27. marts 2024

Landsholdsoverblik: Dansk succes, Østrøm-kasse og Sonne-debut

Der har været mange store landsholdsoplevelser for SIF’erne, som har været af sted på national tjeneste. Få overblikket her.

U19: Aske Andresen

Det danske U19-landshold har for første gang nogensinde kvalificeret sig til en EM-slutrunde, og Aske Andresen spillede som vanligt en nøglerolle for det talentfulde U19-hold, der kvalificerede sig med tre sejre over Serbien, Grækenland og Portugal. Aske Andresen spillede kampene mod Serbien og Portugal. Stort tillykke med kvalifikationen, Aske. U19-EM spilles fra den 13. til den 28. juli i Nordirland.

U17: Simon Stüker

Også U17-landsholdet, med vores back Simon Stüker som nøglespiller, kvalificerede sig til Europamesterskaberne. I meget flot stil med en 7-0-sejr over Georgien i sidste opgør. Inden da havde danskerne spillet 0-0 med Tyrkiet og slået Serbien 1-0. Der var fuld tid til Simon Stüker i alle tre kampe på seks dage! Godt klaret og tillykke med kvalifikationen til U17-EM, der spilles på Cypern til maj.

U18: Julius Nielsen og Sebastian Biller

Både Julius Nielsen og Sebastian Biller fik godt med spilletid i U18-landsholdets træningsturnering i Portugal. Julius Nielsen startede inde mod Marokko og Portugal og kom ind imod Georgien. Sebastian Biller startede mod Georgien og kom ind imod Portugal. U18-landsholdet slog Marokko 2-0, spille 1-1 med Georgien og vandt 1-0 over værterne fra Portugal i sidste opgør.

Norge U21: Robin Østrøm

Robin Østrøm kom på måltavlen for det norske U21-landshold, der tirsdag slog San Marino 4-0 i EM-kvalifikationen. Østrøm scorede til 2-0 kort efter pausen. Fem dage forinden startede Østrøm inde i centerforsvaret i testkampen mod Holland, som nordmændene også vandt.

New Zealand: Callum McCowatt

Callum McCowatt startede ind i begge New Zealands testkampe i Cairo. Det blev dog ikke til den store succes for All Whites, der først tabte 1-0 til de egyptiske værter og siden tabte i straffesparkskonkurrence til Tunesien i kampen om 3.- 4. pladsen i miniturneringen.

Peru: Oliver Sonne

Det blev til gengæld til en stor oplevelse for Oliver Sonne i landskampsperioden. Vores sydamerikanske højre back fik nemlig sin ventede debut for Peru i lørdagens venskabskamp mod Nicaragua. Her blev Sonne skiftet ind efter en time til øredøvende larm foran hjemmepublikum i Lima. Peru vandt testkampen 2-0.

Sonne fik også sin anden landskamp under vesten, da han fik de sidste fem minutter af opgøret i nat mod Den Dominikanske Republik, der endte med en 4-1-sejr til Peru. Tillykke med debuten, Sonne!

Stefán Thórdarson kom tirsdag aften ikke i kamp for Island, der måtte sig se slået af Ukraine i kampen om en EM-billet. Asbjørn Bøndergaard og Lubambo Musonda måtte trække sig fra deres landsholdsopgaver på grund af skade og sygdom.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

Europa League kvalifikation

Torsdag d. 25.07. kl. 19.00
Scroll til toppen