev udskiftet i 2. halvleg. Også uden for linjerne var der gensyn med et gammelt bekendtskab, nemlig cheftræner Martin Thomsen.

Livlig start på kampen
Hobro startede ud med at presse højt, men hjemmeholdet spillede sig fint ud af det, og allerede i det tredje minut blev Alexander Lind spillet flot fri tæt under mål i højre side, og på ægte Lind-vis blev bolden banket op i nettaget, så der ikke var nogen tvivl om målet! 1-0.
Et par minutter senere blev Tonni Adamsen så spillet fri i dybden af Fredrik Carlsen, men Hobro-keeperen klarede det flade skud. De efterfølgende minutter blev præget af først to blokerede skud fra hhv. Pelle Matsson og Andreas Poulsen og dernæst et skud over mål fra Adamsen. Men i det 18. minut var Adamsen skarp, da han på en frispilning kunne score sikkert. 2-0.

Hobropres – men efter den halve time stod det 4-0
Bagud 0-2 forsøgte gæsterne sig igen med et højt pres, men også denne gang fik SIFerne spillet sig ud af problemerne. Pasningerne var generelt af høj kvalitet, og spillerne flyttede sig godt for hinanden.

Med knapt 25 minutter spillet var Adamsen igen på spil, og målmanden kunne kun halvklare hans hårde skud. Men Carlsen var hurtig på riposten og kunne helt fri nemt øge føringen til 3-0.

Hobrogenserne forsøgte at stoppe “blødningen” ved at stå dybt, men hjemmeholdet forsatte ufortrødent. Anders Dahl spillede Adamsen fri, og med sit farlige venstreben følte forwarden bolden over i fjerneste målhjørne. Selv om målmanden kunne se, hvad der skete, nåede han kun lige at røre bolden, inden den lå i nettet bag ham. 4-0!

Afleveringerne lige i skabet
Meget af SIF-spillet foregik i højresiden, hvor Adamsen i en lidt – i forhold til en forwards rolle – tilbagetrukket rolle huserede sammen med Dahl, som på glimrende vis agerede substitut for Sonne og gav Hobro svære problemer. Lind lå helt på toppen og var også en kilde til evig uro for gæsterne.
I det hele taget en opløftende halvleg for hjemmeholdet, hvor afleveringerne stort set sad lige i skabet.

Syv udskiftninger i pausen
Cheftræner Kent Nielsen benyttede pausen til at skifte hele bænken, undtagen Nicolai Larsen, ind. Også Martin Thomsen foretog en del udskiftninger, hvor bl.a. det tidligere SIF-koryfæ Simon Jakobsen kom ind på sin vante plads i midterforsvaret.

Trods de mange udskiftninger spillede SIF stadig sit hurtige pasningsspil, og Hobro var stadig udfordret af et veloplagt hjemmehold på det vante hurtige underlag.

To gange reducering
Gæsterne kom dog efterhånden lidt mere frem på banen, og efter en time fik hobrogenserne reduceret, da der resolut blev skudt på mål. Prytz kunne kun kaste sig forgæves, mens bolden går ind bag ham via underkanten af overliggeren. 4-1.

Hjemmeholdet svarede igen med forsøg fra Magnus Bøttker og Søren Tengstedt, men begge forsøg blev afværget. Efter lidt stilstand viste Hobro igen tænder, men to forsøg blev lukket ned af først Laustsen og dernæst med en flot redning af Pryts.

SIF pressede på i den anden ende uden dog at kreere de helt store chancer mod et Hobro-hold, der stod dybt og ellers levede på kontraer.
Og netop på en kontra kom den anden reducering så, da en stor chance opstod for de gul-blusede. 4-2.

SIF-spillet var i 2. halvleg en anelse langsommere end i de første 45 minutter, hvilket kunne ses på størrelsen af de chancer, de røde tilspillede sig. Derfor blev der ikke fulgt op på den ellers overbevisende halvlegsføring.

Træningskamp den 21. november 2023, JYSK park
SIF-Hobro IK 4-2 (4-0)
Mål: 1-0 (3)  Alexander Lind, 2-0 (18) Tonni Adamsen, 3-0 (24) Fredrik Carlsen, 4-0 (30) Tonni Adamsen, 4-1 (59), 4-2 (87)
Sådan stillede SIF op: Jacob Pryts, Anders Dahl, Tobias Salquist, Joel Felix, Andreas Poulsen, Andreas Pyndt, Pelle Mattsson, Anders Klynge, Fredrik Carlsen, Tonni Adamsen, Alexander Lind.
Ændring i 46. minut:
Ud: Tobias Salquist, Andreas Pyndt, Pelle Mattsson, Anders Klynge, Fredrik Carlsen, Tonni Adamsen, Alexander Lind.
Ind : Sebastian Laustsen, Mark Brink, Oskar Boesen, Søren Tengstedt, Kasper Kusk, Stefán Teitur Thórdarsson, Magnus Bøttker.

Tekst og foto: Ulla Myrhøj