23. juli 2022

Knusende sejr til reserverne i andendagsgildet

Lørdag middag var SIFs reservehold til andendagsgilde på MCH Arena, og det gik om muligt endnu bedre end fredag, idet det blev til en meget overbevisende sejr på hele 4-0. Alexander Busch havde medindflydelse på Hedvalls clean sheet med en næsten flyvende redning på målstregen.

Søren Tengstedt beviste i høj grad i løbet af kampen, at han har mål i støvlerne. Hele tre mål blev det til fra den unge angriber – et i første halvleg og to efter pausen. Og flotte mål var det oven i købet!

Hurtigt mål til 0-1
Blandt de mere kendte navne hos hjemmeholdet kunne noteres Paulinho,
Sisto, Gartenmann og Ortiz. Men selv om fx Sisto viste gode ting, havde gæsterne fra SIF styr på også ham, og FCM kom ikke frem til de helt store åbne chancer.

Allerede i det 11. minut viste Sebastian Jørgensen vejen, da FCMs målmand kun kunne halvklare et skud fra Tengstedt. Bolden havnede hos Sebastian Jørgensen, der sikkert scorede uden chance for målmanden.

Eminent redning af Busch på stregen
Bare to minutter efter 0-1 brændte det så alvorligt på i den modsatte ende, hvor Alexander Busch måtte hive en redning ala sin træner, Kent Nielsens ved EM 92, frem. Glimrende og modig aktion af unge Busch.

Efter et Sisto-forsøg, der blev reddet til hjørne, blev et SIF-angreb sat i gang helt nede fra forsvaret og op gennem midten med efterfølgende godt pres på hjemmeholdet. Lige nu var det SIF, der satte spillet.

Chancer i begge enden
I løbet af de næste minutter kom hjemmeholdet dog mere med og skabte også chancer – bl.a. måtte SIF-forsvaret blokere et farligt forsøg, hvor riposten blev sendt i sidenettet. Sisto forsøgte sig, men Hedvall reddede, og i den modsatte ende skød Sebastian Jørgensen lige forbi. Det var en livlig kamp, og der blev ikke lagt fingre imellem i tacklingerne.

0-2, Tengstedt indledte sit hattrick
Sebastian Jørgensen satte mange fødder rigtigt i det angreb, der lagde op til Søren Tengstedts første mål – det første af tre, skulle det senere vise sig. Der varstadig omkring 10 minutter tilbage af halvlegen, og selv om de røde spillede godt sammen, var det alligevel svært at få spillet presset op, så bolden var mest på SIFernes halvdel. Men alt i alt fint spil fra begge hold, hvor SIF heldigvis var skarpest.

2. halvleg
FCM startede bedst efter pausen og lagde ud med et godt forsøg, som Hedvall reddede i fin stil – men holdet foran ham var presset. Heldigvis virkede Hedvall sikker i sit spil og greb sikkert ind, når det var påkrævet. Gæsterne fra midten af Jylland fik dog også sat nogle angreb sammen, hvor både Tengstedt og Frederik Carstensen sendte skud af sted, men enten reddede keeperen, eller også strøg bolden ved siden af stolperne eller over overliggeren.

Udskiftninger giver omrokeringer
Anders Dahl blev skiftet ind efter pausen i stedet for Gojani og startede på højrebacken, mens Oggesen blev rykket op på midtbanen. Da Fuglsang sammen med Priesborg Madsen blev skiftet ind, overtog Fuglsang højre back-pladsen, og Dahl spillede derefter fremskudt. Priesborg Madsen overtog direkte Klittens venstre back.

Endelig kom så scoringen til 0-3
Efter 65 minutter prøvede Tengstedt, spillet fri med en følt aflevering fra Dahl, at overliste keeperen, men brændte. Det var dog bare en prøve, for minuttet efter stod der 0-3. Tengstedt jagtede sit hattrick, og Hedvall  måtte lige parere et skud til hjørne, inden det gik den modsatte vej med flot opspil, hvor Kaalund endte med at lægge en mønsteraflevering til, ja, såmænd Søren Tengstedt, der elegant chippede bolden over FCM-målmanden og fuldendte hattricket.

Sidste kvarter med gode forsøg
Efter målet til 0-4 var resten af kampen stort set rød. Carstensen centrede efter et flot gennembrud, og Dahlvaer lige ved at slippe fri. Carstensen var på spil igen, da han slap fri og skød fra en spids vinkel – desværre uden held.

Men efter en kamp, hvor der blev holdt fast og Hedvalls mål forsvaret til det andet clean sheet i træk, var de røde – forståeligt nok – tilfredse med resultatet. 0-4!

Næste kamp for reserveholdet er mod Randers FC på udebane, mandag den 1. august 2022 kl. 13.00.

Reserveholdskamp, 23. juli 2022 på MCH Arena
FC Midtjylland – Silkeborg IF 0-4 (0-2)
Mål: 0-1 (11) Sebastian Jørgensen, 0-2 (34), 0-3 (66) og 0-4 (73) Søren Tengstedt.
Advarsel, SIF: Emil Thyregod (37), Pelle Matsson (82).

SIF: Oscar Hedvall, Andreas Oggesen, Alexander Busch, Emil Thyregod (59: Alexander Priesborg Madsen), Lukas Klitten (70: Jeppe Kilden Grøn), Robert Gojani (46: Anders Dahl), Pelle Mattsson, Mads Kaalund, Sebastian Jørgensen (59: Oscar Fuglsang), Søren Tengstedt, Frederik Carstensen.

Referat: Ulla Myrhøj