27. september 2015

SIF snydt for sejren i Roskilde

Med to minutter igen lå SIF til at vinde sæsonens første udesejr. Men udligning af Jan Kristiansen ødelagde SIF-festen. Det blev 2-2 i Roskilde.

Der var feststemning i Roskilde Idrætspark søndag eftermiddag. En af klubbens sponsorer, Spar Nord, gav gratis adgang, og det havde lokket over 2.000 mennesker til fodbold i domkirkebyen. Det lignede dog længe en SIF-fest, for indtil to minutter før tid førte SIF 2-1 på mål af Nicolaj Ritter og Marcus Solberg i 1. halvleg. Jan Kristiansen udlignede imidlertid, og så var det Roskilde-fansene, der kunne gå gladets hjem..

Cheftræner Kim Poulsen havde valgt samme startopstilling som i tirsdagens pokalkamp mod AGF, hvilket også betød, at formationen 4-4-2 med Solberg og Albers på toppen var fastholdt.

SIF fik for tredje ligakamp i træk en rigtig træls start. Der var ikke spillet mere end et minut og seks sekunder før bolden lå i nettet bag Thomas Nørgaard. Et gennembrud i SIFs venstreside bragte Lars Brøgger Hansen fri i SIF-feltet, go selv om Thomas Nørgaard fik en parade på, kunne han ikke forhindre scoringen.

SIF fik dog hurtigt samlet sig selv op og fik udlignet blot syv minutter senere. Jens Martin Gammelby førte bolden frem i venstre side, Ritter overtog den, spillede Flinta midt for mål og løb selv i position omkring straffesparksfeltets bue. Her modtog han bolden fra Flinta via en ripost fra Roskilde-forsvaret, og Ritter tog skudchancen, hvorefter han kunne se bolden stryge i mål via underkanten af overliggeren. Et flot mål og Ritters blot anden scoring i SIF-trøjen.

SIF sad på spillet
En afvekslende indledning fortsatte med et par farlige kontra-chancer til Roskilde, der især i venstreside kom til gennembrud. SIF sad dog efterhånden som minutterne gik mere og mere på kampen, og i det 19. minut havde Marcus Solberg en gigant-chance, han skulle have omsat i scoring. Tæt under mål blev han headet fri til skud, men hans halvflugter strøg over mål. I den anden ende fortsatte hjemmeholdet med at vise farlighed på sine gennembrud i SIFs venstre forsvarsside. Målscoreren til 1-0, Lars Brøgger, var en kilde til uro for SIF-forsvaret, og havde kort efter Solbergs chance et gennembrud og skud, der gik lige forbi mål.

Emil Scheel viste farlighed med et giftigt skud henne omkring den halve time, og Lars Brøgger Hansen fortsatte med at true på sine gennembrud. I det 35. minut rykkede han fri i feltet og kom til skud, men Thomas Nørgaard klarede med en benparade. Det var tempofyldt og chancerigt – en rigtig fin Bet25 Ligakamp.

Roskilde var tæt på 2-1 med fem minutter igen af halvlegen, da Martin Andersen blev spillet fri i venstre side og skød på mål. Bolden prellede af mod overkanten af SIFs overligger og i det efterfølgende angreb tvang Emil Scheel Roskilde-målmand Thomas Villadsen ud i fuld længde for at parere til hjørnespark.

Solberg med sit første SIF-mål
Det lignede optræk til en SIF-scoring, og den kom da også lige inden pausen. Marcus Solberg modtog bolden lidt ude i højre side, trak ind i banen og kom til en skudmulighed. Med et tørt spark sendte han bolden fladt i nettet helt ude ved den ene stolpe. Solbergs første scoring i SIF-trøjen – og føring til SIF ved pausen.

Indledningen på 2. halvleg kunne ikke helt stå mål med underholdningsværdien før pausen, men vigtigst var det også, at SIF virkede til at have styr på kampen. Tålmodige angrebsopbygninger, der dog ikke førte til de helt åbne tilbud, og påpasseligt defensivt arbejde var kendetegnet på kampen i denne fase.

Efter en times spil foretog SIF sin første udskiftning. Nicolaj Agger kom på banen i stedet for Marcus Solberg, og han kom straks til en skudchance sat op af Nicolaj Ritter. Agger fik dog ikke ordentligt træf på bolden, og en stor chance blev det ikke. Kampbilledet viste et SIF-hold i kontrol og et Roskilde-hold, der forsøgte at få sat spillet sammen – men uden at det lykkedes at komme til store chancer. En skudchance til Jan Kristiansen, hvor bolden blev blokeret i SIF-forsvaret, var det tætteste, hjemmeholdet kom.

Den største chance i 2. halvleg faldt til SIF ved Andreas Albers, der tæt under mål prikkede til bolden, men måtte se Roskildemålmand Thomas Villadsen klare, og han tog sig også af Emil Scheels skud på riposten.

Øv, øv, øv
Med et kvarter igen forsøgte Roskilde sig med en dobbeltudskiftning, men det ændrede ikke kampbilledet af et SIF-hold i kontrol og et Roskilde-mandskab, der havde betydeligt sværere ved at spille sig frem til chancer end i 1. halvleg. Mod slutningen af kampen fik hjemmeholdet dog lagt et vist pres på SIF-forsvaret, men hver gang fik SIFerne blokeret.

To minutter før tid skete imidlertid det, der bare ikke måtte ske. Roskilde fik tilkæmpet sig et hjørnespark, og bolden blev forlænget til bageste stolpe, hvor Jan Kristiansen dukkede op og udlignede til 2-2. Surt show for SIF, der var så tæt på sæsonens første udesejr. Og også havde fortjent den.

Sådan gik det ikke, og SIF må på den igen om godt en uge. Mandag den 5. oktober kl. 19.00 kommer Næstved på besøg på Mascot Park.

Bet25 Ligaen, 10. spillerunde, søndag den 27. september 2015 kl. 15.00 på Roskilde Stadion:
FC Roskilde – Silkeborg IF 2-2 (1-2)
Mål: 1-0 Lars Brøgger Hansen (2.), 1-1 Nicolaj Ritter (9.), 1-2 Marcus Solberg (43.), 2-2 Jan Kristiansen (88.)
Advarsler: Lars Brøgger Hansen, Anders Møller Christensen, FC Roskilde
Tilskuere: 2.135
FC Roskilde (3-5-2): Thomas Villadsen – Anders Møller Christensen (86.: Anders Qvist), Nikolaj Steen Hansen, Stefan Hansen – Martin Andersen, Jan Kristiansen, Mikkel Thygesen 76.: Mikkel Nøhr Christensen), Valon Ljuti – Lars Brøgger Hansen, Bajram Fetai (73.: Andreas Lissau).
Cheftræner: Anders Theil
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Jens Martin Gammelby – Emil Scheel, Martin Thomsen, Mikkel Vendelbo, Nicolaj Ritter – Andreas Albers, Marcus Solberg (60.: Nicolaj Agger).
Cheftræner: Kim Poulsen

• 1-0 Lars Brøgger Hansen (2.)
  • 1-1 Nicolaj Ritter (9.)