9. juli 2020

Se højdepunkterne: SIF sluttede sæsonen med sejr

SIF sluttede sæsonen med sejr

Silkeborg IF vandt på to mål i første halvleg af Emil Holten, som dermed sikrede SIF en god afslutning på opholdet i 3F Superligaen.

Silkeborg IF sluttede opholdet i 3F Superligaen af med en sejr på 3-1 i  Odense på to mål af Emil Holten og i overtiden cementering af Alexander Lind. SIF spillede en god kamp med et hold, der meget vel kunne ligne noget, vi får at se i næste sæson, men med til historien hører også, at OB stillede med et meget ungt mandskab med en stamme af spillere fra det U19-hold, der erobrede DM for en uge siden.

Kampen havde ingen betydning i stillingen, hvor begge hold ikke kunne rykke sig fra deres respektive placeringer i bunden og toppen af gruppespillet.

Til kampen havde Kent Nielsen valgt at starte med Pelle Mattsson på den centrale midtbane, hvor den unge SIF’er fik til opgave at være den kontrollerende styrmand på SIF-holdet. Det var Pelle Mattssons debut i 3F Superligaen. Han skrev sig samtidig ind i historiebøgerne som den sjette yngste SIF’er til at få startdebut i landets bedste række.

På mål var Oscar Hedvall, som afløste en skadesramt Rafael Romo. Et længe ventet comeback for SIF-keeperen, som har siddet på bænken siden 9. spillerunde. Derudover var Emil Holten valgt som spydspids, mens Svenn Crone vendte tilbage til startopstillingen, hvor den normale højreback indtog venstresiden. Crone, som spillede sin kamp nr. 65 for SIF, var valgt til dagens SIF-anfører.

Modstanderholdet fra OB havde allerede inden onsdagens kamp sikret sig førstepladsen i gruppespillet. Det kunne aflæses på startopstillingen, hvor Jakob Michelsen havde skiftet på hele ti positioner, og gav debut til flere af klubbens nykårede U19-danmarksmestre.

SIF i kontrol

Det var Silkeborg-mandskabet som startede kampen bedst. Holdet havde en fin sikkerhed i pasningsspillet, og blev samtidig ikke presset af OB-holdet, som stillede sig afventende an. Efter fem minutter fik Mark Brink en stikning i dybden, men midtbanespillerens afslutning blev aldrig rigtig farlig. Kort tid efter blev et ungt OB-hold endnu yngre, da den rutinerede Janus Drachmann måtte udgå med en skade allerede efter ni minutter. På banen kom den 19-årige Jonas Skytte.

Efter 11 minutter kom SIF foran. Svenn Crone blev sendt afsted på venstrekanten, og fik uden det helt store besvær sendt bolden på tværs til en helt fri Emil Holten. Alene med den unge OB-keeper, Hans Christian Bernat, var Holten helt kølig og sendt bolde sikkert i mål. Det var Holtens fjerde mål i Superligaen.

Efter små tyve minutter var SIF farlige fra den modsatte side. Et par fikse hælafleveringer fra først Nicolai Vallys og dernæst Vegard Moberg skabte plads til Rasmus Carstensen, som dog aldrig fik lagt den afgørende aflevering på tværs.

Total dominans

Det unge OB-hold havde en svær start på kampen. SIF sad på det meste, og kunne med lidt mere skarphed også have været foran 2-0. Nicolai Vallys fik en glimrende mulighed fra kanten af feltet, men fik ikke snert nok over afslutningen.

Det blev dog 2-0 kort tid efter. Efter et glimrende opspil i højresiden fik Rasmus Carstensen fundet en helt fri Emil Holten, som sendte endnu en scoring sikkert i kassen. På dette tidspunkt havde det været spil til et mål i kampen, hvor OB-holdet simpelthen havde været overmatchet på alle områder i kampen.

Mens tilskuerne på Odense Stadion forsøgte at hjælpe hjemmeholdet frem, så var det mere en 3-0 føring end en reducering til hjemmeholdet, som det lugtede af i det fynske. Igen var det Emil Holten som inde foran OB-målet var farlig. Med en elegant hovedstødsaflevering fandt Nicolai Vallys angriberen i feltet, men Holten kunne lige nøjagtig ikke få prikket bolden forbi en fremadstormende OB-målmand.

OB svarer tilbage

OB-holdet kom tilbage i kampen ti minutter inde i anden halvleg. Et passivt SIF-hold så til, mens Mikkel Hyllegaard på højrekanten kom frem til en mulighed. Hyllegaard bankede bolden ind ved den nærmeste stolpe, hvor Oskar Hedvall i SIF-målet ikke fik reageret hurtigt nok.

En ærgerlig scoring til fynboerne, som måske nok havde fået lidt bedre styr over kampen, men slet ikke havde skabt nævneværdige chancer i opgøret.

Kort tid efter var SIF dog uhyre tæt på 3-1. Et hjørnespark blev sendt ind i panden på Frederik Alves, som fik dirigeret bolden videre ind i feltet, hvor indskiftede Alexander Lind fik en kæmpe chance for at score. Angriberen fik dog ikke afsluttet chancen, som dog via brystet på angriberen dog alligevel var ved at gå i mål. Angriberen var kort tid forinden blevet skiftet ind i stedet for Emil Holten, mens Sebastian Jørgensen var kommet på banen i stedet for Vegard Moberg.

Fin Mattsson debut

Efter 65 minutter forlod Pelle Mattsson opgøret efter en fin kamp på den centrale midtbane. Den unge SIF’er spillede på 6’er positionen, og havde flere gode indgreb i kampen. På banen kom i stedet Filip Lesniak.

Udskiftningen skete i en periode af kampen, hvor spillet foregik mest på midten af banen. OB-holdet var begyndt at blive mere aggressive i presset, men havde stadig problemer med at skabe chancer. Det samme havde SIF dog også. Det til tider flydende spil i første halvleg var blevet afløst af et mere hakkende angrebsspil, hvor det ind i mellem så fint ud, men hvor det bar præg af, at der manglede kreativitet og ideer.

Til sidst begyndte OB-holdet at vise tænder. Intensiteten steg i opgøret, hvor fynboerne var opsatte på at vaske 0-6 nederlaget af fra den første kamp i gruppespillet. Det gav nogle løse muligheder til hjemmeholdet, som dog ikke for alvor kom tæt på en udlignende scoring.

I den anden ende var det tættere på en scoring til SIF-holdet, hvor Sebastian Jørgensen et par gange var tæt på. Det blev også unge Jørgensen, der endte med at lægge op til en anden af de unge indskiftede, Alexander Lind, der i overtiden gjorde det til 3-1. Med sejren kan SIF-spillerne nu  gå på sommerferie, inden det næste sæson hedder NordicBet Ligaen. Der er sæsonstart i og omkring weekenden 12.-13. september.

3F Superliga, Gruppespil, gruppe 1, runde 6 (32. runde), onsdag 8. juli kl. 20.00 på nature energy Park, Odense:
OB – Silkeborg IF 1-3 (0-2)
Mål: 0-1 Emil Holten (12.), 0-2 Emil Holten (26.), 1-2 Mikkel Hyllegaard (55.), 1-3 Alexander Lind (90+2)
Advarsler: Jonathan Harboe, Oliver Lund, Rasmus Nissen – Jeppe Okkels, Filip Lesniak – Alexander Lind
Tilskuere: 2830

Odense Boldklub: (4-4-2): H.C. Bernat – Robin Østrøm, Daniel Obbekjær, Kasper Larsen (45.: Mathias Brems), Oliver Lund (62.: Mikkel Michelsen) – Anders Klynge, Jonathan Harboe, Janus Drachmann (9: Jonas Skytte), Jakob Martinsen – Rasmus Nissen, Mikkel Hyllegaard (62.: Troels Kløve)
Cheftræner: Jakob Michelsen

Silkeborg IF (4-3-2-1): Oscar Hedvall – Rasmus Carstensen, Frederik Alves, Anders Hagelkjær, Svenn Crone – Pelle Mattsson (65.: Filip Lesniak), Mark Brink, Mads Kaalund (81.: Valance Nambishi) – Vegard Moberg (58.: Sebastian Jørgensen), Nicolai Vallys (65.: Jeppe Okkels) – Emil Holten (58.: Alexander Lind)
Cheftræner: Kent Nielsen.