28. marts 2013

SønderjyskE tog pointene med sig

SønderjyskE vandt Skærtorsdag bundkampen over Silkeborg på Mascot Park med 5-0. Sønderjydernes Lasse Vibe scorede hattrick og var dermed udslagsgivende i den vigtige kamp.

Forårssæsonens anden hjemmekamp på Mascot Park bød på et møde med SønderjyskE, der ligesom Silkeborg frister en tilværelse i den nederste del af Superligaen. Der var derfor dømt vaskeægte bundbrag på Mascot Park, hvor kampen for overlevelse i landets bedste række er gået ind i en vigtig fase. Inden dagens kamp havde de to hold stået overfor hinanden to gange tidligere i sæsonen, og de to møder havde givet Silkeborg to sejre på udebane i Haderslev. Det var således et spørgsmål om alle gode gange tre for SIFerne, der kunne glæde sig over at have Dennis Flinta tilbage på den defensive midtbane, efter at have afsonet karantæne i kampen mod Randers FC.

Intens indledning
Kampen startede med to store chancer i hver ende. Først var det gæsterne, der spillede sig igennem på højrekanten, hvor Lasse Vibe fik sendt en hård afslutning af sted, men Lasse Heinze parerede flot.  Blot minuttet efter var det så farligt i modsatte ende. Efter et Silkeborg-indkast fik Jesper Bech sendt et indlæg af sted, og fandt en helt fri Pourié i feltet. Tyskeren fik fikst dirigeret bolden udenom SønderjyskE-målmanden, men desværre måtte han se sin afslutning ramme den ene stolpe.

Efter en åben indledning begyndte Silkeborg at sætte sig på kampen. Først have Martin Svensson et godt forsøg fra distancen, og efter et kvarters spil var det Jesper Bech, som var tæt på. Bechs chance kom efter et flot Silkeborg-opspil, hvor Daniel Pedersen erobrede bolden på egen banehalvdel. Her spillede han videre til Frank Hansen, som med en lang aflevering på tværs af banen kunne finde en fremadstormende Jesper Bech. Bechs afslutning gik dog lige forbi SønderjyskE-målet.

Gæsterne på måltavlen
Midt i Silkeborg-presset var det dog SønderjyskE, som kom først på måltavlen. I det 19. minut kunne gæsterne sende en lang bold i dybden, som lynhurtige Lasse Vibe var klar til at opsnappe. Alene igennem tog Vibe et træk udenom en fremadstormende Lasse Heinze, og kunne herefter sende bolden ind i et tomt mål. Ærgerligt for Silkeborg-mandskabet som ellers havde været toneangivende i kampens indledning. Efter scoringen fik SønderjyskE sat sig mere på kampen, og blot få minutter senere kunne det også være blevet 2-0, da Johan Absalonsen blev spillet fri på venstrekanten, og fik sendt et farligt skud af sted.

SønderjyskE på 2-0
2-0-scoringen blev dog en realitet seks minutter før pausefløjt. Et SønderjyskE-frispark fra anfører Henrik Hansen blev uheldigt snittet videre af en Silkeborg-spiller, og bagest i feltet kunne Nicolai Madsen opsnappe bolden og hamre den i mål. Scoringen faldt efter en stille Silkeborg-periode, og det ændrede gæsternes anden scoring ikke på. Der stod dog Silkeborg på halvlegens sidste store chance, da Marvin Pourié blev spillet fri i SønderjyskEs felt, men tyskerens afslutning sad desværre lige på Marin Skender i SønderjyskE-målet.

Hattrick af Vibe og SønderjyskE i kontrol
I pausen stod assistenttræner Anders Gerber for intensiv opvarmning af Jeppe Illum, der blev skiftet på banen fra anden halvlegs start. Den nykårede U21-landsholdsspiller erstattede Marvin Pourié i SIF-angrebet. SønderjyskE fortsatte dog hvor de slap i første halvleg, og efter blot to minutter havnede bolden atter i netmaskerne. Igen var det Lasse Vibe som sendte et hårdt skud mod mål, som Heinze dog fik en hånd på, men det var desværre ikke nok til at holde bolden ude af kassen. Efter 51 minutter var indskiftede Jeppe Illum tæt på med et langskud. I stedet var det SønderjyskE som igen kom på måltavlen, og igen var scoringen signeret af Lasse Vibe, som dermed var oppe på tre scoringer i eftermiddagens kamp.

Efter en times spil ramte Marin Svensson målstolpen på et flot skud fra kanten af feltet, men igen blev det farligt i modsatte ende, hvor det lykkedes indskiftede Bjørn Paulsen at sende Sønderjyderne på 5-0 efter en kontra. Med et kvarter igen kom Flyger til en flot hovedstødschance, som gæsternes keeper var helt oppe i målhjørnet for at få vippet til hjørne. Runsewe blev også sendt på banen, og han fik i kampens slutminutter markeret sig med nogle farlige aktioner, men Silkeborg-scoringer blev det ikke til.

Får snart chancen igen
Det blev altså ikke til point i dag, men heldigvis er det allerede på mandag muligt at vaske nederlaget af, når FC København kommer på besøg på Mascot Park. Der venter med andre ord en udfordring af de helkt store. Den kamp spilles mandag klokken 17.00 på Mascot Park.

• 0-1: Lasse Vibe (19.) 0-2: Nicolaj Madsen (38.) 0-3: Lasse Vibe (48.) 0-4: Lasse Vibe (55.) 0-5: Bjørn Paulsen (64.)