1. april 2013

SIF-sejr i intens kamp mod FCK

FC København gæstede 2. påskedag Silkeborg på Mascot Park, og her løb københavnerne ind i sæsonens blot andet nederlag. Marvin Pourié scorede kampens enlige mål.

Der var revanche på spil, da Silkeborg 2. påskedag fik besøg af Superligaens dukse fra FC København. Mascot Park dannede ramme om en kamp, hvor det var top imod bund i Superligaen, og mens københavnerne kunne udbygge føringen i ligaen, kæmpede hjemmeholdet for vigtige point i bundstriden. Påskens første hjemmekamp mod SønderjyskE resulterede i en snitter til hjemmeholdet, og den skulle Viggos drenge forsøge at vaske af sig i mandagens opgør.
Med to mand i karantæne var cheftræner Viggo Jensen tvunget til at stille med en ny forsvarskæde, hvor Nicolaj Ritter erstattede Christopher Poulsen på venstre back og hovedstødsstærke Dennis Flinta erstattede Sune Kiilerich i det centrale forsvar.
Åben indledning
Kampen blev indledt i et roligt tempo, hvor de to hold lige skulle se hinanden an. Efter fem minutters spil måtte Lasse Heinze i aktion for første gang, da FCK fik sendt en hård afslutning af sted fra distancen. Heinze måtte i første omgang give en retur, som han dog hurtigt fik samlet op, før den havnede for fødderne af César Santin tæt under mål.  Nogle minutter senere var FCKs Ragnar Sigurdsson tæt på efter et hjørnespark, men afslutningen gik over mål. I det 12. minut viste Silkeborg for første gang tænder, da et indlæg fra Frank Hansen blev sendt ind i feltet. Her dukkede Marvin Pourié op, men tyskerens hovedstød gik et stykke over FCK-målet.
Højt Silkeborg-pres
Begge holdene skiftedes til at lægge et højt pres, men de helt åbne chancer udeblev. I det 20. minut fik Silkeborg frispark 10 meter udenfor FCKs straffesparksfelt, og mens de fleste ventede på en afslutning fra Jesper Mikkelsens venstreben, løb Daniel Pedersen til bolden, og fik sendt en giftig, flad afslutning mod mål, som var tæt på at skabe problemer for Kim Christensen i målet. Silkeborg lå med Marvin Pourié og Martin Svensson helt fremme i et højt pres på FCK, og det kastede flere gode muligheder af sig, bl.a. til Marvin Pourié og et langskud fra Frank Hansen. SIFerne manglede dog at komme frem til de helt store chancer, til gengæld var defensiven god til at få brudt FC Københavns angreb, før de for alvor blev farlige. Kasper Risgård var i flere perioder søgt tilbage i banen, hvor han stod for flere vigtige erobringer, og det var ganske fortjent, at de to hold kunne må til pause med 0-0 på tavlen.
Store chancer
Anden halvleg startede ligeledes med et højt pres fra SIFerne, og efter 51 minutter kastede det en kæmpe chance af sig. Risgård spillede med en lang aflevering på tværs af banen Frank Hansen fri på højrekanten. Herefter søgte Risgård selv ind i feltet, hvor han på fornem vis nåede frem til Hansens høje indlæg. Risgård fik hovedet på bolden, og Kim Christensen måtte redde bolden helt ude ved den ene opstander. FCK fik herefter overtog herefter presspillet, og lagde i perioder et voldsomt pres på Silkeborgs felt. Helt farlige blev FCKerne dog ikke, og i stedet kunne Silkeborg investere i nogle farlige kontrastød. Efter en times spil kom Marvin Pourié alene igennem, men jagtet og siden omringet af tre FCK-spillere, var der ikke meget at gøre. Marvin var også på spil minuttet efter, hvor en lumsk afslutning fra distancen var tæt på at snyde Kim Christensen.
1-0 og intens afslutning
Med ti minutter igen kunne det efterhånden ligne en pointdeling i Silkeborg, men Silkeborg-topscorer Marvin Pourié ville det anderledes. I det 79. minut modtog den tyske angriber en lang bold i dybden fra indskiftede Nicolaj Køhlert, hvorefter Pourié tog et træk uden om Kim Christensen, og sendte bolden sikkert i nettet. 1-0 til Silkeborg og et jubelbrøl kunne bryde ud på Mascot Park. Scoringen fik FCK længere frem på banen, og det skabte store chancer til gæsterne. Med seks minutter igen måtte Lasse Heinze diske op med en klasseredning og da uret rundede de 90 minutter sendte FCK en afslutning på stolpen. Her røg den tilbage til Vetokele som resolut hamrede på kassen, men her var Nicolaj Ritter vågen og reddede på stregen. Dommerens tre tillægsminutter gik meget langsomt på Mascot Park, men efter et massivt FCK-pres kunne Silkeborg-drengene til sidst række armene højt over hovederne, da en fantastisk arbejdssejr var sikret.

Næste opgave for SIFerne er AaB på udebane den 8. april kl 19:00.

• 1-0: Marvin Pourié (79.)